HTC Diamond Touch / MDA Compact IV - jak nahrát nové windows

Podělte se s ostatnímy o důležité návody. Pokud chcete pomoct nedávejte to sem ale do pomoc!
mpixel
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 131
Registrován: 02. 03. 2008 02:26
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000 - Android

HTC Diamond Touch / MDA Compact IV - jak nahrát nové windows

Příspěvek od mpixel » 13. 09. 2008 07:09

Vyzkoušel jsem tyto ROMky pro svůj telefon telefon t-mobile MDA Comapct IV - HTC Diamond Touch:
1/ Windows 6.5 - BsB6.5 English

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506533


tuto nyní používám -ovládání a scrollování prstem součástí systému. Asi 90MB volné paměti. Do základu však dostanete mimo jiné Operu, Office, change screen - Šikovný program - kde si můžete určit pro který program a kam může rotovat display, Adobe reader, rar, ramsweeper, nodata, incall recorder, registry editor, google maps, gps tools ,... Tato ROMka si sama nastaví v mobilu internet vašeho operátora.
Na obrázku vidíte složku programů a novou funkci foťáku ve verzi P
Obrázek

2/ Windows 6.5 - SONE 6.5 RC2 build 21501 English ovládání a scrollování prstem součástí systému.
U této verze RC2 však chybí Office i Opera. Je to prý kvůli tomu aby uživatelé měli možnost si sami nainstalovat vždy nejnovější verzi aniž by museli instalovat znova novější ROM. Po instlaci je cca 120MB volné paměti. Tato ROM si narodíl od ostatních nenačela nastavení internetu...muselo se to udělat ručně

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3650415#post3650415

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/222975349/SONE_6.5_RC2.rar
3/ Windows 6.1 - SONE v.2.1 WWE EE - při instlaci možno ROMku přepnout do češtiny

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=433808

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/186762442/SONE_v2.1_WWE_EE_noopoldie.rar

4/ Windows 6.1 - SWIFTBL WWE DIAMOND ROM V7.5
+ stabilní, bohaté nastavování např. zapnuté podsvícení při hovoru, nebo gps souřadnice do EXIM informace k fotkám

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=408109
5/ Eržika - česká ROMka

Kód: Vybrat vše

http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=32246
Postup nahrání nového firmware.
Viz kroky A,B,C - pokud jste již někdy updatovali, tak můžete kroky A,B přeskočit a jít rovnou k bodu C. Žádná akce se nesmí přerušit:

A/ Nejprve je třeba upgradovat verzi HardSPL. To je malinký firmware pro nahrávání vlastního firmware do telefonu, který ohlídá aby jste si telefon nezničili nesprávnou verzí ROMky/firmwaru. Já jsem si tam stáhnul a nahrál verzi 1.40. Nyní již doporučena HSPL OliNex 1.93.

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=400950 
B/ Do telefonu nahrát novou verzi Radio - tento firmware aktualizuje v telefonu vše co se týká vysílacích modulů ale i například foťáku a podobně. Tj. něco jako drivery-ovladače specifických zařízení do PC. Tak jako u ovladačů bez aplikací nepoznáte že je něco v telefonu nového. Já jsem tam nahrál doporučovanou verzi 1.00.25.05 nyní jsem tam nahrál 1.00.25.7 vše odzkoušeno. V t-mobile telefonu jsem měl vyšší číslo, patrně má t-mobile své vlastní číslování verzí.

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407956
Nyní již používám verzi: Radio v1.11.25.01 (Quad Band)(52.58.25.30H)
ze stránek

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=470306
C/ Nahrát novou verzi ROM. Přemaže se operační systém včetně nastavení a programů za novější, stejné nebo jiné verze.
Stáhněte si ROMku z odkazů nahoře. Rozbalte a nakopírujte ji do Internal Storrage - soubor má asi 90MB. A stiskněte vše zároveň: Hlasitost dolů + šipka zpět + tlačítko reset. Jakmile budete vyzváni stiskněte vypínací talčítko. Systém se aktualizuje a několikrát zrestartuje a customizuje. A je hotovo.

Předtím samozřejmě vše z paměti zařízení zazálohujte. Na paměti 2GB - Internal storage vše zůstane. Zařízení je po instalaci též odblokováno a nastaví se do sítě operátora dle vložené karty.

