Ahoj všem,
dnes jsem si koupil Samsung Galaxy i9000 a mám problém se založením skupiny kontaktů. Kontakty jsem si nahrál touto cestou:
Z Outlooku export do csv -> gmail import toho csv -> synchronizace gmailu s telefonem
Všechny kontakty v telefonu mám s ikonkou google (podle stavu co se ukazuje nejsou ani v telefonu, ani na simce, jsou prostě google) a nelze s nimi manipulovat v rámci skupin. Pokud si chci někoho přidat do skupiny rodina, nenabídne mi to ani jeden kontakt, podle mě musí být v telefonu. Ale jak změním kontakty s příznakem google tak, aby byli nahrané v telefonu? Copak tam teď nahrané nejsou?
Díky za info
VYŘEŠENO, musel jsem všechny kontakty exportovat na SD kartu (i když jí v telefonu nemám, takto to nazývá Android) a poté importovat z SD karty a šup, kontakty se objevily v telefonu a jde s nimi manipulovat.
4 příspěvky •Stránka 1 z 1
Mobilní telefon: Samsung Galaxy S i9000
Verze firmware: 2.2 Froyo
Verze základního pásma: I9000XXJPP
Verze jádra: 2.6.32.9 root@SE-S608#1
Číslo sestavení: FROYO.XWJPA
Verze firmware: 2.2 Froyo
Verze základního pásma: I9000XXJPP
Verze jádra: 2.6.32.9 root@SE-S608#1
Číslo sestavení: FROYO.XWJPA
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Google Galaxy Nexus @ JB 4.2.2 , 1280x720
10
31. 08. 2008 12:11
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
14. 09. 2010 20:53
14. 09. 2010 20:53
Re: Google kontakty
Mne sa najaktualnejsie stala vesela prihoda, kontakty mi uplne ale uuuplne domiesalo...
Nechapem, vsetko na androide sa mi paci,ale kontakty, to ma strasne sklamalo, sprava kontaktov stoji za staru belu...
Nechapem, vsetko na androide sa mi paci,ale kontakty, to ma strasne sklamalo, sprava kontaktov stoji za staru belu...
Google Galaxy Nexus <- kopa inych pri hladani toho praveho od LG L9 cez Panasonic Eluga az po iPhone 4s<- HTC One S <-HTC Desire S <- HTC Desire <- HTC Diamond <- HTC TyTNII <- HTC TyTN<- ASUS P535 <- SE K810i <- Nokia 6230i <- SONY CMD-J6 <- Siemens S6 
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Huawei P20 lite, android 8
1406
25. 03. 2008 21:18
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
14. 09. 2010 22:09
14. 09. 2010 22:09
No kdyby js napsal co se stalo, co jsi dělal .... má kontakty na Gmail přes půl roku a nikdy žádný problém nenastal. Samo se to 100% neudělá, vždy to má nějakou příčinu.
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
10
31. 08. 2008 12:11
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
14. 09. 2010 22:47
14. 09. 2010 22:47
No, ked mam napisat konkretne co sa stalo,tak je toho trocha viac.
Postupnost bola: nove Desire, prihlasil sa na google ucet, na ktorom som ale nemal ziadne kontakty, stiahol som HTC sync, pretoze na predchadzajucom Diamonde s WM som kontakty synchronizoval s Outlookm.
Takze nainstaloval som HTC sync, zosynchronizoval s outlookom, vsetko prebehlo ako ma, kontakty sa mi zosynchronizovali s telefonom.
Takze spokojnost. Neviem preco,ale kontakty sa pri synchronizacii nesynchronizovali na google account.
Na fore som sa niekde docital,ze treba vyresetovat cez Settings/Applications/manage applications/gmail Gmail konto cez tlacitko Clear data.
Toto som spravil,kalendar v telefone, ktory bol z google to vymazalo.
Dal som znova synchronizovat google account, kalendar sa s googlu syncol do telefonu, no kontakty z telefonu na google account stale nie.
