Potřebujete pomoc s výběrem nového mobilu? Nebo se rozhodujete který je lepší? Poradíme Vám.
11 příspěvků

poradte mobil dle pozadavku

Potřebujete pomoc s výběrem nového mobilu? Nebo se rozhodujete který je lepší? Poradíme Vám.
Alias75
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
HTC Desire Z ; HTC Wildfire ; Lenovo K1
Odesláno:
28. 09. 2010 18:34
poradte mobil dle pozadavku
Ahoj.
Potrebuji radu od vice hlav protze jsem zoufale nerozhodny.
Pozadavky:
Nezalezi na OS ani na znacce mobilu
Pristup na net wifi a alespon 3g
Vetsi displai
Dobra by byla podpora google sluzeb
Co nejvetsi vydrz baterie (pri velke vydrzi i na ukor velikosti displeje)
Vice budiku
HW klavesnice

A to je asi vser co bych pozadoval. Na soucasnem OS Android me toci obcasne zasaeknuti telefoni casti. To podle mne nepripustne.

Dekuji za rady a navrhy.
Naposledy upravil(a) Ramirez dne 28. 09. 2010 19:05, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Zla sekcia! Na co je tu sekcia poradna?! presunute!
Mobil Čumil Plus
skooopa
exMód
Zařízení:
Nexus 7 / Motorola BackFlip
Odesláno:
28. 09. 2010 18:55

Re: poradte mobil dle pozadavku

Nazdar :-) Hele obcasne zasaeknuti telefoni casti asi myslis u G1 ze?

Jelikoz u zadneho z novejsich telefonu se to jiz nedeje. Sam mam G1 a je pravda ze prodleva je nekdy neuveritelna. Zato u druheho telefonu (HTC Desire) prodleva neni zadna a to ani kdyz hraju NFS Shift a nekdo mi vola. Take se to i u G1 zlepsilo s nahozenim Froyo rom ale i tak je to pomale (malo ram, pomale cpu...)

Pokud ti jde o google sluzby stejne na jine os muzes zapomenou jelikoz integraci gooogle jako ma android nema zadny jiny OS ani zlehka....

Tim navazuji i na vydrz baterie ,ktera se jak na G1 tak Desire s nahozenim froyo zvisila cca o 1/4 coz je vazne znat a tento fakt (power managment) je o froyo znam.

PPC (prikladne HD2) je na tom dle me jeste hure pri stejnem / maximalnim vyuziti oproti Desire ci Samsungu Galaxy S.

Ted k te HW klavesnici:

Tusim ze si nechces odvykaz z G1 ale ver (a dolozim ti to i vice nazorama :-) ) ze jak mas telefon s +- 4" LCD na SW klavesnici pises jeste rychleji (mozna ne kdyz si na mol no :-) ) ale s HTC ime a ceskou T9 to pise v postate za tebe i kdyz klikas totalne jinam (ja) .Me se pise na SE Desire lepe nez HW G1....

na vice budiku ti staci aplikace :-)
Obrázek
A mnohe dalsi :-)

:-) Přes soukromé zprávy pomoc neposkytuji!!! Děkuji za pochopení :-)
exMód
Alias75
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 10:47

No skoro si říkám jestli ještě Androidu jako takovému věřit. No rozhoduji se tak uvidím. Asi bych se nebránil ani zcela jinému OS .
Mobil Čumil Plus
skooopa
exMód
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 12:36

No v případě nových modelu bych se toho (androidy) vůbec nebál na svoú Desire nedám dopustit a miluju ji :-)
A jitdnes do wm 6. 5 je bláznivé a nové wm7 budou ještě horší (můj názor)
Nebo si kup iPhone 4 :-) záleží na tvich nárocích a očekávání.
Obrázek

exMód
Alias75
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 12:40

Nooo tebe beru jako zaujatého :-) .
Nic ve zlém :-D
Mobil Čumil Plus
skooopa
exMód
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 14:48

No jak se to vezme :-) Jelikozu jsem skoro 10 let byl uzivatel WM docela jsem si na ne zvykl. Nicmene prechod na android byl vyborna volba jelikoz vyuzivam vse od google a naopak od MS nic (exchange) tak i proto.

No muzes si poridit prikladne HTC HD2 to se v zakladu prodava s WM 6.5 a pokud zkistis ze ti to nevyhovuje je jiz dnes to nejmensi do nej nahodit Android OS.Bud jako jediny systeme nebo pomoci dualbootu.