Seznam těch správných hmatů:
Režim bootloader: šipka hlasitosti dolů + reset
Hard reset:::::::: šipka hlasitosti dolů + prosřední kolečko + reset
Flešování:::::::::: šipka hlasitosti dolů + tlačítko zpět + reset


Edit:
V telefonu je asi z výroby nějaká chyba, že po několikátém flešování se začne chovat divně. Nevím. Stalo se mi to asi tak po desátém flešnutí. Telefon se občas zaseknul nebo nefungovaly nějaké funkce. Tak problémy pomohla vyřešit metoda MTTY.
Tady je odkaz s postupem jak na to, už to študovat nebudu:

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=540290
Myslím že jsem spustil na PC nějaký prográmek mtty, telefon jsem spustil do nějakého módu. A ten prográmek fungoval jako terminál. Tam jsem napsal nějaký příkaz. Myslím že "task 29" nebo tak nějak. Ono to sice zahlásilo nějakou chybu, ale telefon byl opraven.
Naposledy upravil(a) mpixel dne 12. 01. 2011 13:24, celkem upraveno 74 x.
napali
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 1
Registrován: 14. 09. 2008 21:08

Re: ROM / firmware do t-mobile MDA Compact IV alias HTC Diamond

Příspěvek od napali » 14. 09. 2008 21:10

Ahoj, diky za super postup, ale rekni - zrusi se tim i network lock operatora (T mobile) tj. bude mozne pouzit SIM i jinych operatoru?
mpixel
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 131
Registrován: 02. 03. 2008 02:26
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000 - Android

Re: ROM / firmware do t-mobile MDA Compact IV alias HTC Diamond

Příspěvek od mpixel » 15. 09. 2008 06:58

Odblokuje úplně všechno. Je to úplně jiný nezávislý firmware, nic po T-mobile v telefonu nezůstane. Dle vložené SIM karty pozná do které sítě se má připojit.




//od pondeli 15.9 si toho nikdo nevsiml tak to zas musim udelat ja a to 8.10...... necituj posledni prispevek.... Sk0p!X
Uživatelský avatar
samtibalfarst
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 10
Registrován: 26. 05. 2007 13:04

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od samtibalfarst » 28. 09. 2008 20:40

Jen bych pár info doplnil:

Jakákoliv ROM stažená na xda-developers.com má za následek to, že telefon nebude složit ke svému účelu a stane se spíše testovací hračkou. Pořád budeš chtít zkusit jestli jiná není lepší než co máš naflashovanou ted.

Protože ti borci tvoří ROM jako na běžícím páse nikdy nedojdeš k té poslední abys mohl říck, která je nej a tu si nechal. Znam to ze sebe kdy mám právě už 8 a dnes se chystam na další... že ja nezustal u té původní... tak než zašneš radeji to promysli Pak už je strávíš stovky hodin a tel budeš věčně jen přeinstalovávat :-)

Flashi
Umění být moudrý, znamená vědět čeho si nevšímat...
mpixel
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 131
Registrován: 02. 03. 2008 02:26
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000 - Android

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od mpixel » 01. 10. 2008 07:15

No není to tak úplně pravda, já používám SWIFTBL verzi 6.5 a jsem spokojenej - už je i verze 7 ale nemám důvod přecházet. Mám tam funkce navíc, které mi v tmobile verzi chyběly. Především je tam možnost si nastavit že nevypíná při hovoru podsvícení a že má automatický zámek. Jinak některé aplikace tam jsou navíc, jiné naopak chybí(MS Office) ty jsem si doinstaloval.
Tak nevidím problém.
Samozřejmě ti uživatelé, kteří dychtí po nových funkcích a vylepšeních budou testovat každou novou verzi a znovu a znovu vše instalovat.
xmita
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 4
Registrován: 03. 10. 2008 18:39

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od xmita » 03. 10. 2008 18:48

Bod 3 se dá i jednodušej, našel jsem to na XDA foru:

1) rename .nbh file (inside the rom folder is the big one) to DIAMIMG.NBH
2) copy DIAMIMG.NBH to the Internal Storage, the one of 4Gb (NOT to the internal memory)
3) reset your phone and within 3 seconds press and keep pressed vol DOWN + back button (the one on right)
4) in a couple of seconds your phone will show the boot loader (the one will all colored stripes), so stop to press vol down and back buttons
5) a menu will appear asking what to do... to proceed cooking simply press the power button, anyway it is clearly written
6) at the end will appear "upgrade success" (or something similar), just reset and the phone will start the new rom

