Mobil Plus User
Zařízení:
Galaxy S4 i9295
Galaxy S4 i9295
89
22. 05. 2011 18:48
Odesláno:
23. 04. 2014 22:15
23. 04. 2014 22:15
Se to tu pokouším vysvětlit, dám příklad, NFS bych chtěl přesunout na kartu, appka má pár mega ale data která se stáhli 1,8GB! Dám v Link2SD vytvořit odkaz, program vypíše že je přesunuto (i rychlost neodpovídá,necelý 2GB by se nepřesunuli přeci za nějakých 10 vteřin) ale pak když se podívám na paměť, uvolní se jen pár MB!
Galaxy S4 i9295
Mobil Plus User
Zařízení:
Galaxy S4 i9295
Galaxy S4 i9295
89
Odesláno:
23. 04. 2014 22:40
23. 04. 2014 22:40
Re: ROOT, vytváření oddílů,přesouvání app na kartu, POMOC
Tak teď jsem kontroloval ROOT a aplikace Root Checker píše že root mám.
Galaxy S4 i9295
Moderátor
Zařízení:
Realme 5
Realme 5
1434
25. 05. 2008 11:04
Odesláno:
23. 04. 2014 22:44
23. 04. 2014 22:44
1. Mozna se pletu (s link2sd nemam zkusenosti), ale podle toho jak to popisujes, bych rekl, ze link2sd slouzi jen na presun aplikaci (ne jejich dat). Obb (data her - to je hlavni duvod proc mas tak malo mista) se nachazi na sdkarte a pokud ti je link2sd nechce presunout, tak pouzij jiz nekolikrat zminovany Gl to sd (osobne jsem ho zkousel - funguje paradne, presune data na kartu (puvodni smaze) - free verze nedovoluje poustet app primo z appdrawe ( z menu), takze je musis poustet pres gl to sd, ale to je jen detail. Muzes zkusit pouzit i Freedom a zakoupit plnou verzi (me to, ale po nekolika restartech zase hodilo na free) - hodil bych ti sem full verzi, ale nasel jsem jen starou verzi))
2. Ne, nevim jestli ti budou presunute app fungovat i po odstraneni rootu ( zkus a podel se o zkusenosti
)
3. Root je paradni vec, jak jiz bylo receno, otevre ti dvere do systemu... Hlavni vyhoda je ta, ze muzes zarizeni vyuzit na plno - nejses nijak omezovan - vicemene se neda nic posrat - pristup k rootum povoluj jen aplikacim, ktere znas, pokud nevis co dana aplikace (soubor) ma na starost, tak je nemaz a nesnaz se preinstalovat systemove aplikace.
3. Nechapu proc jsi vytvoril nove tema (proc jsi nepokracoval v tom starem?)
- uz jsi cetl pravidla fora? Je zakazano vytvaret multiposty (vice postu - odpovedi za sebou od jednoho uzivatele (tebe))
4. HLAVNE SI UDELEJ ZALOHU SYSTEMU
2. Ne, nevim jestli ti budou presunute app fungovat i po odstraneni rootu ( zkus a podel se o zkusenosti
3. Root je paradni vec, jak jiz bylo receno, otevre ti dvere do systemu... Hlavni vyhoda je ta, ze muzes zarizeni vyuzit na plno - nejses nijak omezovan - vicemene se neda nic posrat - pristup k rootum povoluj jen aplikacim, ktere znas, pokud nevis co dana aplikace (soubor) ma na starost, tak je nemaz a nesnaz se preinstalovat systemove aplikace.
3. Nechapu proc jsi vytvoril nove tema (proc jsi nepokracoval v tom starem?)
- uz jsi cetl pravidla fora? Je zakazano vytvaret multiposty (vice postu - odpovedi za sebou od jednoho uzivatele (tebe))
4. HLAVNE SI UDELEJ ZALOHU SYSTEMU
Mobil Plus User
Zařízení:
Galaxy S4 i9295
Galaxy S4 i9295
89
Odesláno:
23. 04. 2014 22:52
23. 04. 2014 22:52
3. za to se omlouvám, nevšiml jsme si že ho admin přesunul sem, měl jsem zato že to promaže.
Gl to sd mám také,ale nejde mi to v něm přesouvat nebo to neumím, když zvolím přesunout data na externi kartu, ta kse mi hra nespusti, je to jako bych přesunul data manuálně,pak je něco v nastavení "vyberte složku na příslušnou aplikaci" ale v tom výběru hru nenajdu resp. ta mnení vůbec ta složka.
Gl to sd mám také,ale nejde mi to v něm přesouvat nebo to neumím, když zvolím přesunout data na externi kartu, ta kse mi hra nespusti, je to jako bych přesunul data manuálně,pak je něco v nastavení "vyberte složku na příslušnou aplikaci" ale v tom výběru hru nenajdu resp. ta mnení vůbec ta složka.
