Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
10 příspěvků •Stránka 1 z 1

Jak portovat hry z pc do ppc

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Afroman
Mobil Beginner
Zařízení:
Samsung omnia GT-B7300 lite WQVGA Dell Axim x51v VGA 64MB
Odesláno:
13. 03. 2011 16:42
Jak portovat hry z pc do ppc
Nemohli byste mi poradit nebo aspoň hodit sem nějaký návod velice mě tohle zajímá a rád bych se tomu teď věnoval googl už sem použil ale je z toho blbej :no:
GT B7300 omnia lite wqvga (wvga) Dell axim x51v VGA
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mobil Beginner
Evelas
Mobil Guru
Zařízení:
iPhone 4 16GB (960x640) + HP iPAQ rw6815 (QVGA) + iPad mini (1024x768)
Odesláno:
13. 03. 2011 20:49

Re: Jak portovat hry z pc do ppc

Myslíš instalovat hry nebo skutečně dělat port z PC hry?
Apple iPhone 4 16GB, iOS 7.0.2 Vanilla
Apple iPad mini 16GB (WiFi), fw 6.2.1 evasi0n JB
Mobil Guru
FeebeEWN
Mobil Guru
Zařízení:
SONY Xperia T (32GB)
Odesláno:
14. 03. 2011 09:16

píše o portování, takže myslím, že chce převádět pc hry na ppc. Něco jako Starcraft.
nVidia Shield Tablet
Mobil Guru
Evelas
Mobil Guru
Zařízení:
Odesláno:
14. 03. 2011 15:04

Hmm, Starcraft, to bych bral :D , ale bojím se, že je to trochu mimo možnosti dnešních zařízení. Samotná konverze je dost složitý proces (je potřeba upravovat zdrojové a konfigurační soubory, nastavovat parametry procesoru atd. atd.) a spouštěním takových aplikací se zapotí nejeden strojek. Pokud teda Afroman není Super-uber-programátorský skiller, tak se bojím, že by tohle asi nezvládl.
Ale u starších (DOSových) her by to nemusel být problém. Na PPC existuje modifikace DosBoxu

Kód: Vybrat vše

http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-pdosbox-v1-1.html
.
Sice je trochu peklo to na té malé klávesnici správně nastavit, ale dají se tam rozjet klasiky jako Doom, Raiden, Prehistorik atd.
Mobil Guru
Afroman
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
14. 03. 2011 18:14

Dosbox znám (kdo ne) ale v něm aplikace jdou velice pomalu nebo vůbec nenajedou, opravdu bych se vás chtěl zeptat jak na to, popřípadě vytvořit nějakou skupinu lidí která by se na to zaměřila u starších her (abuse, blood, doom ) píše místo "není platná aplikace pocket pc" jen "není podepsaná důvěryhodným certifikátem"
s procesorem a ramkou by také nebyl problém protože i moje omnia má lepší procesor a ramku než můj starý počítač a na něm fungovaly tyto aplikace bez problémů(windows 95 procesor něco okolo 400mhz a ram 8mb moje omnia má 666 mhz a 90mb prázdné ramky)
možná kdybychom trochu překopali ram u dell aximu tak by se rozjel i half life ale to je opravdu vzdálená budoucnost
hrát bych si stím vydržel věčnost :senile:
Naposledy upravil(a) Afroman dne 15. 03. 2011 14:32, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mobil Beginner
Rendolf
Mobil Plus User
Zařízení:
Asus MyPal A639 (QVGA 320x240); DaPeng A9320+ (800x480)
Odesláno:
15. 03. 2011 00:33

Sesmolit takový port hry, aby byl plně funkčí a hratelný dá nejspíš velikou práci... osobně si myslim, že je to celé nesmysl se tímto zabívat, pokud nemáš zkušenosti s programovánim... možná by byl problem i s tim, že hry (i ty staré) nemusí být "GNU" licencí, to abys s hrou mohl bezpostihu plně manipulovat - což zrovna Doom apod. nejsou. Prostě nejlepší alternativa je stáhnout si emulátor a pokusit se na něm hru, či program spustit, i přestože je to pro kapesní strojek větší zápřah. Znám jeden port starší hry, který je přímo z klasického stolního PC, JazzRabit se jmenuje - což je hra překopaná z PC na PPC s WM a vytvořil ji nějakej "Franta" pro svou přítelkyni, která tu hru natolik milovala, že ji musel hru předělat do verze pro PDA (někde na netu jsem to četl).. s tím chlápkem bych dcla rád pokecal, jak k tomu došel =)
Mobil Plus User
FeebeEWN
Mobil Guru
Zařízení:
SONY Xperia T (32GB)
Odesláno:
15. 03. 2011 10:06

