Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
2 příspěvky •Stránka 1 z 1

Komprese fotek z fotoaparátu

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Karel.Podebracky
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
HTC HD2; Samsung GT I9100 Galaxy S II
Odesláno:
23. 03. 2011 14:56
Komprese fotek z fotoaparátu
Nevíte někdo jak změnit kompresi fotek?? Mám nastaveno vše na max ( 5Mpix, superjemné, stažená úprava na zkvalitnění fotek v režimu superjemné = 8Mpix). Přesto jsou fotky hodně nekvalitní. Na kartě zabírají málo místa, tak od 600kb až po max 1,2Mb. V nastavení fotoaparátu nelze změnit Jpeg políčko je šedé.
Co mám doma 6Mpix kompaktní foťák tak ten taky ukládá v Jpeg na fotky mají od 2,5 – 3,5 Mb.
Dík za radu.
Mobil Čumil Plus
ondpet
Mobil Profi User
Zařízení:
Motorola Defy+,854X480,512 MB RAM, OMAP 1GHz IP 67
Odesláno:
23. 03. 2011 19:54

Re: Komprese fotek z fotoaparátu

Ta velikost je v pořádku. Mám taky v Diamondu 2 - 5 Mpix foťák a ukládá taky do 1.2 MB/fotku, přitom z digitálu mám taky fotku okolo tří mega. Jediný, jak se to dá upravit je v nastavení zapnout/vypnout širokoúhlou fotografii. Nezapomeň, že fotky, které fotíš za tmy, prostě mají na sobě šum, naše čočky musí mít hodně dobré osvětlení, stačí trošku šera a fotka je mizerná, zkoušel jsi fotit za plného denního světla? Já když udělám fotku za plného denního světla a netřepe se mi ruka, jsou to nádherné fotky, je fakt, že na momentky to moc není. Pokud Ti to za světla dělá mizerný fotky, je něco špatně. Mně hodně pomohlo přeflashování ROM, protože v nejnovější ROM jsou použitý nejnovější ovladače, ne vždycky má origoš ROM nejlepší ovladače pro foťák, já Tím, že často flashuju a testuju různý ROM, i neoficiální, můžu na fotkách posoudit kvalitu ovladačů a ty skoky jsou neskutečný, deset naprosto stejných fotek za stejných svět.podmínek focený různýma ROMkama a rozdíly obrovský.
Nokia 5110 :) - Nokia 3310 - Nokia 6310 - MIO A501 - HTC Diamond 2 - HUAWEI U8850 Vision - Samsung Galaxy mini - Motorola Defy+
Mobil Profi User
2 příspěvky •Stránka 1 z 1