Pokud mas teda telefon v zaruce, tak bych udelal obnovu tovarniho nastaveni.
Je mi jasne, ze to obnasi neprijemnosti se zalohovanim a novou instalaci vseho, ale za tu namahu to stoji.
A pokud by GPS nefungovala ani po wipe, tak okamzite bych ho reklamoval - tady neni co resit.
Po 3 reklamacich stejne zavady ti musi dat novy a FUNKCNI telefon nebo muzes odstoupit od smlouvy s vracenim penez (pripadne ti nabidnou nejakoukompenzaci).
Kdyz ma telefon GPS, tak musi fungovat.
Nema smysl se trapit s founem, ktery nefunguje jak ma - to jsou vyhozene penize, byt bys ho koupil levne.
Pokud telefon rootnes a flashnes jinou romku, mohou se pri reklamaci "cukat".
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
34228
24. 12. 2006 00:13
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
01. 06. 2014 22:25
01. 06. 2014 22:25
• Návod jak stahovat ze zahraničních serverů. (Na požádání linky přeuložím.)
• Návod jak založit nové vlákno s programem (aplikací) či hrou.
Mobil Profi User
Zařízení:
Honor 7A Android 8.0.0
Honor 7A Android 8.0.0
283
26. 03. 2007 19:45
Odesláno:
02. 06. 2014 06:18
02. 06. 2014 06:18
Re: Nefunguje GPS
Vidím to stejně jako Kamilos, protože i já jsem změnil ROM-ku a nikam to nevedlo. Pokud satelity nevidí vůbec, jednoznačně reklamace. U mě je aspoň viděl. Nakonec jsem raději změnil značku.
Mobil Plus User
Zařízení:
721039500
721039500
69
09. 01. 2012 22:03
Odesláno:
02. 06. 2014 15:08
02. 06. 2014 15:08
No dobre, tak tedy asi telefon reklamuji, ale nevim kdy. V momentalni dobe na to nemam cas a jeste ani nechci, ale zkusim to co nejdriv.
Novy stejny telefon mi asi nedaji, protoze ho uz neprodavaji, a aj kdyby dali, tak si myslim, ze je dost pravdepodobne, ze v nem taky nepude GPS, protoze to asi blbne ve vsech Grand X mobilech, aspon co jsem tak cetl na netu, tak si na to lidi stezovali. A telefon jsem kupoval pred rokem za 3000 KC + nejlepsi na vykon za tu cenu, takze kdyby mi chteli nabidnout jiny, tak nevim, protoze by mi asi dali horsi, nez je ZTE Grand X. Nebo bych si mohl vybrat nejaky podobny za podbnou cenu v jejich obchodu? Popripade doplatit za lepsi? Nejlepsi by bylo kdyby mi vratili penize, ale to na 90% neudelaji, aspon se mi zda, ze se to tak nedela, ale pokud by mi vratili prachy, tak se vrati 100% castky nebo min? Je ve vybornem stavu, nosen v obalu s ofilii na obrazovce. A vraceni penez by mi nevadilo, protoze bych si koupil novy lepsi, tenhle mobil ma sve zapory, ale i klady a tech kladu je vic, takze si nestezuju. Jen me hodne stve, ze nemuzu pouzivat svetlo z LEDky
Funguje jen na blesk.
Jeste jsem nasel tenhle navod, ma cenu ho zkouset? Je to ze stranky cinskych mobilu.
PS: Mobil uz mi jednou vymenili z jineho duvodu, blblo zapinani a vypinani. Takze jsem dostal novy. Bylo to asi mesic po koupi, v te dobe jeste prodavali novy ten samy. Nevim, jeslti to neni divne to reklamovat dvakrat.
Novy stejny telefon mi asi nedaji, protoze ho uz neprodavaji, a aj kdyby dali, tak si myslim, ze je dost pravdepodobne, ze v nem taky nepude GPS, protoze to asi blbne ve vsech Grand X mobilech, aspon co jsem tak cetl na netu, tak si na to lidi stezovali. A telefon jsem kupoval pred rokem za 3000 KC + nejlepsi na vykon za tu cenu, takze kdyby mi chteli nabidnout jiny, tak nevim, protoze by mi asi dali horsi, nez je ZTE Grand X. Nebo bych si mohl vybrat nejaky podobny za podbnou cenu v jejich obchodu? Popripade doplatit za lepsi? Nejlepsi by bylo kdyby mi vratili penize, ale to na 90% neudelaji, aspon se mi zda, ze se to tak nedela, ale pokud by mi vratili prachy, tak se vrati 100% castky nebo min? Je ve vybornem stavu, nosen v obalu s ofilii na obrazovce. A vraceni penez by mi nevadilo, protoze bych si koupil novy lepsi, tenhle mobil ma sve zapory, ale i klady a tech kladu je vic, takze si nestezuju. Jen me hodne stve, ze nemuzu pouzivat svetlo z LEDky
Jeste jsem nasel tenhle navod, ma cenu ho zkouset? Je to ze stranky cinskych mobilu.
