Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Podělte se s ostatnímy o důležité návody. Pokud chcete pomoct nedávejte to sem ale do pomoc!
Uživatelský avatar
mtmccox
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 113
Registrován: 12. 02. 2009 16:20
Zařízení: HTC Wizard WM 6.1 (240*320)
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od mtmccox » 22. 02. 2010 14:05

Tak jsem zjistil, že to pravděpodobně bude něčím jiným, nicméně rádio už jsem downgradoval. Až problém s baterkou vyřeším, tak zase nahodím nejnovější.. díky.
You tell me we can start the rain, you tell me that we all can change, you tell me we can find something to wash the tears away

Mám nově WM6.5 a je to žrádýlko ;)

I Love Elisha Cuthbert
StixBone
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 14
Registrován: 06. 08. 2010 17:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od StixBone » 10. 01. 2011 22:29

Takové malé upozornění / zkušenost:
Když jsem flashoval svůj nový stroj (Kaiser, TyTN II), tak jsem po asi třetí odzkoušené romce byl línej vytáhnout kartu. Flashnul jsem s vloženou kartou. Po cca dvou dnech zkoušení jsem musel udělat HardReset.
Nepříjemné bylo zjištění, že PDA si zapamatovalo data na kartě (ty co jsem komplet vymazal a nahrál nová, aktuální a potřebná) pravděpodobně jako součást romky, tudíž je při HR obnovilo.

Karta nyní nejde zformátovat a je víceméně nepoužitelná (Windows mi ji hlásí přes čtečku karet jako nenaformátovanou - zformátovat nejde, přes WM5Storage ji nepřipojím, při prohlížení pomocí ActiveSync - vymažu vše a najednou bum jsou data zpět).
^ON DUTY^HTC Vision aka Desire Z - Gingerbread(2.3.3 - Stock)^ON DUTY^
^RETIRED^HTC Touch Diamond aka MDA Compact IV - WinMo 6.5.5 Ashok V2.1 Titanium-Clean(23676)^RETIRED^
^RETIRED^HTC TyTn II aka Kaiser - WinMo 6.5 Pro Ultimate-X2.V11(23017)^RETIRED^
^BRICKED^HTC Vario aka Wizard - WinMo 6.1 Pro Ham3r's H3r5 Final(21042)^BRICKED^

Obrázek
Mountain Clans - EU
Shaman Stix & Rogue Neya
Mountain Clans - USA
Rogue Neya & Shaman Stix
Uživatelský avatar
KowboyBebop
Mobil Member User
Mobil Member User
Příspěvky: 1319
Registrován: 23. 08. 2008 17:12
Zařízení: Saumsung Galaxy S II (WVGA)
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od KowboyBebop » 16. 01. 2011 00:07

Presne tak, vetsinou se to sice povede a vsechno je OK, ale durazne se doporucuje vyndat SD i SIM kartu. Pokud flashujete prez SD kartu, urcite by bylo nejlepsi kartu zformatovat a na cistou nahrat ROM a az z ni Flashovat.
New All-in-1 Pack
Saumsung Galaxy S II / i9100 // 8GB microSD class6 // ROM: GalnetMIUI Stable
FPSeCE Download | FPSeCE Complete How To Guide | FPSeCE Compability list
HolyShit! It's BeefSupreme!

Obrázek
Obrázek
ondpet
Mobil Profi User
Mobil Profi User
Příspěvky: 299
Registrován: 14. 09. 2009 21:18
Zařízení: Motorola Defy+,854X480,512 MB RAM, OMAP 1GHz IP 67
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od ondpet » 21. 01. 2011 17:27

Uf, teda, vy mi dáváte, flashuju teď docela pravidelně a nikdy jsem ani simku ani sd kartu nevyndával a naštěstí se nikdy nic nestalo, můj telefon má za sebou cca 30 flashnutí s vloženýma kartama. Flashuju vždycky přes kabel, nikdy ne z karty a všechno v pořádku, takže jsem asi dítě štěstěny. Ale při příštím flashi pro jistotu obě karty vyndám, to je ta lenost, no, nikdy se nic nestalo, tak proč by mělo zrovna teď..:)

StixBone:zkus si nahrát nějaký WM 6.5 a kartu zformátovat přímo v té ROMce,ať je ale jiná než ta, ve které se Ti to stalo, nebo to zkus vložit a zformátovat v jiném PDA. Mně se jednou karta podělala, už jsem ji chtěl vyhodit, pak mně napadlo ji zformátovat v druhém PDA a najednou bylo vše v pořádku.
Nokia 5110 :) - Nokia 3310 - Nokia 6310 - MIO A501 - HTC Diamond 2 - HUAWEI U8850 Vision - Samsung Galaxy mini - Motorola Defy+
Uživatelský avatar
KowboyBebop
Mobil Member User
Mobil Member User
Příspěvky: 1319
Registrován: 23. 08. 2008 17:12
Zařízení: Saumsung Galaxy S II (WVGA)
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od KowboyBebop » 24. 01. 2011 00:56

Hele ono to neni tak zhavy. Proste kdyz flashujes prez kabel tak bys nejlepe mel vyndat vsechno co jde a flashovat na notebooku. Pamatuju se ze se chvili resilo jestli flash bez karet nezlepsoval skore v benchmarku (chvili to tak fakt vypadalo). Ja jsem taky mnohokrat flashnul s kartama, ale ze zvyku jsem udelal HR bez karet po tom co jsem si to uvedomil. Ale riziko cehokoli je fakt maly.
New All-in-1 Pack
Saumsung Galaxy S II / i9100 // 8GB microSD class6 // ROM: GalnetMIUI Stable
FPSeCE Download | FPSeCE Complete How To Guide | FPSeCE Compability list
HolyShit! It's BeefSupreme!

