Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
8 příspěvků •Stránka 1 z 1

AMOLED displej

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
P735
Mobil Beginner
Zařízení:
Samsung I8910HD (OMNIA HD), NDrive, 8 + 16 GB
Odesláno:
21. 09. 2009 01:19
AMOLED displej
Zdravím, tak mám tady jeden dotaz, kterej by mě teda vážně zajímal... Jak je to teda s těma AMOLED displejema..? Že prej po čase se začnou ztrácet barvy,až prej displej úplně vybledne.. je to pravda..? Názory se různí... na Wikipedii se píše toto, jinde zase, že to tak vůbec není a že jediná nevýhoda AMOLED displeje je jeho mnohem dražší cena vůči ostatním zobrazovacím panelům kvůli použité drahé technologii při výrobě... Osobně mi přijde jako hloupost, že by se to mělo stát...Ale nejsem odborník, tak proto se ptám. Navíc, taky mám dojem, že spousty lidí hází dohromady OLED a AMOLED - a jistě v tom bude rozdíl, ikdyž OLED i AMOLED (jak už z názvu vyplývá) budou mít nějakýho spol. jmenovatele, ale rozdíl zde určitě bude... Může mi tedy prosím někdo zodpovědět tuto otázku? Mám zařízení s AMOLED displejem(Omnia HD), které stálo mnoho tisíců a osobně si myslím, že displej musí bejt přece uzavřenej a že vypařování nějakých jeho organických zobrazovacích složek do éteru je tedy naprostý nesmysl... Nevidím důvod, proč by se do tak drahýho zařízení dával displej, který po určitém čase (nekteří tvrdí 1 0000 a jiní zas 30 000 hod.) měl přestat fungovat?! Omii HD sem si nepořizoval kvůli AMOLEDu, ale mimo jiné i kvůli tomu, že má jako jedno z velice mála zařízení kapacitní dotykový displej namísto stávajících odporových dotykových displejů... Tak budu velmi vděčný za vaše odpovědi, které doufám vyvrátí tuto mojí obavu (kterou sice zavrhuji jako nesmysl,ale přesto se jí bojím...).

P.S. jde mi totiž o to, že chci, aby mi Omnia HD vydržela co možná nejdéle... Chovám se k ní příkladně a koupil sem ji za poměrně dosti těžce vydělaný peníze - nedostal sem ji jako dáreček od rodičů a pod., takže její cenu velmi dobře znám a proto by mě tato "maličkost" o displeji, pokud by byla pravdivá, skutečně zamrzela, kdyby sem ji měl tak do 2 - 3 let vyhodit do koše...
Mobil Beginner
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
N950, N9, E7, Lumia 800, TouchPad + 700 kusov zbierka ;)
Odesláno:
21. 09. 2009 17:04

Re: AMOLED displej

o OLED displejoch viem dost (pisal som o tom nejake prace) ale AMOLED mi nehovori vela, na to sa musim pozriet.

aj tak ale za dva tri roky bude ten displej tak lacny ze nebude ziaden problem ho vymenit ;) (aj tak to uz bude po zaruke)
Obrázek
Rusnak-COBRA (***vytvaram certifikaty na poziadanie***)
Ak potrebujete pomoc, ozvite sa kdekolvek ma najdete :D

4x MOD, 3x VIP, 2xHLP. Symbian: GPS, certifikaty, (FLASH)hack

.:ZBIERAM MOBILY - vsetky stare, rozbite a pokazene (akykolvek stav). PROSIM PRISPEJTE:.
zbierka 9.8/09: http://img10.imageshack.us/img10/7229/rusnakcobra.jpg

Obrázek
Mobil Member User
P735
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
21. 09. 2009 19:07

Aha- takže je to doopravdy tak,že OLED a AMOLED nejsou tedy to samé? Jediné co vím je to,že to AM znamená active metrice /nebo tak nĕco/... Tak to jsi mĕ uklidnil,že to není jednoznačně tak! Každopádnĕ to prosim zkus nĕjak zjistit a dej pak prosím vĕdĕt... O AMOLED toho ale na netu moc nenĺ,jediná zmínĕná vĕc je v podstatĕ ta vyšší cena... Jen sem se lek,že OLED vs AMOLED je to samé.Displej se mi totiž mĕnit chtít nebude...
Mobil Beginner
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
22. 09. 2009 09:43

ked niekde najdem svoju rok staru pracu o OLED displejoch tak ju tu zavesim, tam sa docitas o principe ich fungovania...

a ze na nete toho o AMOLED neni? ale bude :D a ak nebude, moja skola (technicka univerzita v kosiciach) o tom nieco vediet bude ;)

nerobi mi problem technicka anglictina ani rustina, takze ak sa xcem cosi dozvediet, neexistuje zeby som sa nedozvedel :D :D :D

budem sa tomu venovat ked si najdem cas.
Obrázek

.:ZBIERAM MOBILY - vsetky stare, rozbite a pokazene (akykolvek stav). PROSIM PRISPEJTE:.