Kód: Vybrat vše
http://www.chinasmartphonereview.com/fix-gps-problems/
Moderátor
Zařízení:
Realme 5
Realme 5
1434
25. 05. 2008 11:04
Odesláno:
02. 06. 2014 15:24
02. 06. 2014 15:24
Urcite to neni divne, pokud to není funkcni. čínské přístroje Máj špatne anteny, proto se to nechce fixnout... ten návod co jsi postoval klidně můžeš zkusit - ono vlastně stačí v nastavení povolit gps a pak a-gps a epo a stáhnout epo (tohle se ti zobrazí, když klikneš v nastavení GPS na "satelity gps") a pak zase použiješ předchozí apku nebo gps test (najdeš na GP) - když aktivujes agps a epo , tak by ti to hned mělo najít satelity (stáhne se ti poloha přes net) a pak přes GPS by ses na ně měl připojit...
Taky mám přístroj s nefunkčním GPS a žádné softwarové úpravy nepomohli, je to prostě hardwarova chyba...
Ty máš tu výhodu, že jsi to koupil v CZ, takže určitě reklamovat, reklamovat
Pokud se rozhodnou vrátit peníze - nejspíš jo, protože tohle neopraví... Tak by měli dát plnou cenu, nebo ti nabídnou jiný přístroj, samozřejmě si můžeš vybrat a rozdíl si doplatis
A k tomu blesku , zkus kouknout na GP po aplikacích "Torch" pokud tam máš blesk, tak by to mělo jít použit i jako baterka
Taky mám přístroj s nefunkčním GPS a žádné softwarové úpravy nepomohli, je to prostě hardwarova chyba...
Ty máš tu výhodu, že jsi to koupil v CZ, takže určitě reklamovat, reklamovat
Pokud se rozhodnou vrátit peníze - nejspíš jo, protože tohle neopraví... Tak by měli dát plnou cenu, nebo ti nabídnou jiný přístroj, samozřejmě si můžeš vybrat a rozdíl si doplatis
A k tomu blesku , zkus kouknout na GP po aplikacích "Torch" pokud tam máš blesk, tak by to mělo jít použit i jako baterka
Mobil Plus User
Zařízení:
721039500
721039500
69
Odesláno:
02. 06. 2014 15:42
02. 06. 2014 15:42
Hele tu LED uz nebudu ani zkouset.. to uz jsem resil jednou tady na forum. Zkousel jsem vse. Jde to jen pri blesku, nejde to ani pri videu. Je to bloknute asi HW. Na netu jsem projel snad vsechny stranky o tom. To vse po tom co jsem mobil dostal.
No a ted k te reklamaci. Ano mobil jsem koupil v CZ, presneji ve. No a ktera z tech moznosti je realnejsi, ze mi daji vybrat jiny pristroj u nich nebo vrati penize? Protoze u nich v obchode, co jsem se tak ted dival na rychlo, jsem nevidel moc dobrych telefonu, ktere by se vyplatil a libi by se mi. Prinejhorsim by se urcite na jejich strance nasel nejaky mobil, ktery by byl dobry.
Jinak oni ten telefon asi poslou do zahranici na reklamaci, tam kde ho oni koupili. Psali, ze reklamace se resi pres ne. A tim padem to trva dele. Po nejake dobe muzu zazadat o vraceni penez, pokud to nestihnou myslim ze?
Edit: Jeste doplnim predchozi prispevek: Co jsem se ted ptal a zistoval, tak jsem zistil, ze mi muzou nabidnout jiny mobil, ale ze ja to nemusim primout a ze oni mi musi vratit penize. Je to tak?
No a ted k te reklamaci. Ano mobil jsem koupil v CZ, presneji ve
http://www.vkservis.czJinak oni ten telefon asi poslou do zahranici na reklamaci, tam kde ho oni koupili. Psali, ze reklamace se resi pres ne. A tim padem to trva dele. Po nejake dobe muzu zazadat o vraceni penez, pokud to nestihnou myslim ze?
Edit: Jeste doplnim predchozi prispevek: Co jsem se ted ptal a zistoval, tak jsem zistil, ze mi muzou nabidnout jiny mobil, ale ze ja to nemusim primout a ze oni mi musi vratit penize. Je to tak?
Naposledy upravil(a) Furdik dne 02. 06. 2014 17:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: A ja to za tebe edituju :-*
Důvod: A ja to za tebe edituju :-*
Moderátor
Zařízení:
Realme 5
Realme 5
1434
Odesláno:
02. 06. 2014 17:37
02. 06. 2014 17:37
Ať si to třeba pošle do Afriky... on podniká v ČR a tudíž ze zákona to má stihnout do jednoho měsíce, jestli nestíhá, máš právo odstoupit od smlouvy.
Jestli ti rovnou dá peníze nebo přístroj, to je na něm, ty to samozřejmě přijmout nemusíš.
Jestli ti rovnou dá peníze nebo přístroj, to je na něm, ty to samozřejmě přijmout nemusíš.
Mobil Plus User
Zařízení:
721039500
721039500
69
Odesláno:
02. 06. 2014 17:58
02. 06. 2014 17:58
Dobre, takze je to jeden mesic. Tak teda diky za pomoc. Ja to tedy reklamuju, jeste nevim presne kdy, ale mam na to jeste skoro rok, takze casu dost.
Pokud mi nabidnou jiny mobil a zadny se mi nebude libit, tak budu zadat, aby mi poslali penize. Coz by meli podle zakona, kdyz nebudu chtit nahradni pristroj, aspon tak jsem to pochopil.
Jeste bych mel posledni “blby“ dotaz na ujisteni. Kdyby nahodou mi nechtel vratit penize (porad si nejsem 100% jisty, jestli mi penize musi vratit, kdyz to budu zadat (raci se ptam, pokud vam to vadi, tak se omlouvam, chci si byt jisty na 100%, protoze budu reklamovat po 2 v zivote a tak chci vedet dulezite veci, abych neudelal chybu a neskocil mu treba na to, ze mi bude rikat, ze mi penize nemusi vratit a ze si musim vybrat mobil z nabidky, atd.)) a me by se zadny jiny mobil nelibil, tak by mi mohl vratit ten stary, kde nejde GPS? Samodrejmne, ze bych radsi chtel penize, ale jak jsem psal, nejsem si jisty na 100%, jestli musi vratit penize.
PS: Dik za ten edit. Priste to budu editovat rovno do stareho prispevku, promin. Jinak je mi 16 let pro toho koho by to zajmalo.
Pokud mi nabidnou jiny mobil a zadny se mi nebude libit, tak budu zadat, aby mi poslali penize. Coz by meli podle zakona, kdyz nebudu chtit nahradni pristroj, aspon tak jsem to pochopil.
Jeste bych mel posledni “blby“ dotaz na ujisteni. Kdyby nahodou mi nechtel vratit penize (porad si nejsem 100% jisty, jestli mi penize musi vratit, kdyz to budu zadat (raci se ptam, pokud vam to vadi, tak se omlouvam, chci si byt jisty na 100%, protoze budu reklamovat po 2 v zivote a tak chci vedet dulezite veci, abych neudelal chybu a neskocil mu treba na to, ze mi bude rikat, ze mi penize nemusi vratit a ze si musim vybrat mobil z nabidky, atd.)) a me by se zadny jiny mobil nelibil, tak by mi mohl vratit ten stary, kde nejde GPS? Samodrejmne, ze bych radsi chtel penize, ale jak jsem psal, nejsem si jisty na 100%, jestli musi vratit penize.
PS: Dik za ten edit. Priste to budu editovat rovno do stareho prispevku, promin. Jinak je mi 16 let pro toho koho by to zajmalo.
Moderátor
Zařízení:
Realme 5
Realme 5
1434
Odesláno:
02. 06. 2014 18:48
02. 06. 2014 18:48
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/241693-reklamace-kdy-zadat-vraceni-penez-spotrebitele-stale-tapou/
Mobil Plus User
Zařízení:
721039500
721039500
69
Odesláno:
02. 06. 2014 19:10
02. 06. 2014 19:10
No tak jsem si to precetl. A uz asi vim vse. V mojem pripade to opravit nejspise nezvladnou a tak tu jsou dve moznosti, bud budu zadat slevu nebo odstoupeni od smlouvy (vraceni penez), coz ja budu asi zadat o vraceni penez.
Tak tedy dekuji vsem za pomoc.
Tak tedy dekuji vsem za pomoc.