Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
9 příspěvků •Stránka 1 z 1

Par otazek o Androidu

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
xpe_1
Mobil Guru
Zařízení:
HTC M8
Odesláno:
22. 12. 2010 23:25
Par otazek o Androidu
Mam Android ani ne tyden, pred nim jsem pouzival WM a tak bych se rad zeptal na par veci, ktere mi nejsou jasne, protoze jsem na ne nikde nenasel odpoved.

Ta prvni je multitasking - jak funguje? Presneji jak zavru aplikaci a kde najdu prehled, ktere bezi? Tlacitko HOME me hodi rovnou na plochu a sipka zpet me postupne vraci az na plochu. Stahl jsem z marketu ES Task Manager a Advanced Task Manager ale jsou nejake divne. Pisou, ze zavreli aplikaci a pritom ve status baru porad bezi.

Ta druha je prehravac. Na WM je treba Core Player naprosto nejlepsi, je neco takoveho na Android? Mam yxplayer, ten mi vyhovuje na AVI videa, ale nektere dalsi formaty neprehraje. A co se tyce prehravace hudby, jeste jsem nenasel zadny, ktery by prehral AAC a WMA. Jaky mam hledat?

Ta posledni otazka je rezi spanku. Kdyz mam zaplou WIFI a vypnu displej (nebo pockam az zhasne sam) tak se mi vypne WIFI a tim i prerusi programy WIFI vyuzivajici (napr. Skype..). Jde to prenastavit?

Diky komukoli za pomoc.
mattyy1hp
HTC M8 Gunmetal Grey [Snapdragon 801][64GB MicroSDXC][ROOT][Android 4.4.4]
Historie: Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Siemens CT65 -> SE K750i -> SE K800i -> SE K850i -> SE P1i -> SE Xperia X1 -> HTC HD2 (WM 6.5) -> HTC Touch Pro 2 -> HTC HD2 (Android 2.3) -> HTC Desire -> HTC Desire HD -> HTC One X -> HTC M8
Mobil Guru
Škopi
Administrátor
Zařízení:
Galaxy S20+
Odesláno:
23. 12. 2010 08:00

Re: Par otazek o Androidu

1) nevim jak je to u portu romek na HD2, ale spusteny ulohy se ti pusti kdyz podrzis dlouze domecek a vetsinou je tam i task manager
2)Rock player ;-) (ale na core player to nema - z vlastni zkusenosti, taky sem mel WM...)
3)nevim
Alcatel OT Easy -» Philips Savvy -» Siemens C35 -» nokia 5110 -» Motorola MPx220 +Nokia 2600 -» HTC TyTN -» N6120c -» Motorola Milestone -» LG optimus 2x -» LG optimus 7 -» Huawei Ideos X5 -» sony ericsson xperia play -» HTC HD2 -» iPhone 4s -» Lumia 620 -» Motorola Razr xt910 -» Galaxy S III -» BlackBerry Z10 -» BlackBerry Q10 -» HTC One M7 -» iPhone 5 -» Xperia Z1 Compact -» Desire 500 -» Galaxy s4 mini VE -» Galaxy S4 -» Huawei P8 Lite -» G S7
Administrátor
pospik2705
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
23. 12. 2010 08:25

ja newim jak jo já budu mít androida až pod stromečkem :-) , ale na tu 3tí otázku bych měl možná odpoveď .

Nejde v telefonu nastavit aby se ti WiFi nevypinala nebo Aby ti telefon nepřecházel do stmavovacího režimu ? nebo v tom skypu jestli to nejde nějak nastavit . :-)
Mobil Čumil Plus
xpe_1
Mobil Guru
Zařízení:
HTC M8
Odesláno:
23. 12. 2010 09:53

Tlacitko s domeckem funguje na podrzeni tak, ze se mi zobrazi spustene, ale moznost jejich ukonceni tam neni. Musi to dost brat baterku, kdyz mi bezi 3 hry a 5 programu na pozadi :(

pospik2705: prave ze nejde, je tam akorat moznost zmenit interval vypnuti od 1 minuty do 30 minut.
Mobil Guru
Ramirez
Moderátor
Zařízení:
iPhone 16 Pro Max
Odesláno:
23. 12. 2010 09:59

Tlacitko domcek sluzi na zobrazenie naposledy pustenych aplikacii a nie tych ktore ti bezia na pozadi.No a nastavit aby sa wifi nevypinala sa da uplne jednoducho: Nastavenia/Bezdrotove siete/nastavenie WiFi/tam slac menu a zvol moznost SPRESNIT a tam najdes moznost zasady rezimu spanku WiFi a tam si nastav moznos nikdy.Potom bude wifi stale pripojena aj ked telefon bude uspany.
Moderátor
xpe_1
Mobil Guru
Zařízení:
HTC M8
Odesláno:
03. 01. 2011 19:28

