WebShare.cz - Aktivujte si VIP účet pro neomezené stahování za 59 Kč


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 09. 12. 2016 11:19 
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus

Registrován: 05. 11. 2016 15:51
Příspěvky: 10
Offline
Dobrý den,předesílám,že jsem naprostý lajk a jako takový se vyjadřuju a konám,vlastním tablet Alcatel one touch 3 a z jakéhosi rozmaru jsem se rozhodl,že jej přerootnu,použil jsem k tomu Kingo ROOT.
Celá operace,jak se zdálo,proběhla úspěšně,přístroj naskočil,avšak,dostal se jen k logu Alcatelu,v těchto místech buď vypnul,nebo do nekonečně opakoval úvodní vstup.Musím říci,že k jeho oživení jsem již použil kde co-od tisknutí napájení a hlasitosti + -/zde jsem se dostal do Android systemu,na zvolený "Factory reset" žádná reakce/,přes mnoha další programy,vyjmutí baterie nevyjímaje.Prostě bez úsěchu.Tablet neodpovídá,nebo odpoví na kratičkou chvíli a to je málo na to,aby s ním byla navázaná nějaká komunikace.Začínám propadat malomyslnosti,zda se ještě podaří přístroj zprovoznit.Proto se obracím na vás o pomoc.Za každý podnět budu vděčný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 09. 12. 2016 13:34 
Mobil Guru
Mobil Guru

Registrován: 09. 11. 2008 14:22
Příspěvky: 176
Věk: 41
Offline
Podle mého názoru se při rootování po.... zavaděč systému(bootloader) a proto se tablet nenastartuje,lépeřečeno se dostal do bootloopu.Objeví se jen logo a restartuje se stále dokola.Je potřeba,nejčastěji na stránkách výrobce,sehnat správnou ROM pro svůj model a celý tablet flashnout.U značky alcatel se na to používá,alespoň myslím,program "SP Flash Tool".

P.S.:Ještě mě napadlo,pokud se dá dostat do bootloaderu,zkusit "wipe data" a "wipe dalvik cache".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 10. 12. 2016 08:10 
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus

Registrován: 05. 11. 2016 15:51
Příspěvky: 10
Offline
Ze "System recovery",po zvolení "factory reset" mi naskočila stránka s nabídkou "download" a stisknutí + hlasitosti,nebo odejít,provedl jsem prvou možnost/co také jiného/,naskočila bílá plocha,neskutečně dlouho jsem dále tiskl + hlasitost,ale nic dalšího se nedělo.Mohla by to být cesta k "factory resetu"?Pokud to neni i zde dále blokované.A kombinace stisknutí + - hlasitosti /spuštění = odchod/ je dalším hlavolamem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 10. 12. 2016 11:23 
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus

Registrován: 05. 11. 2016 15:51
Příspěvky: 10
Offline
Po několikerém stisknutí + - hlasitosti naskočil nápis "Mounted/system".Na Googlu jsem se dočet,že by se s tím pohlo přes příkazový řádek.Teď ještě najít příslušný příkaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 10. 12. 2016 22:38 
Mobil Guru
Mobil Guru

Registrován: 09. 11. 2008 14:22
Příspěvky: 176
Věk: 41
Offline
Factory reset přivede telefon(tablet) do továrního nastavení.Vymaže uplně všechna uživatelská data.A pokud je systém v pořádku,tablet normálně nastartuje.To není tento případ.Každý výrobce má trochu jiný styl pro vstoupení do recovery.Ale když už tam člověk je,tak obecně se +- používá pro skrolování v menu.
Vypadá prostředí recovery nějak takto???
Prohlížet odkazy mohou jen přihlášení uživatelé! Přihlašte se, pokud nemáte svůj uživatelský účet, můžete se zdarma registrovat - zabere to jen pár minut.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2016 02:42 
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus

Registrován: 05. 11. 2016 15:51
Příspěvky: 10
Offline
Ta nabídka přibližně vypadá stejně.Po zadání "factory reset" je prováděno Mazání dat "Data wipe complete".Následně volím opět "factory reset",naskočí asi 6x NO a jedinkrát YES s nabídkou"---delate all user date",po zvolení této možnosti nastává opět mazání dat a sdělení:Date wipe complete.Žádný reset!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 11. 12. 2016 23:07 
Mobil Guru
Mobil Guru

Registrován: 09. 11. 2008 14:22
Příspěvky: 176
Věk: 41
Offline
Ano,rozumím.To vypadá asi takto.
Obrázek

Potvrzením "yes" dojde k procesu smazání uživatelských dat.Bohužel se očividně,po rootu tabletu,vyskytl problém v samotném systému,ne v datech.A systém je potřeba,jak jsem již psal,přehrát znova.Některé značky to podporují s SD karty přímo v zařízení,některé jen skrze program v počítači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2016 05:29 
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus

Registrován: 05. 11. 2016 15:51
Příspěvky: 10
Offline
Programů je na to dost,ale potíž je zde ta,že PC nemůže s tabletem navázat komunikaci, odezva je minimální,nebo žádná,na tom veškeré pokusy vždy ztroskotají.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 12. 12. 2016 17:05 
Mobil Guru
Mobil Guru

Registrován: 09. 11. 2008 14:22
Příspěvky: 176
Věk: 41
Offline
Je potřeba mít nejen správné ovladače.Většinou má značka svůj program do PC(nokia pc suite,LG PC Suite,samsung kies atd),pro alcatel ted nevím,který by měl správné ovladače nainstalovat.Někdy stačí nainstalovat ADB driver-universální ovladač pro android.A taky je důležité najít "správný" kabel.Zní to divně,ale s některým to jde,s jiným ne.Taky jsem se u toho vyvztekal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zablokovaný tablet.
PříspěvekNapsal: 17. 12. 2016 13:25 
Moderátor
Moderátor

Registrován: 25. 05. 2008 11:04
Příspěvky: 1331
Offline
Hard reset již nepomůže, jak píše kolega, je potřeba znova flashnout romku.

Pokud si použil Kingoroot předpokládám, že jsi neodemknul bootloader, což nejspíše způsobilo zmiňovaný bootloop.
Edit: Na root One touch 3 existuje návod přes TWRP - Kingo root není doporučován (to jsem zjistil za 5 minut čtení...)

Vše je o čtení... před tím než se do něčeho pustíš, tak si musíš nastudovat návody, na co si dát pozor, co hrozí, jak tomu předejít, popř. jak to opravit...

Nejprve zařiď, aby zařízení komunikovalo s PC

Zkus flashnout ofiko rom

nebo

Pokus se odemknout bootloader
Nainstaluj TWRP (custom recovery) - možná by pomohlo flashnout neofiko rom

Koukám, že jsou 2 verze One touch 3 (4,7" a 5,5") - návody musíš hledat pro svojí verzi...

Jako odrazový můstek by mohly posloužit tyto stránky:
Prohlížet odkazy mohou jen přihlášení uživatelé! Přihlašte se, pokud nemáte svůj uživatelský účet, můžete se zdarma registrovat - zabere to jen pár minut.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník



Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:

[ Time : 0.093s | 15 Queries | GZIP : Off ]