jelikož sem na českém internetu nenašel nic moc informací o tomhle způsobu flešování CID Locked Wizardů, rozhodl jsem se napsát menší návodek. Mě osobně tento postup příjde o dost snadnější a komfortnější než pomocí shelltool.
Jedná se opět o flešování pouze OS, bez IPL a SPL, takže je to celkem bezpečné 8)
V níže uvedeném packu najdete adresář "CID G4 LOCKED", do kterého nakopírujtete soubor nk.nbf extrahovaný z Vámi vytoužené !Safe ROM!.
Safe ROM je ROM bez IPL/SPL a Extended ROM. Více informací na xda-dev. Link na konkrétní vlákno je v readme.txt obsaženém v packu.
Pak stačí jen připojit Wizarda přes Active Sync a spustit soubor "START-sSPL.exe". Na PC se zobrazí okno s průběhem. Při 70ti procentech by měl displej zařízení zbělat! Pokud nezbělá, přerušte operaci a zkuste to znovu (já osobně vždy před flešem cvičně udělám HR
Pokud zbělá, měla by automaticky naskočit RUU (ROM Update Utility). Teď jen odmačkáte NEXT podle pokynů RUU (upozornění že všechny data budou smazaný atd.) a začne flešování. Tady pozor, mě většinou ukazatel průběhu dojede až na 100%, kde stojí asi 4 minuty. ROZHODNĚ NEODPOJUJTE!!.
Když se všechno povede, tak naskočí okno s gratulací, a zařízení se restartuje se zbrusu novou ROM
Do packu přikládám WM6 ROM Touch No Evil, kterou jsem osobně vyzkoušel, ba dokonce už mi v zařízení asi zůstane:) K ní taky 2.19.11 verzi radia, protože mi občas vypadával signál a nedalo se mi dovolat. S tímto rádiem je už vše v pořádku. Rádio naflešujete pouhým spuštěním EXE souboru.
Hodně štěstí
Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/68789482/FlashLocked.rar