Galaxy S4 i9295
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Huawei P20 lite, android 8
1406
25. 03. 2008 21:18
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
23. 04. 2014 22:55
23. 04. 2014 22:55
Přesun dat u androidu 4.4.2 nevyřešíš pomocí Link2SD, všeobecně v této verzi androidu Google zakázal podporu SD karty pro data uživatelských aplikací. Pomocí Link2SD pouze nalinkuješ aplikaci na kartu, což ti u tvého telefonu je k ničemu, ušetříš jen pár desítek MB u aplikace (podstatné pro lidi co mají třeba jen 1GB interní paměti). Proto jsme psal že mi chybí zásadní informace a to model telefonu aby se dalo relevantně opdpovědět.
Pro tvoje potřeby použij aplikaci FolderMount složku s daty dáš na kartu a definuješ cestu , koukni se na video u aplikace na obchodu, tam je to názorně vysvětleno.
P.S. Aplikace je v češtině
Pro tvoje potřeby použij aplikaci FolderMount
Kód: Vybrat vše
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devasque.fmountP.S. Aplikace je v češtině
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
34228
24. 12. 2006 00:13
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
23. 04. 2014 23:29
23. 04. 2014 23:29
Jen si dovolim upresnit:
FolderMount [ROOT] - free verze z marketu - v recenzich jeden pise:
"Po přesunutí 2 her, dohromady 4 položky (2x apk, 2x obb) už aplikace hlásí že musím mít Premium verzi. Pokud nechcete kupovat či shánět na internetu apk, udělejte to jednoduše jako já. Když už vás aplikace nepustí přesouvat aplikace dál, jednoduše jí odinstalujte a nainstalujte znovu
přesunuté aplikace stále budou fungovat, a můžete přesunout zase další."
Takze tady na foru mame FolderMount Premium [ROOT] - android-aplikace/foldermount-premium-t4 ... l#p2574286
Video:
FolderMount [ROOT] - free verze z marketu - v recenzich jeden pise:
"Po přesunutí 2 her, dohromady 4 položky (2x apk, 2x obb) už aplikace hlásí že musím mít Premium verzi. Pokud nechcete kupovat či shánět na internetu apk, udělejte to jednoduše jako já. Když už vás aplikace nepustí přesouvat aplikace dál, jednoduše jí odinstalujte a nainstalujte znovu
Takze tady na foru mame FolderMount Premium [ROOT] - android-aplikace/foldermount-premium-t4 ... l#p2574286
Video:
• Návod jak stahovat ze zahraničních serverů. (Na požádání linky přeuložím.)
• Návod jak založit nové vlákno s programem (aplikací) či hrou.
Mobil Plus User
Zařízení:
Galaxy S4 i9295
Galaxy S4 i9295
89
Odesláno:
24. 04. 2014 18:01
24. 04. 2014 18:01
Super kluci, tak du nato vyzkoušet to
. Sem rád že se tady ještě najdou lidi který to baví a rádi pomohou
. Včera jsem stahl verzi z GP tak jdu nahrát tuhle
. A k tomuto programu již nepotřebuji mít rozdělenou SD kartu ne??
Paráda funguje
. Jen mám další dotaz, když se dívám kam sem přeunul dané složky her,složky jsou tam, ale když se podívám kde ty složky byli, ta ksou tam také?? Indentické velikosti, vše stejné. Tak to nechápu????
Paráda funguje
Galaxy S4 i9295
Mobil Beginner
Zařízení:
xperia x8,xperi mini
xperia x8,xperi mini
32
31. 12. 2011 15:03
Odesláno:
25. 04. 2014 18:33
25. 04. 2014 18:33
Luky sipak-tvojmu samšuntu s rootom nedavam dlhu zivotnost. Ziadne zakladne znalosti a root!!!!!!!
Inac L2Sd robi simlinky(ako v linuxe), to znamena odkazy su v origo priecinku(nulova velkost) na umiestnenie na sd karte, kde su subory. Najnovsia full verzia presuva aj data. Nerobi to nic ine, iba spusta scripty na presun, co ide aj v v emulatori terminalu.
Po odstraneni rootu presun fungovat nebude.
Ja osobne si nikdy nekupim mobil ani tablet, kde neni mozny root. Ale viem, co robim.
A particiu ext s presunutymi datami vidim hned v Total Commander priamo.
Inac L2Sd robi simlinky(ako v linuxe), to znamena odkazy su v origo priecinku(nulova velkost) na umiestnenie na sd karte, kde su subory. Najnovsia full verzia presuva aj data. Nerobi to nic ine, iba spusta scripty na presun, co ide aj v v emulatori terminalu.
Po odstraneni rootu presun fungovat nebude.
Ja osobne si nikdy nekupim mobil ani tablet, kde neni mozny root. Ale viem, co robim.
