Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
15 příspěvků

Nepodařený root telefonu ZTE Grand X In

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
06. 12. 2013 19:13
Nepodařený root telefonu ZTE Grand X In
Zdravim lidi,
potreboval bych strasne moc pomoc. Byl jsem hloupy a rozhodl se, ze si rootnu telefon podle teto stranky

Kód: Vybrat vše

http://androidforum.cz/root-clockworkmod-recovery-grand-x-in-t42385.html
Root probehl uspesne, aplikace, ktere potrebovali root fungovali bez potizi. Po par dnech, kdyz se mi mobil vybil na 0 a vypl, nesel zapnout. Nabehne jen pocatecni obrazek Intelu(procesoru), ale u toho se to zasekne a dal mobil nebezi. Hadam ze to bude z 90% tim rootem, takze bych potreboval poradit co a jak. Do nouzoveho rezimu vlezt umim, ale nerad bych prisel o vsechny data, kdyz telefon cely resetuju. Neda se tam nejak nahrat zpatky verze, ktera tam byla, nez jsem mobil rootnul? Vim ze v nouz. rezimu takovato moznost je, jen s tim nemam vubec zadne zkusenosti.

Diky moc :).
Naposledy upravil(a) Ramirez dne 06. 12. 2013 19:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy mimo forum patria do CODE,precitaj si Pravidla fora!
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Odesláno:
06. 12. 2013 22:43

Re: Nepodařený root telefonu ZTE Grand X In

Tohle rootem nebude ... pokud jsi dělal pouze root, bez nahrávání jiné rom, není důvod k takovému kolapsu. Problém bývá právě vtom totálním vybití batereie, stává se to běžně i u jiných modelů. Nezmatkuj a nech vypnutý telefon viset na nabíječce /ne na kabelu v PC , zásuvka USB PC dává malý nabíjecí proud/ několik hodin. Chtěo by to změřit naterii zda má minimálně 3,7 V a více, pokud ne, telefon nenastartuje.
Aby jsi se brátil na verzi rom bez rootu, přišel by jsi o data , zkus nejdřív to nabíjení, jinak přehrát rom a o vše přijdeš.

P.S. Koukni co mám v podpisu Zálohovat .... jednou z hlavních výhod root je, že si můžeš udělat plnou zálohu současného funkčního stavu , právě přesně pro tyto chvíle, bohužel většina lidí o tom začne uvažovat až když se něco stane
Moderátor
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
07. 12. 2013 01:23

Zkusim ho tam tedy nechat přes noc, ale obavam se, ze tim to nebude. Mobil je par mesicu novy, takze baterka urcite neni opotrebovana a mobil byl v nabijecce cca hodku, nez jsem zjisti, ze je neco spatne. Za hodku by se alespon na tech 50% urco nabil :). Zitra rano dam tedy vedet, ale pokud to nebude dostatecnym nabitim, jake jsou zde jine moznosti?
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
07. 12. 2013 09:36

Nejde o opotřřřebení baterie, tohle udělaly při totálním vybití a úplně nové telefony. Přičiny byly dvě, buď chybný software teleofnu který prostě "nepustil" nabíjení při totálně vybyité baterii, nebo nabíječkou která dává malý proud a není schopna baterii oživit ani po někoilka hodinách, při použití nabíječky s výstupním proudem 1-2A telefon za chvíli naběhl.
Chtěo by to změřit baterii, pokud má stálé méně jak 3,7V je to problém s nabíjením. Pokud má baterie správně napětí a přesto telefon nenaběhne tak se s datama rozluč.
Jedinou šancí by bylo, že jsi udělal celý potup z dokazovaného postupu, ne jen root, ale i nahrání ClockworkMod recovery a dostaneš se do něj, tak je možno udělat koplet zálohu stávajícícho stavu BACKUP. S touto zálohou totiž umí pracovat i program TitaniumBackup a y kdyby se přehrál firmware, šlo by z této zálohy vytáhnout data.
Moderátor
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
07. 12. 2013 10:32

Rano, kdyz jsem mobil vytahoval z nabijecky, tak se mi tam rozsvitila plne nabita baterie(vecer byla skoro na nule). Jeste jsem si vsimnul, ze kdyz se mobil zapina, tak v nem s par sekundovymi intervaly dycky neco zabzuci. Nevim k cemu bych to prirovnal, mozna prehravani stare kazety v kazetaku, ale je to velmi potiche. A bohuzel zadna zmena....logo Intelu a tim to konci, dokonce po par minutach zapnuti zacne byt i docela horky.

Druhou cast instalace jsem bohuzel uz neudelal, z popisu jsem nepochopil, co za aplikaci to je a v komentarich byly docela negativni ohlasy. Jak rikam, tohle jsem zkousel poprve a zvoral to :/.

Vim ze jsem se snazil vsechny instalovane aplikace tahat na SD kartu(az na nektere, ktere nesly....widgety, pocasi atd.), fotky a tak bych take mel mit na karte. Takze vlastne o jaky typ dat nejspise prijdu a jaky je tedy doporuceny nasledujici postup?
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
07. 12. 2013 11:19

Příijdeš o všechno mimo fotek případně hudby co jsou na SD kartě, to že se instalovaly aplikace na kartu neznamená že je zachráníš, a i kdyby tak pouze instalačky rozhodně ne jejich data.
Jako první zkus pouze reset zařízení

http://www.hard-reset.com/zte-grand-x-in-hard-reset.html
, pokud nepomůže, stáhni si ze stránek výrobce firmware

http://www.ztedevices.com/support/smart_phone/b3d8f297-41d1-4060-a196-0f6b00c51b39.html?type=software
A postupuj podle instrukcí, nahrává se z SD karty
Moderátor
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
07. 12. 2013 12:36

Z nouzoveho rezimu jsem restartovat system....nic, pak jsem dal factory reset a znovu restartoval, ale system se porad nechce spustit...to uz je divny ne? firmware stahuju, ale stahuje se to rychlosti 7kb/s (8-10 hodin) nevim jestli udrzim pocitac takle dlouho zapnuty :D
Mobil Čumil Plus
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
07. 12. 2013 16:30

Tak se mi soubor konecne stahnul a postupoval jsem podle navodu. Zip nahral na kartu, v nouzovym rezimu jsem ho nalezl a zacal instalovat, bohuzel po par sekundach instalace vzdy napise ze compare not match a instalation aborted. Takze jestli to dobre chapu, stahl jsem spatnou verzi updatu?
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
07. 12. 2013 23:09

No a odkud máš telefon pořizovaný ? Jeidný dodavatel pro ČR je oficiálně O2, pokud máš pořízený odjinud vyber zemi a následně model zde

http://www.ztedevices.com/support/selectproduct.html?type=software
. Oficiálně pro ČR nic jiného není. Jinak bych to viděl na reklamaci.
Moderátor
Badicek
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Blackberry Z10
Odesláno:
08. 12. 2013 11:18

Ouch, to bude problem no. Pokud vim, mobil jsem dostal od osoby, ktera pracuje pro nejaky internetovy obchod, ktery se specializuje hlavne na prodej HUAWEI(ale i ostatni znacky) mobilu a tento slouzi spis jen pro ucely darů etc. Mohu se zkusit zeptat, odkud mobil dovazi. A neda se to nekde zjistit? Vnitrek mobilu nebo tak. Pokud se mi to nepovede, co mohu delat? V reklamaci mobil uz urcite neni, jak rikam, tenhle model firma nepouziva pro prodej.
Mobil Čumil Plus
15 příspěvků