Obrázek
Obrázek
Máreček
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 7
Registrován: 28. 12. 2010 15:42
Zařízení: HTC HD2(WVGA)

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od Máreček » 24. 01. 2011 10:45

Chtěl bych si nahrát NAND Android ale mám problém s HSPL které mám 3.03.0000 ale potřebuji max 2.08.0000. A nevím si teď rady co s tím.
3310->3410->SE K700i->Nokia E series->Nokia N70->HTC HD2
HTC HD2 / microSDHC 8gb class6 / ROM:NAND Android [MDJ´s CyanogenMod 7 v2.6](Perníček)
tiger01
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 4
Registrován: 11. 03. 2011 14:18
Zařízení: HTC TOUCH HD

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od tiger01 » 11. 03. 2011 20:50

muze sem nekdo dat odkazy na stazeni veci ktere potrebuju pro odemceni htc touch hd, abych tam mohl dat ten neoficialni rom? na tech zahranicnich strankach jsem to nenasel. diky
Kenys
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 120
Registrován: 29. 11. 2009 19:14
Zařízení: 774045035
Kontaktovat uživatele:

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od Kenys » 30. 06. 2011 07:29

Ahoj nasel sem tento prizpevek zcela nahodne ale pro me velky problem flashnout hspl bez usb nevim co driv resit jestli usb nebo hspl vse mam po pripojeni usb k pocitac nastavene spravne ale mobil se k pocitaci vubec nepripojuje ctu vsude diskuze ze hspl se instaluje prez pc nebo taky metodou mtti ale neni mi zrovna jasne co mam delat chci flash hspl ale kde sezenu aspon nbh hspl na htc touch pro 2 sem v tomhle uplna lama a moc tomu nerozumim .

(USB Nefunguje )

Zkousel sem uz vsechno co sem vycetl vzdy se snazim delat vse ale neuzpesne .Nerikejte mi uz nic o tom protoze metody active sinc v pda vypnout rychlou synchronizaci mam v pc povoleno usb s vybranym portem com1 zkousel sem vsechny porty nic nepomaha na pc mam windows Vista Home Premium 32bit v mobilu originalni rom 6,5 :( Kvuli xda-navodum sem prisel o usb pripojovani k pocitaci konkretne z instalaci hspl tak sem vlozil zpet originalni spl ale usb uplne mrvi tak nevim co stim jen mi tak pripada ze firma htc do vsech pda dava zabespeceni usb na blokaci pri vymene spl a docela me to sere priste si jeste rozmyslim jestli kupovat htc :-(
Do diskuzi o pomoc sem uz psal a nikdo mi neporadil tak ze uz nevim kde se mam na to ptat sem vazne v krizi z hnusnou offiko rom verzi kde je par aplikaci a nefunkni kamera.
(HTC TiTN II Kaiser Rozlišení QVGA , OS Windows mobile ROM: PDA Corner Ultimate Profesional 6,1) EMO.

(HTC Wildfire S A510e OS Verze systemu Android HTC Sense 2.3.3, 512 MG Ram Displey 3.2 inch HVGA Resolution ,Procesor 600MHZ.
kolar.jan73
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 5
Registrován: 13. 02. 2011 17:57
Zařízení: HTC HD2

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od kolar.jan73 » 12. 10. 2011 07:47

Ahoj všem,už poněkolikate jsem na svem stroji HTC HD2 flešnul ROMku ale při poslednim flešnuti mi telefon najede jen na čisla verzi R,G a D při zapnuti a dal prostě nic. Yustane to stat a vubec dal nenajede. Prosim poradte do servysu se mi posilat HD2vojku nešchce. Děkuji všem.
Uživatelský avatar
Ramirez
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 6572
Registrován: 30. 11. 2008 13:25
Zařízení: iPhone Xs / iPhone 8 Plus / nVidia Shield K1 / Apple Ipad

Re: Flashovaní HardSPL/ROM/RADIO - návod

Příspěvek od Ramirez » 12. 10. 2011 07:49

Predpokladam ze sa ti mobil dostane do bootloderu.V tom pripade skus flash znovu s bootloaderu alebo skus flashovat s SD karty.Pokial sa dosanes do zmienovaneho bootloaderu,tak sa zariadenie ozivit da.
!!_Na Žiadosti o Pomoc cez SZ NEREAGUJEM_!!
Odpovědět