Tak jsem se rozhodl, že si nainstaluji na MPx220 Asian ROM 3.51

Vše proběhlo v naprostém pořádku, přepnul jsem na angličtinu, nainstaloval jsem TomTom 5.2 a začala zkouška - a tady byl kámen úrazu :!: Zapnul jse Bluetooth, ten bez potíží našel a detekoval můj GPS příjímač B-Speech 12C a spárování proběhlo také naprosto hladce - ale to bylo vše. Spustil jsem TomTom a nic :arrow: ten připojený GPS modul nenašel ani po všech možných pokusech :arrow: Pak jsem si vzpoměl, že na Mobilnautovi psali, že k rozchození TomToma na Asian ROM 3.51 je potřeba přepsat nějaké hodnoty v registrech :idea: - to jsem našel (
v registrech si nalezneme klíč HKCU/Control Panel/Bluetooth/values - nastavíme obě položky: IsBthVCOMACTIVE a IsBthVcomSetup na hodnotu 2) a také udělal (defaultní hodnota je 0). Pro jistotu jsem restartnul founa, znovu zapnul BT a bez potíží ho spároval s GPS, spustil TomTom a zase nic :arrow: Prostě
bez nastavení odchozího COM portu pro BT to nerozchodíte 
a zmíněné nastavení jsem v této ROMce nikde nenašel -
ve verzi 1.49 stačí zajet Start - Příslušenství - Nastavení BT Serial - ale
v Asian ROM 3.51 tato položka ZCELA CHYBÍ
- v Příslušenství je pouze Kalkulačka a Linka modemu

:

:
Nevíte, jak odchozí COM port na Asian ROM 3.51 zprovoznit nebo jak přimět GPS modul v TomTom k činnosti jiným způsobem

:

:

: Mě se to během 4 hodin všelijakých pokusů nepovedlo

a tak jsem byl nucen se vrátit k firmware 1.49, kde běží vše zase naprosto pohodově, ale já bych raději Asian ROM 3.51.
Díky za vaše rady