A particiu ext s presunutymi datami vidim hned v Total Commander priamo.
Mobil Plus User
Zařízení:
Galaxy S4 i9295
Galaxy S4 i9295
89
Odesláno:
25. 04. 2014 20:00
25. 04. 2014 20:00
Dobrý, jako nejsem zas takového že mažu na co přijde aniž bych věděl co to je! Proto se tu také snažím zjistit nějaké informace. Me přijde jako kdyby někdo se již s těmito znalostmi narodil, nebo jak ses to naučil? Určitě jsi také pročítal fóra nebo jsi se vydal vlastní cestou pokus omyl! Já budu rád když zde dostanu odpovědi na mé otázky.
Tedy prosím:
1. V jakých složkách se vůbec nehrabat? V X-plore vidím jakoby 3 disky ,sdcard, extSdCard a Root, pokud chápu správně v prvních dvoch kdybych něco omylem smazal, nemělo by to mít vliv na systém?
2.ptal jsem se, když přesunu app pomocí teď FolderMount, a pak až zruším root, bude ta app fungovat, nebo pak po unrootu nebude schopné číst danou cestu. Zvažoval jsem že po uvolnění určitého místa bych root zrušil a aktivoval zas až bych app přesouval.
3. Když přes FolderMount app přesunu, paměť se uvolní, data mám přesunuté ve složce na kartě kterou sem si zvolil, ale když se podívám do paměti telefonu, ta data jsou tam pořád tam kde bili, tak to tak trochu nechápu??
4. Pro FolderMount už nemusím mít vytvořené oddíly?
5. Která verze Link2SD umí přesouvat i složky?
Děkuji za veškerou trpělivost a pomoc.
Tedy prosím:
1. V jakých složkách se vůbec nehrabat? V X-plore vidím jakoby 3 disky ,sdcard, extSdCard a Root, pokud chápu správně v prvních dvoch kdybych něco omylem smazal, nemělo by to mít vliv na systém?
2.ptal jsem se, když přesunu app pomocí teď FolderMount, a pak až zruším root, bude ta app fungovat, nebo pak po unrootu nebude schopné číst danou cestu. Zvažoval jsem že po uvolnění určitého místa bych root zrušil a aktivoval zas až bych app přesouval.
3. Když přes FolderMount app přesunu, paměť se uvolní, data mám přesunuté ve složce na kartě kterou sem si zvolil, ale když se podívám do paměti telefonu, ta data jsou tam pořád tam kde bili, tak to tak trochu nechápu??
4. Pro FolderMount už nemusím mít vytvořené oddíly?
5. Která verze Link2SD umí přesouvat i složky?
Děkuji za veškerou trpělivost a pomoc.
Naposledy upravil(a) Luky.Sipak dne 28. 04. 2014 21:50, celkem upraveno 1 x.
Galaxy S4 i9295
Mobil Beginner
Zařízení:
xperia x8,xperi mini
xperia x8,xperi mini
32
31. 12. 2011 15:03
Odesláno:
26. 04. 2014 07:28
26. 04. 2014 07:28
Nie zlozky, ale data aplikacii. Najnovsia full (platena, alebo cracknuta) verzia l2sd.
Na ostatne som ti odpovedal v predoslom prispevku.
Ja som sa tiez so znalostami androida a linuxu nenarodil, ale najprv som vela studoval (hlavne na forach) a potom obcas nieco opytal. A ty to robis naopak. A kludne si mazem apky a subory zo systemu, o ktorych viem, ze môzem, pripadne upravujem, alebo menim niektore subory. Napriklad z system/media/audio /ringtones mam vymazane vsetky zvonenia, ponechane iba jedno zakladne podla build.prop (akoze tym zazracne neuvolnis velmi vela, ale je toho ovela viac a zbytocne drzat v systeme, to co nepotrebujes). Nepotrebne systemove apk tiez odinstalovavam, pripadne pouzivam alternativy...
Inac nemam extra znalosti android systemu, skôr taky priemer, ale na to co robim ja mi to staci.
Na ostatne som ti odpovedal v predoslom prispevku.
Ja som sa tiez so znalostami androida a linuxu nenarodil, ale najprv som vela studoval (hlavne na forach) a potom obcas nieco opytal. A ty to robis naopak. A kludne si mazem apky a subory zo systemu, o ktorych viem, ze môzem, pripadne upravujem, alebo menim niektore subory. Napriklad z system/media/audio /ringtones mam vymazane vsetky zvonenia, ponechane iba jedno zakladne podla build.prop (akoze tym zazracne neuvolnis velmi vela, ale je toho ovela viac a zbytocne drzat v systeme, to co nepotrebujes). Nepotrebne systemove apk tiez odinstalovavam, pripadne pouzivam alternativy...
Inac nemam extra znalosti android systemu, skôr taky priemer, ale na to co robim ja mi to staci.