Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
3 příspěvky •Stránka 1 z 1

Samsung Galaxy S4 - samovolné restartování

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
kromano
Mobil Čumil Plus
Příspěvky:
21
Registrován:
07. 07. 2008 17:04
Odesláno:
02. 10. 2014 10:01
Samsung Galaxy S4 - samovolné restartování
Zdravím,
pokusím se rozepsat o problému, který mě trápí již delší dobu.
Mám Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) Android 4.4.2
Před cca 3 týdny mi při pokusu někomu zavolat začal dělat problémy. Já neslyšel vůbec nic ačkoli druhá strana telefon zvedla - stejně tak volaný neslyšel nic. Stejný scénář se opakoval i když někdo volal mně. Přijmul jsem hovor a bylo ticho. Jediné, co pomohlo byl restart telefonu (což je při nejmenším otravné). Zajímavé je, že se to stávalo "náhodně" - nikdy jsem nevěděl, kdy ke zmíněnému "záseku" dojde.
Nevěděl jsem, co dál, takže jsem udělal zálohu přes Helium a telefon uvedl do továrního nastavení. Okamžitě jsem provedl nabízený upgrade Androidu a zálohu obnovil. Také jsem udělal formát externí SD karty a následně vše nakopíroval zpět.
Telefon se mi v následujících 24 hodinách sám "restartoval" snad 40x (v noci jsem to nepočítal :-D ). Restart vypadal tak, že se vypnul a zapnul - všechny aplikace se ukončily, ale nebylo nutné zadávat PIN.
Zoufalost mě donutila k opětovnému uvedení do továrního nastavení. Tentokrát jsem zálohu téměř nedělal (pouze SMS, kontakty a asi 2 "důležité" aplikace). Opět tedy tovární nastavení. Tentokrát už v telefonu po tomto kroku byl Android 4.4.2, tedy žádný následný upgrade nebyl k dispozici. Opět jsem po formátu externí SD karty nakopíroval vše zpět a začal aplikace ručně instalovat. Jelikož jich bylo asi 70, neinstaloval jsem všechny najednou, ale téměř postupně (vždy, když jsem zjistil, že jsem nějakou měl a najednou mi chybí, stáhl jsem jí).
Od čtvrtka do středy vše bylo OK a najednou se vrátil problém s tím, že neslyším nic při hovoru. Udělal jsem restart. Od té doby se opět telefon samovolně restartuje jako v předchozím případě.
Musím zmínit, že ne všechny aplikace pocházejí z google play (Youtube Mate,...), ale tyto jsem tam měl už od počátku. Marně přemýšlím, co to může způsobovat. K přehřívání telefonu nedochází (tady bych restart chápal), volného místa mám dost na obou úložištích. Může to dělat nějaká aplikace? Můžu v telefonu mít vir?
Na závěr musím podotknout, že nemám root a ačkoli bych k němu svolný byl, nechci přijít o záruku. Telefon ovšem pochází z Polské distribuce a reklamace pro mě znamená poměrně dlouhou dobu bez tohoto přístroje. Pokud mi navíc po reklamaci pošlou telefon zpět s tím, že je vše OK, já opět nainstaluju své apliakce a vše se bude opakovat, tak mě pravděpodobně pošlou k šípku.
Už fuckt nevím :suicide:

Díky za každou radu!!!
Mobil Čumil Plus
Uživatelský avatar
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
Příspěvky:
34228
Registrován:
24. 12. 2006 00:13
Odesláno:
02. 10. 2014 12:39

Re: Samsung Galaxy S4 - samovolné restartování

Pokud nemas ROOT, do telefonu jsi nijak nezasahoval, to je jen dobre = mas tedy vse oficialni (ROM + aktualizaci).
Takze byt tebou bych ted udelal obnovu tovatniho nastaveni + do telefonu bych dal cistou (naformatovanou), na kterou bych nic nekopiroval!
Do telefonu bych natahl jen kontakty a nic neinstaloval. (Zkus to bez instalace vydrzet den, dva.)
V takovem stavu bych pozoroval jeho chovani.
Pokud by zacal zlobit, sel bych do reklamace, protoze chyba by mohla byt bud v HW nebo originalmi SW ci oper. systemu.

Pokud by nezlobil, tak bych zvolna instaloval aplikace a snazil vysledovat, ktera je ta potvora.
Mozna to muze byt take tim, ze jsi upgradovala na 4.4.2 a nektera zalohovana aplikace muze mit s nim problem, protoze zalohu jsi delal na jine verzi OS.

No je to jen takovy muj nazor, nejsem odbornik.
Moderátor
kromano
Mobil Čumil Plus
Příspěvky:
21
Registrován:
07. 07. 2008 17:04
Odesláno:
02. 10. 2014 12:49

Re: Samsung Galaxy S4 - samovolné restartování

Taky to vidím jako jedinou možnost - instalovat postupně a čekat.
Co se záloh týká, tak jsem je dělal ze stejné verze.
Mobil Čumil Plus
3 příspěvky •Stránka 1 z 1