Evelas píše:Hmm, Starcraft, to bych bral :D
tak se mrkni v ppc sekci ;) je tam. Sice to zrovna dvakrát hratelný není, ale funguje to :)
nVidia Shield Tablet
Mobil Guru
Evelas
Mobil Guru
Zařízení:
Odesláno:
15. 03. 2011 14:45

Rendolf to vystihl - PPC dnes sice mají neuvěřitelný výkon, ale většinou jsou rády, že utáhnou svůj systém a nějaké lehčí aplikace. Když emuluješ hru tak běží: 1. Systém (WM), 2. emulátor, 3. 2. Systém (Dos, Windows v emulátoru) a až za 4. běží samotná hra. Znám to hlavně z iPhonu, když se snažím emulovat Win95 (Běží tam iOS, Bochs emulátor a ještě ten Windows, v praxi je to naprosto nepoužitelné).
Ještě další věc. Zrovna Omnia mi nepřijde jako dobrý mobil na hraní her (Málo tlačítek, rezistivní displej a taková ta dotyková podložka). Pro solidní emulaci bych doporučoval alespoň klasický D-pad.

Mobilní verzi Jazze jsem hrál a musím říct že ten chlapík odvedl dobrou práci, akorát se mi to nepodařilo vypnout jinak než soft resetem :D
Mobil Guru
Afroman
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
15. 03. 2011 15:03

to rendolf : nevím proč mluvit na warez forum o nějakem postihu jestli rozumíš :D a ten port ze hry Jazz Jackrabbit mam stahly ale ta hra se nechce zpustit podle mě je to omniii protože jsem měl s ní už hodně podobných problémů a nijak sem se nad tím nezabýval takže ani důvod neznám jinak hra samotná je opravdu pefektni (znám z počítače)
to všem: Má někdo nějaký nápad jak na to portvání protože se teď už moc her na WM nedočkáme tak bych se pokusil aspoň o toto
to Evelas:omnia mi také nepřišla jako dobrý stroj ovšem jak ho vylepšuješ tak se o HODNĚ zlepší mimochodem BT klávesnice zaručí dostatek kláves (právě protoby mi portovaná hra nedělala problém s tlačítky) a pak rezistivní displej mají všechny WM mobily až na HD2 to má multitoch ale ne uplný tuším (k té podložce se ani vyjadřovat nebudu B7300 nemá)
A TAKY JE NECHCI NIC EMULOVAT ALE PORTOVAT takže nemusí běžet emulátor ani dos ještě kdybychom k tomu přihodili něco jako má Quake3Arena(který využije všechnu volnou paměť) tak by to krásně frčello JO a jazz by ti šel vypnout kdyby si měl esc jako já :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mobil Beginner
Evelas
Mobil Guru
Zařízení:
Odesláno:
15. 03. 2011 21:25

Portování je skutečně náročný proces, který vyžaduje jak znalost daného SW, tak i HW. Mobilní procesory mají dost odlišnou architekturu a každý program je potřeba obohatit o soubory, které mu umožní pracovat s nestandardním HW. Další problém je samotný OS. Windows Mobile je "relativně" otevřený systém (myšleno ve smyslu, že se jde porýpat v registrech atd.), ale pořád mu chybí strašně moc grafických a dynamických knihoven (*.dll), které jsou pro běh nesmírně důležité. Nejslabším článkem je asi graf. čip mobilu. Pokud to není nějaké dělo (PowerVR SGX540 u SGS, resp. starší čip u iPhonu 4), tak bude mít problém se spouštěním. Graf. čip není potřeba jenom na 3D grafiku, ale pomáhá s výpočty i procesoru, aby mu odlehčil. Omnie mi prošla rukama už dost dávno, ale pamatuju si, že třeba takové iGo se celkem sekalo.
Ale asi takhle: Netuším, jaké jsou tvoje znalosti ohledně programování, ale naportovat hru z PC na PPC je prakticky nadlidský úkol (čest výjimkám), proto se to taky moc nerozmáhá (narozdíl od emulace).

EDIT: Sorry, až teď jsem si uvědomil, že se bavíme o GT-B7300 a ne SGH-i900 :D
Nicméně to o výkonu graf. čipu pořád platí.
Mobil Guru
10 příspěvků •Stránka 1 z 1