Nicmene pokud budes trvat na HW klavesnici a WM (tj. ne android) mas silne omezenej vyber a z hlavy me zadne (nove) zarizeni ani nenapada :-(

EDIT:Nevim zda li si mel moznost nejak dlouhodobeji zkusit android prikladne na SGS nebo Desire.Pokud ne muzem nekdy zajit na jedno2345 a muzes si moji lasku osahat (mluvim stale o telefonu xD) a myslim ze te ty pochybnosti prejdou (tak jako ja se z bezneho uzivani android telefonu preorientoval na maximalni vyuziti telefonu kterej mi hrave vynahradi netbook)
Obrázek

exMód
Alias75
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 15:24

No na to 6789 pivo by se dalo skocit. Jeste me rekni jak je na tom baterka. Dejme tomu nonstop internet, podsviceni stredni, a za den cca 15 hovoru.
Ta baterka je tqake jedna vec co me stve. V tom jsou/byli uzasny nokie.
Mobil Čumil Plus
Ramirez
Moderátor
Zařízení:
iPhone 16 Pro Max
Odesláno:
29. 09. 2010 15:31

Nokie uzasne? Nie,fon ktory nic nevie nemoze mat ani ziadny odber. Mne osobne vydrzi baterka niekedy pol dna.Bohuzial je to dan za Luxus ktory mi android poskytuje. Ale mna osobne to nijako nesere,mam predsa nabijacku. Pokial si myslis ze fony s WM su na tom lepsie,tak si na omyle. Pokial ti ide o vydrz baterky tak si kup nejaku nokiu be OS. Kazdopadne davam Skooopovi za pravdu.WM som mal dlhe roky,iPhone skoro tiez od zaciatku (okrem 4g som mal vsetky modely) ale Android je OS s jasnou buducnostou.
Moderátor
skooopa
exMód
Zařízení:
Odesláno:
29. 09. 2010 17:47

JJ nekdo srovnaval vydrz HD2 s androidem a SGS a ta vydrzele o 20% dele.I kdyby mene verim ze je na tom android lepe.Zalezi na tom cemu rikas non stop internet.A na jake siti se pohybujes.Jelikoz ses take z LBC tak tu je 3G a na ni data litaji super takze atualizace atp se provedou velice rychle tj. i energ. narocnost je mnohem mensi.

Treba ja rano v +-6:00 odpojim z nabijecky , jedu 5 km (20 minut) do prace a cestu nahravam pomoci endomondo coz je jak bezici GPS tak net k tomu samo posloucham mp3 po Bluetooth nebo dratku :-)... Prez den prubezne Web (full zobrazeni stranek) youtube ,tvitter , rss a mnohe dalsi a vzdy mi telefon vydrzi az domu cuz je do 3-5. A to casto i nahravam cestu zpet...

Nebo dnes to same jen bez zaznamu s endomondo a az nyni mi telefon pipa ze je na 15 % :-)
Sice je pravda ze z desire zrovna moc nevolam za to prikladne dnes mam preneseno 125 MB dat... a telefon bezi 12 hodin.

Zaverem bych chtel rict ,ze vydrz vsech novejch telefonu je tak jako tak pri techto vyuzitich "tragicka" jelikoz napajeni je silne nedoresene :-)
Ale v dobe kde je vsude zasuvka USB ci 12V zasuvka neni co resit pokud vydrzi 8-12 hodin plneho provozu.

PS:
Ja vydrz neresim naprosto vubec jelikos v batohu nosim stale kouzelnou 4000mAh krabicku :-)
Obrázek

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/xpal-ivy-i-plus-xp4001-d114238.htm
Obrázek

exMód
Majky
exMód
Zařízení:
iPhone 4 + iPad
Odesláno:
29. 09. 2010 18:05

Jako moderátor iPhone sekce Ti naprosto nezaujatě doporučuji iPhone :D
Teď vážně, myslím si, že pokud si měl Android tak by si tam měl zůstat. Nemá cenu se vracet k hloupějším OS a taky jej měnit, když už si zvyklý. A rozdíl mezi G1 a Desire je opravdu znatelný :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek

30.3.2011
- Omlouvám se celému 4ALL Teamu, ale poslední dobou mi všechen čas, který bych chtěl / měl věnovat foru, požírá škola.

EDIT: Můj názor na (ne)placení za aplikace se změnil, forum pro mě tedy ztratilo význam - avšak děkuji Vám všem, za ty krásné chvíle tu :)
exMód
11 příspěvků