Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
6 příspěvků •Stránka 1 z 1

Moc prosím o radu

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Tomo29
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
SGS I9000
Odesláno:
28. 03. 2011 10:57
Moc prosím o radu
Ahoj,
jsem majitelem SGS I-9000 od společnosti T-Mobile. Zakoupil jsem jej cca vloni v létě, ale bohužel s Android 2.1. Toto mě samozřejmě vadilo když již byl ofiko Android 2.2. Kies mi ale bohužel stále hlásil že mám nainstalovanou poslední a aktuální verzi firmware 2.1. Začal jsem tedy lítat tady po forech a našel jsem odkaz na stažení upraveného KIES který mi Android aktualizuje na 2.2 - přesněji firmware s označením - PDA:JPY/PHONE:JPY/CSC:JPY (KOR). Tento upravený Kies jsem instalnul a opravdu mi to Android a celý telefon updatnulo v češtině apod. Občas se to ale seká a není to moc stabilní. Je to ale asi už půl roku co jsem tento upgrade udělal. Bohužel, ale od té doby mi ofiko KIES hlásí to že : TUTO VERZI ZAŘÍZENÍ NELZE AKTUALIZOVAT....a v tom je kámen úrazu. Ten upravený KIES neumí nic jiného než instalnout tu verzi Androidu 2.2.1 viz popis výše a oficiální KIES mi hlásí hlášku že nelze aktualizovat a jsem v pasti. Vím že T-Mobile už uvolnil ofiko verzi Androidu 2.2 a dokonce i nějakou novější, ale já už to nemohu přes ofiko KIES aktualizovat. Budu tedy odkázán stále na verzi firmwarw 2.2.1 a nebo mi poradíte nějakou jinou možnost jak firmware aktualizovat až třeba výjde verze 2.3, nebo 3.0 apod..?? Předem všem moc děkuji co se mým dotazem budou zabývat a pokusí se mi poradit jak z toho ven.
Tomáš
Mobil Čumil Plus
highzl
Mobil Guru
Zařízení:
SGS III
Odesláno:
28. 03. 2011 11:55

Re: Moc prosím o radu

Doporučuji se podívat na fórum sgalaxy.cz nebo i9000galaxy.cz tam zjistíš vše potřebné. Pravděpodobně budeš muset stáhnout záchranný balíček (zpět 2.1) a nahodit ho přes odin. Tím by se ti měl telefon vrátit do původního stavu a pak už můžeš vesele ofiko aktualizovat ale za sebe ti doporučuju nahodit nějakou custom ROMku protože oproti oficiálním verzím je to propastný rozdíl (co se rychlosti a stability týče). Např. mohu doporučit ROM kitchen kde si "uvaříš" ROMku přesně jak ti bude vyhovovat. ;-)
Mobil Guru
Tomo29
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
SGS I9000
Odesláno:
28. 03. 2011 12:16

Jsem v tomto amatér a pokud za mne PC neudělá vše samo, tak vůbec nevím o čem mluvíš. Odin....záchraný balíčky apod...
Mobil Čumil Plus
highzl
Mobil Guru
Zařízení:
SGS III
Odesláno:
28. 03. 2011 12:40

Proto píšu odkazy na fóra kde máš vše popsáno a vysvětleno stačí jen číst a číst ;-)
žádnej učenej z nebe nespad ;-)
Mobil Guru
Tomo29
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
SGS I9000
Odesláno:
28. 03. 2011 12:50

Ufff, už tam jsem hodinu a moc moudrý z toho tedy nejsem. Nerad bych svým zásahem vyhodil desítku z okna :(
Mobil Čumil Plus
highzl
Mobil Guru
Zařízení:
SGS III
Odesláno:
28. 03. 2011 13:04

Hochu já než sem se odvážil flashnout, tak sem to pročítal den co den snad měsíc :)
Ale pokud dodržíš popsané postupy, není se čeho bát ;-).
Základ je funkční trojhmat a pak už se nemusíš bát že bys něco pos... vždy to můžeš přeflashovat něčím jiným. Ale určitě nebuď zbrklej a všechno si radši třikrát přečti než do toho půjdeš ;-) Hodně štěstí.
Mobil Guru
6 příspěvků •Stránka 1 z 1