pri brouzdani na internetu me napadla myslenka, diky ktere jsem chvili tupe ziral na monitor a domyslel jsem si dusledky.
Jak asi vsichni zkuseni uzivatele WM vi, tak nase komunita se cim dal rychleji rozrusta. Na jednu stranu je to dobre, bude pribyvat vice moznosti, jak si tohle a tamhleto upravit, zmenit, bude vice lidi, tudiz se jim lepe budou resit problemy atd. Taky se bude stavat, ze uz nebudou WM "netradicni". Ja jsem mozna uz vyjimka, ale zatim nema v mem okoli nikdo PPC (teda alespon o nikom nevim). Jestli se z WM stane neco jako ze Sony Ericssonem, tak se muzeme tesit, ze WM bude mit kazdy druhy clovek. Nevim, jak ostatnim, ale me to bude vadit, vzdycky jsem rad, ze mam neco, co ostatni ne
Dalsi vec, ktera me dnes napadla, je, co se stane se "starymi" PPC, az se na svet dostane WM7 a modely s timto systemem. Podle informaci na internetu by Windown pro telefony mel umet pracovat s multidotykovym displejem. Takovy displej je samozrejme desna sranda, tahat nekolika prsty po obrazku a koukat, jak se roztahuje, hrat na piano nebo na kytaru akordy a spousta dalsich blbinek. Urcite se multitouch da vyuzit i na neco smysluplnejsiho, zkratka rozhodne neuskodi.
Vratme se zpatky, dejme tomu, ze prave WM7 nastupuje na trh. Na internetu je spousta aplikaci, plno lidi resi nestabilni prvni verze systemu, vychazeji nove verze, novi majitele WM7 slastne mlaskaji nad grafickym zpracovanim atd... Je tu ale otazka, co se stane se starymi PDA. Je jasne, ze behem casu se na nejake WM2003 asi zapomene, ale urcite se nebude chtit tisicum lidi kupovat nejake nove PDA, jen proto, ze vysel novy system, ktery na jejich stare milacky nejde. Je mozne, ze budou upgrady na stare, nevim vsak, ja se vyresi multitouch (je mozne, ze se to vyresi tahle rezistivni displeje zvladaji multitouch), jinak by to na starych strojich proste neslo. A co pak? Koupime si vsichni WM7? A co se stane s tisici starych stroju?
Nechce se mi kupovat kazde dva roky novy mobil jak to spousta lidi dela, ale nechat si stare PDA, na ktere uz si nikdo nevzpomene, to je pro me, jakozto pro mobilniho nadsence, neunosne, nicmene nic jineho mi asi nezbude.
At to dopadne jak chce, doufejme, ze se nevytrati puvodni zamer Windows Mobile a ze se z nich nestanou konkurenti napr. pro Nokie a SE (iPhone uz je davno napodobovan, viz nepochopitelna snaha jako napr. HTC Touch HD a spousta "stejnych" beztlacitkovych modelu) a vyvoj WM si pujde, alespon s casti, svoji cestou.
No, tak jsem se zas po nejake dobe rozepsal, ze je ten patek 13., mel jsem potrebu si postezovat...
Warrier

a narazil jsem na toto: