Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
18 příspěvků

Management paměti...?

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Rampa McKvák
Mobil Guru
Zařízení:
SE Xperia mini pro
Odesláno:
10. 01. 2011 12:42
Management paměti...?
Zdravím, koupil jsem si Xperii X10 mini, je to můj první Android takže se moc nechytám. Ale googlím co to dá, nicméně je pár věcí které vygooglit asi nezvládnu tak bych rád kdybyste mi trochu pomohli :) .
Na vašich screenech z plochy jsou většinou na jedné ploše množství widgetů, máte tam čas, počasí, switchpro a další. Já ale nevím jak můžu na jednu plochu vložit několik widgetů, mám na jedné čas, na druhé switchpro o dvou tlačítkách (!), na další timescape...
Jak to děláte? Vidím že většina z vás má HTCčka, tak doufám že to není vymoženost jen pro ně. Taky se modlím aby nebylo třeba nějaké rootování (zděsil jsem se když jsem si přečetl co to přibližně je) nebo nějaké jiné skilly.
Předem díky za pomoc.
Edit: Otázka zodpovězena, děkuji. Níže je další hloupý dotaz...
P.S.: Jak jsem řekl, jsem v androidu nováček (dvě hodiny majitelem přístroje), takže na mě prosím hovořte jako na debila, já se neurazím, hlavně ať to pochopím. :) Dík.
Naposledy upravil(a) Rampa McKvák dne 11. 01. 2011 14:37, celkem upraveno 2 x.
Mobil Guru
Karel01
Mobil Beginner
Zařízení:
Nexus S(480x800 Android 2.3.4.)
Odesláno:
10. 01. 2011 13:04

Re: Více widgetů na jedné ploše

V tomto ti nikdo nepomůže. :negative: Koupil jsi si telefon, který umožňuje dát na plochu POUZE 1 WIDGET. Takže máš jedině možnost mít hafo ploch, ale vždy jen s jedním widgetem.
Mobil Beginner
Rampa McKvák
Mobil Guru
Zařízení:
SE Xperia mini pro
Odesláno:
10. 01. 2011 13:18

Re: Více widgetů na jedné ploše

Děkuji, jen jsem to ptořeboval vědět.

Mám další dotaz:
Jak jsem zmínil, doteď jsem měl pouze telefony bez OS nebo se Symbianem. Mám předplacenou SIM bez datových tarifů (vím, archaické, ale dosud mi to stačilo). Většina běžících aplikací píše, že mají přístup k datovým přenosům. Doma, kde jsem napojený na wifi, mi to nevadí, ale zajímá mě jestli mně bude telefon vysávat kredit když se hnu z domu.
Z podobného soudku je i otázka ohledně GPS - ta je zadarmo, nebo vyžaduje připojení k něčemu za co si bude operátor účtovat nemalé sumy?
Edit: tento dotaz je taky odpovězen, díky všem!
Dovolil jsem si editovat původní příspěvek i nadpis topicu, prosím moderátory aby tenhle topic ještě nezamykali, je dost pravděpodobné že ještě budu mít hafo dotazů (manuál k telefonu je s prominutím retardovaný)...
Dík!
Naposledy upravil(a) Rampa McKvák dne 11. 01. 2011 14:38, celkem upraveno 1 x.
Mobil Guru
poody
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
VF 845
Odesláno:
10. 01. 2011 13:31

Re: Android a připojení k internetu - nutné?

GPS je zdarma...pouze když máš zapnuté A-GPS tak si to stáhne data z internetu...já mám taky androida a taky nemám datový tarif...řeším to aplikací APNDroid, která mobilní datové přenosy zakáže...
Mobil Čumil Plus
Rampa McKvák
Mobil Guru
Zařízení:
SE Xperia mini pro
Odesláno:
10. 01. 2011 13:36

Děkuju moc poody. Po té aplikaci se poohlédnu hned, jak se pohrabu ve zbytku telefonu a bude vypadat aspoň trochu podle mých představ. Ale jen tak mimochodem, mám v telefonu možnost zakázat přenos dat. Nestačí to?
Mobil Guru
poody
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
VF 845
Odesláno:
10. 01. 2011 22:16

to nevím...mám to tam taky, ale nezkoušel jsem to...někde sem četl že to stejně nějaká data pustí...dočetl jsem se,že existuje ta aplikace nebo to jde udělat manuálně v nastavení že v mobilních datech napíšeš za přístupové body nějaký text nebo ho smažeš...ale ta aplikace je pohodlnější...existuje i widget na plochu...jinak ta aplikace je na marketu...
Mobil Čumil Plus
Kawei
Mobil Plus User
Zařízení:
BlackBerry Z10
Odesláno:
10. 01. 2011 22:59

Dobrý večer, tak za 1 napiš si tady na foru do hledej Launcher Pro.......stáhni a nainstaluj...návod na instalaci předpokládám si tady v sekci android/programy(nebo hry) četl. Nic těžkého to není a ROOT taky není potřeba a můžeš mít widgetů kolik chceš :)
Potom když chceš zakázat přenosy asi nejjednodušší je režim letadlo ale to ti vypne komplet konektivitu. A ano stačí zastavit přenos dat.
BlackBerryZ10 od Vodafonu
Mobil Plus User
filipcuka
Mobil Beginner
Zařízení:
Samsnug Galaxy S
Odesláno:
10. 01. 2011 23:52

Neviem ako by mu mohlo stiahnut nejake data, ked nema aktivovany prenos dat(v APN ziadny profil). Mal som pol roka android bez Orange World (internet v mobile na SVK) a nemal som naviac ani cent. Takze ziadne vypinanie sieti ani nic take ako instalacia aplikacii netreba.

A ten Launcher Pro by som odporucil si stiahnut najskor z Android Marketu v telefone, kedze nie je nejaky skuseny a aj to som si nie isty ako sa to sprava na xperii x 10 mini.
Samsung Galaxy S, 2.3
Samsung Galaxy Tab 10.1, 3.2
Mobil Beginner
picmis
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 01. 2011 11:04

Tak se taky přidám , pokud budeš mít povolený datový přenos a máš předplacený kredit třeba u vodafonu, tak ti to může sosat kredit taky se mi to stalo, ale když vypneš položku Přenos dat v nastavení tak ti to nic sosat nebude, mám to tak už dlouho připojuji se pouze přes wifi a žádný kredit mi to nežere. Tak vypni Přenos dat a hotovo. Žádnou aplikaci na to nepoužívám.
Mobilní telefon: ZTE Grand X In Android 4.0.4
Tablet:Acer Iconia B1 710
Tablet: Zenithink Z102 Android 4.0.3 ICS GPS
Mobil Plus User
poody
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
VF 845
Odesláno:
11. 01. 2011 12:13

ano taky to jde...akorát se mi v horní liště zobrazuje pro mě otravná ikonka, a v oznámeních vyskakuje "přenos dat zakázán, povolíte stiskem"...můžete stisknout omylem...každého věc...
Mobil Čumil Plus
18 příspěvků