Pokusim se ti odpovedet, ackoliv v tomto nejsem az tak fundovany:
1) zmena WM6.1 na 6.5 - tj. instalace jine a neoficialni "uvarene" ROM, ktera sice WM6.5 muze obsahovat, ale samotna ROM ti nemusi vyhovovat. Musis se smirit s tim, jak ji pred tebou nekdo uvaril. Je to jako nosit boty po nekom jinem - treba ti padnou, treba ne. ROM nemusi obsahovat vsechny aplikace, jak jsi byl uz ve sve originalni zvykly, casto ma predinstalovane aplikace, u kterych je pak potiz s jejich aktualizaci.
2) pokud jsi s mobilem spokojen a nemas s nim potize, ROM bych (ja osobne) nemenil, ale nekdo jiny muze mit opacny nazor.
3) instalace ROM neni az tak jednoducha, ale zase neni uplne slozita, kazdopadne to neni jako nainstalovat nejaky program a casto tomu jeste predchazi odemceni telefonu, aby ROM slo prehrat.
4) dojde-li v prubehu instalace ROM k jejimu preruseni (vypadek proudu apod.), neni uz tak pro laika jednoduche system obnovit
Takze pokud ses i ted rozhodl, ze prece zkusis nejakou tu jinou ROM, doporucuji ti:
1) sehnat si puvodni originalni ROM s patricnou CZ lokaci pro pripad "navratu"
2) sehnat si jinou ROM presne pro tvuj typ telefonu, nejlepe nejakou odzkousenou mnoha jinymi uzivateli, tzn. nejlepe se spojit s jinym vlastnikem stejneho mobilu a predat si zkusenosti a pripadne i ROM nebo ji muzes pohledat treba zde:
Moje zkusenosti:
Taky jsem zkousel a hledal nejake jine ROM, ale zadna nevyhovovala, telefon se mi i sekal a zpomalil. Ja mel puvodni od T-Mobile, ale nakonec jsem vlastne nainstaloval originalni ale "zestihlenou" ROM , kterou upravil jeden kamos a jsem nadmiru spokojen.