Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
3 příspěvky •Stránka 1 z 1

DILEMA ASUS P750!!!

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
onakveee
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
15. 12. 2008 20:59
DILEMA ASUS P750!!!
DILEMA: Mám záujem o Asus P750 ale niektoré veci mi nie su jasné.Prešiel som veľa fór a nemôžem sa s toho jaksi vysomáriť, tak dúfam že mi to tu niekto poriadne ozrejmí.Všetko čo o tomto PDA viem je iba v teoretickej rovine, žiadnu skúsenosť s PDA nemám, do teraz vlastním N70-ku.

Dočítal som sa o tom že Asus má problém po tej stránke mob.telefónu že tam kde je slabší signál a s normálnym mobilom v kľude voláte má Asus problém a hovor strašne seká tak neviem kde je pravda, dalej tá dlho omielaná RAM telefónu síce je 64-ka ale dočítal som sa že aj so zbitkovou časťou pamäte (tá časť ktorú nepoužíva na svoj samostatný chod) je to úplne v pohode, ved kto dnes má pospúšťaných tolko aplykácií aby to samotné PDA brzdilo a povedzme že 64 nieje až tak málo,čiže to by ma dosť zaujímalo ako to teda fakt je.
Našiel som tiež niečo v tom zmysle že síce majú niektoré PDA vyššiu pamäť RAM ale to nie je zárukou rýchlejšieho chodu napríklad na niektorích PDA je systém pomalší ako u spomínaného Asusu a pritom majú rovnaké paramtre procesor a pod...(okrem spomínanej RAM).Tiež by ma zaujímalo ako to je s tým režimom QVGA a VGA že aký to má vliv na chod PDA.Potom tie plasty s ktorých je vyrobený, že sa po čase unavia a popraskajú. Osobne preferujem PDA s hw. klávesnicou a táto varianta Asusu by mi asi najviac vyhovovala (GPS,WIFI a pod.).
Prosím píšte všetky postrehy plusy aj mínusi (skrádka všetko).Za každú odpoved vopred dakujem :D
Mobil Čumil Plus
tom$oft
Mobil Extra User
Odesláno:
15. 12. 2008 21:20

Re: DILEMA ASUS P750!!!

Osobně nevlastním tento asus, mám P535, jsem rád že ji mám, ale to je jen můj dojem a můj názor (hw klávesnici nepotřebuju).
Ale k 750. Měl jsem možnost i používat v běžném provozu cca 1 týden. Moc se mi líbila a věci jako, že se trácí signál jsem nepostřehl, Vždy a všude jsem bezproblému telefonoval. Vše naprosto v pohodě fungovalo.
K paměti RAM asi tolik. Měl jsem přístroj zapůjčen na testování a tak se instalovalo, zkoušelo a další věci, které bych si do svého PDA nedal. V přístroji byla 64MB RAM. Jak píšeš pro běžný provoz to opravdu stačí. Na navigaci už méně nebo vůbec. Podle toho jaký navi soft zvolíš. Ale po startu OS by mělo být za normálních okolností cca 25MB RAM volné. Což jde, ale moho by bý více :) S IGO8 jsou pak problémy co se týče "Out Off Memory"...
Na VGA se 64 MB RAM vůbec neuvažuj, pokud teda nepotřebuješ navigaci. Pokud ano a ještě k tomu VGA, tak to chce 128MB RAM, což už dnes vím, že není problém, mám ji taky v P535.
Samotný VGA režim sežere další a ne zrovna malou paměť RAM, takže s 25MB je rázem cca 18MB a to už nepojede ani IGO6.
Výrobce totiž dal do zařízení VGA displej, ale originální ROM s WM 6.1 je pouze pro QVGA režim. To že má někdo ROM s VGA, je otázkou té konkrétní ROM s WM6.1, na webu je jich několi a to i CZ, ale to asi víš.
Co se týče plastů, pravda, jsou trochu háklivější než moje P535ka, ale když s tím nezacházíš jako s nokií 5210, která snesla skoro vše, tak to vydrží. Vím, že je prto vhodné mírně povolit dva šroubky co drží zadní kryt, plasty potom nepraskají.
Takže malé shrnutí.
Pokud se ti P750 líbí šel bych do toho. Do čeho bych šel taky je samnozřejmě upgrade RAM na 128MB, to pak jede zcela jinak aještě když zvolíš tu správnou ROM a ještě ve VGA režimu a ještě k tomu i CZ, tak tento přístroj nemá chybu.
Mě osobně na něm vadí jen jedno: 2,6" displej. Mám 2,8, není to zas takový rozdíl, ale při navigaci to jde poznat. Zase nadruhou stranu VGA režim mnohé vylepší tak, že zapomeneš na velikost displeje a díváš se na tu VGA krásu :)
Obrázek
Mobil Extra User
onakveee
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
16. 12. 2008 19:40

Re: DILEMA ASUS P750!!!

Díky moc tom$oft (-e) konečne som sa dozvedel to čo potrebujem takže to bude správna volba :)
Mobil Čumil Plus
3 příspěvky •Stránka 1 z 1