Obrázek
Mobil Member User
P735
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
22. 09. 2009 23:44

Ok, tak zatím díky moc! Hledám a hledám a furt nemůžu na nic kloudnýho na netu narazit, ať už v našich jazycích ,AJ nebo RUS... Ale sem jen běžnej uživatel internetu, takže ty informace z toho vytáhnout neumím tak, jako někdo, kdo tomu opravdu rozumí...
Mobil Beginner
P735
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
27. 09. 2009 23:53

Tak jak? Už se něco ví? Trošku sem prozkoumal ten svůj displej... No, nejsem žádnej odborník, ale: AMOLED displej (aspoň podle toho,co se oficiálně píše) se má mimo jiné vyznačovat tím, že nemá své vlastní podsvětlení,jako je tomu třeba u LCD panelů. Mají ho obstarávat ony organické luminescenční organismy. A například černá se má zobrazit tak, že je prostě "vypnuto" - to má za následek onen vynikající kontrast (poměr bílá vs černá). Jenže u displeje I8910 HD je to trošku jinak - vyfotil sem v absolutní tmě "fotku" a tu sem pak rovněž v absolutní tmě dal v galerii zobrazit. Takto zobrazena fotka neopsahuje žádné popisky, ikony - prostě nic, jen fotku. Podle všech informací se měla zobrazit jen...tma (displej je přece u AMOLED při zobrazení absolutní černé barvy vypnut!) Ejhle - bylo jasně patrné vlastní podsvícení displeje I8910 HD! Černá nebyla tak černá, ale spíše velice tmavě šedivá!AMOLED displej by se měl podle oficiálních informací zničit za x tisíc hodin používání tím, že ony luminescenční organismy ztratí svoji luminescenční schopnost - displej bude svítit míň a míň, až bude jednoho dne zcela nepoužitelný. Korejci, zá se, přišli na to, jak tento efekt(defekt) odstranit a to prostým a jednoduchým řešením a "dělbou práce" - AMOLED zobrazujě, LEDka podsvětluje! Tím se AMOLED nevyčerpává, protože vlastní podsvětlení obstarává vlastní LED dioda na podsvícení!

Jak sem se zmínil -nejsem odborník, ale snažím se logicky uvažovat a jediné logické vysvětlení konkrétně tohoto AMOLED displeje vidím ve výše zmíněném principu! V opačným případě mě napadá pouze možnost, že firma Samsung lže a zařízení i8910 HD žádným AMOLED displejem nedisponuje, nýbrž pouze "obyčejným" LCD. To mi ovšem, minimálně pro fyzické vlastnosti tohoto displeje, přijde jako krajně nepravděpodobná verze.
Mobil Beginner
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
28. 09. 2009 11:20

prekvapive zavery. mysli ze z tej fotky to urcit nejde.
OLED displeje maju podsvietenie len tymi organizmami, lebo to le ledina sanca ako to moze zobrazovat. tie organizmy nevedia nesvietit. len ak im nedas energiu ziadnu, teda budu cierne.

takze ako hovorim AMOLED je nieco ine, alebo len v malom odlisne od OLED.
aj ked s Tvojim vysvetlenim velmi nesuhlasim.
Obrázek

Obrázek
Mobil Member User
P735
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
28. 09. 2009 18:42

Absolutne se nechci hadat,protoze nejsem odbornik! Ale vim,co na vlastni oci vidim!Pri zobrazeni absolutni cerne nezobrazuje podle informaci nic-vypnuto,absolutni tma. Jak to,ze teda je ve tme jasne videt podsvetleni displeje??!Jak by nejaky mikroorganismy mohly svitit cernou barvou??! Pises,ze s tim velmi nesouhlasis,ale opet rikam,ze vim, co vidim!Je mi lito,ale v tomto pripade to musi fungovat na nejakem principu AMOLED displeje s vlastnim podsvicenim-nic jinyho me logicky nenapada,leda ze bych trpel halucinacemi...
Mobil Beginner
8 příspěvků •Stránka 1 z 1