Podělte se s ostatnímy o důležité návody a rady.
4 příspěvky •Stránka 1 z 1

Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001

Podělte se s ostatnímy o důležité návody a rady.
Uživatelský avatar
ROB_09
Mobil Guru
Zařízení:
SE wt19i
Příspěvky:
142
Registrován:
05. 06. 2011 20:49
Odesláno:
11. 06. 2011 10:04
Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001
Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001

I když je Desire ze strany HTC celkem dobře podporován – aktualizace vycházejí docela často (od vydání přístroje byly již 3 včetně velkého update na novou verzi Androidu), některým uživatelům to stále nestačí a chtějí mít možnost do Desire nahrát některou z podomácku ukuchtěných ROM. Právě k tomu je u Androidů určen ROOT (Google Android je postaven na upraveném linuxovém jádře), resp. speciální recovery mód, který umožňuje nahrávat právě vlastnoručně vytvořené ROM (které mají potom práva roota), nové verze radií či další úpravy.

Pro rootnutí HTC Desire existuje skvělá aplikace Unrevoked 3

Kód: Vybrat vše

http://unrevoked.com/recovery/
(v aktuální verzi 3.22), která dokáže nahrát ClockworkMod Recovery 2.5.0.7 doslova na jedno kliknutí. Aktuální verze umožňuje rootnout i nejnovější update Desire s HBOOT 0.93.0001. To dříve nebylo možné a před samotným procesem bylo třeba downgradovat na starší verzí ROM. Celý proces tak byl celkem zdlouhavý a pracný.

Návod je určen pro operační systém Windows (testováno na Windows 7 64bit Pro). Skládá se z jednoduchých dvou kroků.

Nejprve je nutné odinstalovat HTC Sync (na pokyn restartovat počítač). Po té je třeba nainstalovat speciální ovladač pro HBOOT, díky kterému je možné nahrát vlastní recovery. Ovladač je ke stažení zde

Kód: Vybrat vše

http://unrevoked.com/rootwiki/lib/exe/fetch.php?hash=908951&media=http%3A%2F%2Fwww.unrevoked.com%2Frecovery%2Fandroid-usb-driver.zip
. Pro instalaci je nutné přejít v telefonu do HBOOT. To se provede tak, že se přístroj nejprve vypne, a následně podrží tlačítko snížení hlasitosti a zapínacího tlačítka – obě se drží tak dlouho, dokud se neobjeví bílá obrazovka s HBOOT. Potom se již Desire připojí k PC (nebo pokud již byl připojen) a počká se na zobrazení USB plug. Nyní je třeba nainstalovat výše zmíněné ovladače. Po jejich instalaci je možné opět nastartovat přístroj pomocí fastboot možnosti (procházení v menu je možné pomocí ovládání hlasitosti a potvrzování tlačítkem napájení).

Ve druhém kroku již stačí Desire připojit jako paměťové medium se zapnutým „Ladění USB“ (v nastavení, aplikace, vývoj). Také by nebylo od věci povolit instalaci aplikací z cizích zdrojů (v nastavení, aplikace). Pokud je přístroj připojen s tímto nastavením, stačí již spustit Unrevoked a čekat, až se provedou všechny úkony – v okně aplikace jsou vypisovány. Desire byl u mě mnohokrát restartován, takže nemějte strach, trvá to celkem dlouho (tedy oproti rootování ze starší verze HBOOT). Pokud vše proběhne bez problémů, přístroj najede do ClockworkMod Recovery 2.5.0.7, ze které je možné nahrát vlastní ROM.

Velice doporučuji nahrání nějaké ukuchtěné ROM, protože Desire sice dále funguje beze změny (z recovery lze rebootnout zpět do systému, který je beze změn), ale nahrávání vlastních úprav není se stock ROM moc stabilní. Sám jsem se setkal s nestabilitou již po nahrání nejnovějšího radia. Další flash způsobil reboot cyklus, kdy jsem byl nucen vyndavat baterku.

Pro mě největší důvod k rootu je v podpoře tzv. App2SD+, či Legacy APP2SD. Je to speciální mód, díky kterému se všechny aplikace instalují do zvláštního ext3 či ext4 oddílu na paměťové kartě a z větší části se tak řeší problém s volným místem v přístroji. Volné místo sice částečně řeší oficiální App2SD v Androidu 2.2, avšak části aplikací jsou stále v interní paměti Desire, která stále mizí celkem rychle (záleží kolik aplikací instalujete). Další nevýhodu je, že po jeho připojení k PC jako paměťové medium Android na aplikace na kartě prostě nevidí, a tak je nemůže spouštět. Je jasné, že např. s widgety na plochu jsou velké problémy a některé pak vůbec nefungují. Tímto neduhem výše uvedené App2SD+ netrpí a aplikace jsou na zvláštním oddílu na kartě celé. Najdou se ale i aplikace, které se instalují pouze do interní paměti, ta však ubývá podstatě méně.

zdroj + diskuze:

Kód: Vybrat vše

http://kecinzer.cz/root-htc-desire-s-hboot-0930001
Naposledy upravil(a) baron_cz dne 11. 06. 2011 10:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy mimo fórum dávej do CODE!
Mobil Guru
akryl
Mobil Čumil Plus
Příspěvky:
14
Registrován:
26. 12. 2010 12:42
Odesláno:
26. 08. 2011 14:07

Re: Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001

spravil som si tento root na htc desire všetko šlo v pohode aj som si nainštaloval radio ale keď spustím recovery tak mi to pod možnosťami recovery píše : E: Can´t find Misc, E: Can´t mount CACHE:recovery/log a E: Can´t mount CACHE:recovery/command

a potom keď chcem nainštalovať rom tak mi vyhodí E:Can´t format SYSTEM a E:Failure at line 6
Mobil Čumil Plus
novottom
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Samsung Galagy Ace
Příspěvky:
7
Registrován:
02. 05. 2011 12:04
Odesláno:
15. 12. 2011 14:38

Re: Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001

díky za návod, postupoval jsem dle něj a všechno vypadá v pořádku
Mobil Čumil Plus
kiklop64
Mobil Guru
Zařízení:
Samsung Galaxy A52s 5G
Příspěvky:
186
Registrován:
31. 12. 2011 09:26
Odesláno:
01. 01. 2012 13:27

Re: Root HTC Desire s HBOOT 0.93.0001

akryl píše:spravil som si tento root na htc desire všetko šlo v pohode aj som si nainštaloval radio ale keď spustím recovery tak mi to pod možnosťami recovery píše : E: Can´t find Misc, E: Can´t mount CACHE:recovery/log a E: Can´t mount CACHE:recovery/command

a potom keď chcem nainštalovať rom tak mi vyhodí E:Can´t format SYSTEM a E:Failure at line 6
AHOJ MAM HTC DESIRE A UVAZUJU O ROOTU KVULI MÍSTU.BOJÍM SE ALE PROBLÉMŮ....UŽ JSI TEN SVŮJ VYŘEŠIL? Tak ja uz jo :-)
Mobil Guru
4 příspěvky •Stránka 1 z 1