ALL the procedure takes just 2/3 minutes, and if your phone is well charged it is the safest one! (unless you get off the battery )

personal opinion: it's safer to do the ROM upgrade directly from the phone, simply for 2 reasons, 1st because it's a lot faster, just 1 minute and 2nd because if your PC losses power you are cooked too of course before start must be sure to have at least 30/40% of charge (PC power loss has really happened to a friend during a night storm)

a je to opravdu jak píše samtibalfarst. Já už vyzkoušel asi 10 ROM a někdy za den až 4 kousky :)
Den jedu na *A.Z.T.O.R. ChunghwaFlavor V7 (RC2)* , momentálně má chybu že nezobrazuje položky v setings, ale během víkendu ma být update.
Mám klasickýho Diamonda, ale to je asi jedno, HW je stejný.

mita
Uživatelský avatar
Tomas_2002
Mobil Plus User
Mobil Plus User
Příspěvky: 76
Registrován: 10. 11. 2008 10:42
Zařízení: Nokia N8, Nokia 808, HTC Mozart, SGS III., SGS V.,
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od Tomas_2002 » 25. 11. 2008 16:01

Lidičky, chci se zeptat na jednu maličkost. Potřeboval bych, aby telefon při hovoru nevypínal podsvícení, ale nechce se mi do toho cpát celou novou ROM. Není možné to nějak rychle a jednoduše udělat ?


Díky

Tomáš
Obrázek
martin.suchan
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 5
Registrován: 05. 12. 2008 12:49

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od martin.suchan » 05. 12. 2008 12:55

mpixel

Ahoj, díky moc za návod, takyse do tohoto procesu pustím. Chci se jen zeptat, co v telefonu zůstane po tom hard resetu? Bude tam jeste neco od T-Mobilu? TouchFlo se tím změní na tovární nastavení? Tedy klasické černé? A ještě se chci zeptat, s tím novým firmwarem asi přijdeš o veškerou češtinu co? Předpokládám, že všechny ROM verze jsou v angličtině.

Díky moc za odpověď

PS: Normálně když vůbec nic nedělám, mám paměť na 87%, to je docela dost ne? Muzes mi rict kolik, kolik mas treba ty s tim novym firmwarem. Díky

Edit: Matezzz
Uživatelský avatar
KowboyBebop
Mobil Member User
Mobil Member User
Příspěvky: 1319
Registrován: 23. 08. 2008 17:12
Zařízení: Saumsung Galaxy S II (WVGA)
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od KowboyBebop » 05. 12. 2008 22:45

Necituj Cely prispevek, Staci kus, nebo jen jmeno. Takhle to vypada strasne.
New All-in-1 Pack
Saumsung Galaxy S II / i9100 // 8GB microSD class6 // ROM: GalnetMIUI Stable
FPSeCE Download | FPSeCE Complete How To Guide | FPSeCE Compability list
HolyShit! It's BeefSupreme!

Obrázek
Obrázek
mpixel
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 131
Registrován: 02. 03. 2008 02:26
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000 - Android

Re: HTC Diamond alias t-mobile MDA Comapct IV -nová ROM/firmware

Příspěvek od mpixel » 08. 12. 2008 08:48

po hardresetu se spustí automatická t-mobile costumizace. A když se nic neudělá, tak během chvilky se znovu načte, růžová barva, tmobile motivy, čeština atd.
Po instalaci ROMky kolik zbyde paměti. Je to různé. Existuje třeba několik variant od jedné romky. Nejsem nějaký tester ani znalec, ale myslím si že se jedná o velikosti paměti (zřejmě) pro swapování nebo cache(nevím) page pool např. 0MB/12MB/16MB. Takže si můžeš vybrat jestli chceš mít extrémně velkou volnou paměť, s minimem této urychlovací paměti pro programy a/nebo s minimem instalovaných programů Little/Full.
Po instalaci anglické rom čeština v mobilu nebude. Myslím si ale, že nebyla v t-mobile verzi a nainstalovala se tam po prvním spuštění z customizace. Customizační baťák již po instalaci romky nebude v mobilu k dispozici. Takže buď vám AJ bude vyhovovat a nebo si musíte spolehnout na nějaký počešťovací soft. Já osobně jsem zkusil jen českou klávesnici.
TouchFlo je skoro v každé romce na internetu. Mě se ale ten soft vůbec nelíbí. Takže jsem si ho vždy vypnul, myslím že je standardně černý. Já rád vidím klasickou today obrazovku windows, do které si mohu nahrávat běžně dostupné windows pluginy. A pro volání jsem si tam nahrál plugin od inesoftu. A naprostá spokojenost. Vše přístupné ze standardní today obrazovky.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů