Potřeboval bych pomoci s následujícím problémem:
Na Galaxy Spica jsou už od výroby nainstalovány různé Google aplikace, které nezávisle na vůli majitele připojují telefon k internetu. Vzhledem k tomu, že manželka nemá datový tarif, obávám se vysokých účtů za přenesená data (přitom na internet prostřednistvím telefonu vůbec nechodí). Lze tyto aplikace nějakým způsobem odstranit? A pokud ne, lze provést nějaké nastavení, aby se telefon připojil na net až po nějakém odsouhlasení? Díky.
exMód
Zařízení:
Nexus 7 / Motorola BackFlip
1796
04. 05. 2008 21:14
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
20. 03. 2010 20:41
20. 03. 2010 20:41
Re: Samsung Galaxy Spica - pomoc
O jake aplikace se presne jedna (Chapu ze zakladni co tam jsou ,ale jejich nazev)
Pokud to jsou aplikace "ala" socialni site tak urcite kazda z nich bude mit ve svem nastaveni bud notifikace nebo kontrola na pozadi.
Pokud tyto notifikace atp. zrusite aplikace se pripoji na "internet" jen pokud ji sami zpustite.
U aplikaci jako Gmail,kalendar,kontakty se toto nastavuje v nastaveni/ synchronizace/ dany ucet...
Take se da internet blokovat pomoci aplikace toggle data (free na marketu).
Ale jedna se o kompletni zamezeni pristupu vsecho k internetu.
Rozhodne pokud nemate zadne mobilni internetove pripojeni a telefon se vam k internetu pripojuje (zel buh aby slo o pausal
) bude faktura nemala !
Pokud to jsou aplikace "ala" socialni site tak urcite kazda z nich bude mit ve svem nastaveni bud notifikace nebo kontrola na pozadi.
Pokud tyto notifikace atp. zrusite aplikace se pripoji na "internet" jen pokud ji sami zpustite.
U aplikaci jako Gmail,kalendar,kontakty se toto nastavuje v nastaveni/ synchronizace/ dany ucet...
Take se da internet blokovat pomoci aplikace toggle data (free na marketu).
Ale jedna se o kompletni zamezeni pristupu vsecho k internetu.
Rozhodne pokud nemate zadne mobilni internetove pripojeni a telefon se vam k internetu pripojuje (zel buh aby slo o pausal

A mnohe dalsi
Je jich tam několik (Google apps, Google partner setup, Google search, Google setting provider, Google talk, Google talk service). I v návodu k telefonu je upozornění, že už po zapnutí telefonu může být aktivní připojení k síti. Ani jednu aplikaci manželka nespouští, přesto několik z nich již přeneslo pár dat. Ve správci aplikací si mohu u každé aplikace zjistit, kolik přenesla dat, ale odstranit ji nelze. Mělo by to souviset se synchronizací dat např. z kontaktů přes web, o což sice nestojíme, ale nevíme jak se toho zbavit. Ještě jednou díky za případnou pomoc.
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
20. 03. 2010 21:39
20. 03. 2010 21:39
Jeste jeden podstatnej dotaz a to : Vyuzivate jinak vubec internet (Prohlizeni www stranek, email, mapy) ? Pokud ne reseni by bylo to prenastaveni APN (Nebo pouzivani Toggle data nabo APNdroid)

A mnohe dalsi
Internet prostřednictvím telefonu nepoužívá a tudíž by bylo řešením i nějakým způsobem zakázat připojení k netu. O aplikaci Toggle Data jsem již slyšel, ale dosud jsem se nedostal k instalačce. APNdroid funguje podobně? (Tzn. že zcela zakáže připojení k internetu?). Omlouvám se za svoji neznalost, ale sám používám Symbian a s nokií podobné problémy nemám. Mohl byste mi jednoduše vysvětlit jak se přenastaví APN? Ještě jednou děkuji.
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
21. 03. 2010 14:15
21. 03. 2010 14:15
Takze pokud internet hodlate blokovat kompoletne nejlepsi je to prenastaveni APN (Neni treba nic instalovat a hlidat zda li aplikace funguje.....:
Nevim jaky Android OS v Galaxy Spica mate (Jelikoz zakladne je myslim 1.6 ,ale mel by byt jiz update na 2.1...)
Ale u obou vezi je to v podstate podobne:
Jdete do nastaveni / bezdratove site / mobilni site / Nastaveni pristupovich bodu APN ..
Tam by se mely obevit cca 3 profily (Zalezi na operatorovi ale vetsinou tam je neco s nazvem operatora , Budou asi dva jeden od predplacene karty druhy pausalni , jeste profil nazvany MMS.)
zde SMAZTE oba dva APN s nastavenim internetu (Jak predplaceny , tak pusalni)
Tim docilite toho ,ze ze telefon "Nebude znat pristupove body APN" = nebude se mit ani kam a na co pripojit.
Take vypnete pripojeni pri roamingu (Ve stejnem nastaveni mobilnich siti)
Nevim jaky Android OS v Galaxy Spica mate (Jelikoz zakladne je myslim 1.6 ,ale mel by byt jiz update na 2.1...)
Ale u obou vezi je to v podstate podobne:
Jdete do nastaveni / bezdratove site / mobilni site / Nastaveni pristupovich bodu APN ..
Tam by se mely obevit cca 3 profily (Zalezi na operatorovi ale vetsinou tam je neco s nazvem operatora , Budou asi dva jeden od predplacene karty druhy pausalni , jeste profil nazvany MMS.)
zde SMAZTE oba dva APN s nastavenim internetu (Jak predplaceny , tak pusalni)
Tim docilite toho ,ze ze telefon "Nebude znat pristupove body APN" = nebude se mit ani kam a na co pripojit.
Take vypnete pripojeni pri roamingu (Ve stejnem nastaveni mobilnich siti)

A mnohe dalsi
Díky, to je ono. Byl jen drobný problém, protože telefon odmítal nevyplněné pole u přístupových bodů. Nakonec jsem tam dal nějaký nesmysl a byl spokojen. Díky.
EDIT:
Tak APN přenastaveno a problém odstraněn. Díky moc!
EDIT:
Tak APN přenastaveno a problém odstraněn. Díky moc!
Naposledy upravil(a) Ramirez dne 22. 03. 2010 19:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Pouzivaj EDIT! Dva prispevky za sebou su zakazane!
Důvod: Pouzivaj EDIT! Dva prispevky za sebou su zakazane!
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
21. 03. 2010 14:28
21. 03. 2010 14:28
A ano na to jsem zapomel
jasne staci cokoliv co nedava smysl 

A mnohe dalsi
Mohl bych poprosit ještě o jednu radu? S internetem již díky tobě problém nemám, ale mám problém nainstalovat stažené aplikace. Jednak jsem ještě nezjistil do jaké složky na kartě mám instalačku uložit (vybral jsem adresář "mobil") a zároveň nevím jak se poté k takto uloženému instalačnímu souboru dostat. V nastavení aplikací jsem povolil neznámé zdroje, ale v návodu jsem jako jediný postup k provedení instalace objevil přes Market, ale ten mě stále nutí zřídit účet u Googlu, což by pro mne znovu znamenalo připojit se k síti. Asi něco dělám blbě, ale v mojí Nokii stačí uložit instalačku na kartu, pak ve správci souborů na ní najet, otevřít a spustí se instalace. V tomhle founu nic jako správce souborů není a správce aplikací řeší již nainstalované aplikace. Vážně nevím co s tím. Předem díky.
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
22. 03. 2010 19:26
22. 03. 2010 19:26
Ano delate to dobre a rikate to dobre ,ale je v tom jeden hacek:
Ano file manager tam v zakladu zadny neni. Ano staci kamkoliv na kartu hodit stazenou aplikaci (treba od nes z 4all)......
Ale ten problem je ,je ten ze tam neni jak onen file manager dostat!
Jelikoz pokud nemate root (jako ze asi ne) nepujde nainstalovat ani z PC treba programem DroidExplorer protoze ty k tomu (Alespon si to myslim jeste to overim!) root potrebuji...Ani se nemuzete pripojit na internet a stahnout ho z marketu.
Nemate moznost se alespon pripojit na wifi?
Proste aby ste mohl vestavenym internetovim prohlizecem stahnout dany soubor?
Neni problem vam ten Filemanager Uploadnout, kdyz jej stahnete jde take nainstalovat!
Ano file manager tam v zakladu zadny neni. Ano staci kamkoliv na kartu hodit stazenou aplikaci (treba od nes z 4all)......
Ale ten problem je ,je ten ze tam neni jak onen file manager dostat!
Jelikoz pokud nemate root (jako ze asi ne) nepujde nainstalovat ani z PC treba programem DroidExplorer protoze ty k tomu (Alespon si to myslim jeste to overim!) root potrebuji...Ani se nemuzete pripojit na internet a stahnout ho z marketu.
Nemate moznost se alespon pripojit na wifi?
Proste aby ste mohl vestavenym internetovim prohlizecem stahnout dany soubor?
Neni problem vam ten Filemanager Uploadnout, kdyz jej stahnete jde take nainstalovat!

A mnohe dalsi