Jeste se jednou zeptam a upresnim dotaz:

Kde najdu prehled spustenych aplikaci a jak je zavru? Dam nastaveni - info o telefonu - co vyuziva baterii a mam tam spoustu aplikaci spustenych. Spustim jeden z 6 task manageru stazenych z marketu a mam tam taky hrozne aplikaci. Kdyz dam zavrit vsechny, tak se mi vetsina systemovych zavre (nastaveni, galerie, prohlizec apod.) ale treba Skype (skype, to je katastrofa - kdyz uz ho zavru, objevi se ve status baru ikona ze se zase spustil), dalsi task managery, hodne her apod. zustane zase spustenych. To delaji vsechny spravce aplikaci co jsem nasel. Nejvic me dokaze nastvat, kdyz kazdy task manager ukaze jine aplikace spustene a kdyz nektere vidim ve status baru a teprve po kliknuti se zacnou spoustet ci co.

Je to jedina vec, ktera me na Androidu vadi, v tomhle vede WM, na kterem jsem klikl a videl jsem, co presne je spustene. Tak prosim o radu, kde najdu seznam spustenych aplikaci s moznosti funkcniho ukonceni, nebo jaky task manager? Diky.
mattyy1hp
Historie: Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Siemens CT65 -> SE K750i -> SE K800i -> SE K850i -> SE P1i -> SE Xperia X1 -> HTC HD2 (WM 6.5) -> HTC Touch Pro 2 -> HTC HD2 (Android 2.3) -> HTC Desire -> HTC Desire HD -> HTC One X -> HTC M8
Mobil Guru
skooopa
exMód
Zařízení:
Nexus 7 / Motorola BackFlip
Odesláno:
03. 01. 2011 20:34

Vsech sest odinstaluj !!! Boze co je to za napad mit vubec taska manager a jeste 6x.
nehlede na to ze si ho 100% jen stahl a spustil nejake nastaveni asi ne co (zruseni autokill atp)

Spustene aplikace proste neres!Pokud mas OS 2.1 nebo novejsi tak tam uz task manager neni treba system si stejne sam urci co ukonci,,,, A i kdyz pouzijes task manager a "vse killnes" stejne se "spusti" znovu.

"Spusti" je v uvozovkach proto jelikoz to ,ze ti nejakej task manager zobrazi nekolik "bezicich" aplikaci neznamena ze plnohodnotne bezi na pozadi. Treba SMS bezi proto aby ti dosla sms i kdyz aplikaci nepouzivas.
Stejne tak je to se vsim ostatnim...Proste pokud system nebude mit dost prostredku (volne ram) ty njnarocnejsi opravdu bezici veci si sam ukonci.

Pokud di ty budes hrat na system a aplikace ukoncovat budes na tom ve finale jeste hure jelikoz:
-Aplikace se spusti znovu (Casto pote sezere takovim spustenim mnohem vive prostredku)
-Celkove je system staveny tak ze aplikace uzivatel nesmi ukoncovat jelikoz aplikace na nejake "exit" nejsou delane...Prikladne i sam Cyanogen (Jeden z nejvetsich vyvojaru- CM ROM) varoval pred pouzivanim task manageru jelikoz to proste neni dobre
-Pokud aplikaci ukoncis nevypinas ji ale davas v podstate prikaz FC (force close) a to neni na ukonceni bezici aplikace ale na ukonceni aplikace ktera bezi ale je s ni nejaky problem ci neodpovida.

Pisu z mobilu a nejak se v tom uz neorientuju tak snad to pobes :-)

Zaver : Bezici aplikace neres.
Obrázek
A mnohe dalsi :-)

:-) Přes soukromé zprávy pomoc neposkytuji!!! Děkuji za pochopení :-)
exMód
xpe_1
Mobil Guru
Zařízení:
HTC M8
Odesláno:
03. 01. 2011 22:16

Aha, diky moc, to jsem potreboval slyset. Myslel jsem naopak, ze je v systemu bordel a ze to musim delat za system ja, ale kdyz si to system dela sam tak je to skvela zprava :) To jsou ty zvyky z WM :D Tohle by se melo nekam vyvesit novym uzivatelum Androidu.
mattyy1hp
Mobil Guru
skooopa
exMód
Zařízení:
Nexus 7 / Motorola BackFlip
Odesláno:
04. 01. 2011 11:05

tak vyvesené to je ale ne zde na warez fóru tu se zaměřujeme na jiné věci :-) mělník na androidforum nebo Android wiki tam je infa že to ani nepřečtes :-)
Obrázek
A mnohe dalsi :-)

:-) Přes soukromé zprávy pomoc neposkytuji!!! Děkuji za pochopení :-)
exMód
9 příspěvků •Stránka 1 z 1