Na fore bolo uvedene, ze ked to nepomoze,treba vyskusat resetnut aj Contacts Storage cez
Settings/Applications/manage applications/Contacts Storage
to som spravil,co samozrejme vymazalo vsetky kontakty z telefonu.
Aby som opat dostal kontakty do telefonu, syncol som ho s outlookom, kontakty sa mi dostali do telefonu, potom zasa sync s google account,ale opat kontakty na google nepresli.
Tak som sa na to vykaslal,ze to poriesim niekedy neskor.
No prekvapeny som zostal potom, co som isiel von (asi hodinu po tom co som syncol cez HTC sync kontakty do telefonu a boli vporiadku) vonku som chcel zavolat kamosovi a nevychadzal som z udivu ked som zbadal kontaky uplne pomiesane vid screen.
Screeny su z kontaktu ktory ma byt Ladislav ... S jednou Adresou , jednym mailom a foto.
potom co som zbadal,ze ma kamaratkinu fotku, otvoril som ten kontakt a nevychadzal dalej z udivu ,ked v detailoch mal asi 4 mobily, pracovne cila,4 adresy, zamestnania a pod. Ked som si klikol hore na link, zistil som ze sa linklo asi 5-6 kontaktov, ktore sa ale aj poprepisovali atd...
No proste cudesne veci.
No a naozaj teda neviem, kde som spravil chybu, ktora by toto mohla sposobit...

Postupnost bola: nove Desire, prihlasil sa na google ucet, na ktorom som ale nemal ziadne kontakty, stiahol som HTC sync, pretoze na predchadzajucom Diamonde s WM som kontakty synchronizoval s Outlookm.
Takze nainstaloval som HTC sync, zosynchronizoval s outlookom, vsetko prebehlo ako ma, kontakty sa mi zosynchronizovali s telefonom.
Takze spokojnost. Neviem preco,ale kontakty sa pri synchronizacii nesynchronizovali na google account.
Na fore som sa niekde docital,ze treba vyresetovat cez Settings/Applications/manage applications/gmail Gmail konto cez tlacitko Clear data.
Toto som spravil,kalendar v telefone, ktory bol z google to vymazalo.
Dal som znova synchronizovat google account, kalendar sa s googlu syncol do telefonu, no kontakty z telefonu na google account stale nie.
Na fore bolo uvedene, ze ked to nepomoze,treba vyskusat resetnut aj Contacts Storage cez
Settings/Applications/manage applications/Contacts Storage
to som spravil,co samozrejme vymazalo vsetky kontakty z telefonu.
Aby som opat dostal kontakty do telefonu, syncol som ho s outlookom, kontakty sa mi dostali do telefonu, potom zasa sync s google account,ale opat kontakty na google nepresli.
Tak som sa na to vykaslal,ze to poriesim niekedy neskor.
No prekvapeny som zostal potom, co som isiel von (asi hodinu po tom co som syncol cez HTC sync kontakty do telefonu a boli vporiadku) vonku som chcel zavolat kamosovi a nevychadzal som z udivu ked som zbadal kontaky uplne pomiesane vid screen.
Screeny su z kontaktu ktory ma byt Ladislav ... S jednou Adresou , jednym mailom a foto.
potom co som zbadal,ze ma kamaratkinu fotku, otvoril som ten kontakt a nevychadzal dalej z udivu ,ked v detailoch mal asi 4 mobily, pracovne cila,4 adresy, zamestnania a pod. Ked som si klikol hore na link, zistil som ze sa linklo asi 5-6 kontaktov, ktore sa ale aj poprepisovali atd...
No proste cudesne veci.
No a naozaj teda neviem, kde som spravil chybu, ktora by toto mohla sposobit...

Google Galaxy Nexus <- kopa inych pri hladani toho praveho od LG L9 cez Panasonic Eluga az po iPhone 4s<- HTC One S <-HTC Desire S <- HTC Desire <- HTC Diamond <- HTC TyTNII <- HTC TyTN<- ASUS P535 <- SE K810i <- Nokia 6230i <- SONY CMD-J6 <- Siemens S6 
4 příspěvky •Stránka 1 z 1