AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Odpovědět
Uživatelský avatar
Kamilos
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 33189
Registrován: 24. 12. 2006 00:13
Zařízení: SG S7 EDGE + SG Note 4 + SG S5 mini + SG Gear S
Kontaktovat uživatele:

AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Kamilos » 11. 02. 2014 09:35

AUTOMAPA

Toto vlakno bylo zalozeno kvuli zachovani cistoty originalniho vlakna,
jenz obsahuje funkcni instalace navigace AUTOMAPA, popr. mapy a nachazi se tady:

android-navigace/automapa-beta-t41415.html
ZDE si muzete predavat sve zkusenosti, popr. se radit, jak s nastavenim.

(Puvodni vlakno prozatim zamykat nebudeme, aby bylo mozno pridavat posty s novymi verzemi.)
Obrázek Obrázek Návod, jak stahovat ze zahraničních serverů - ZDE

Linky pouze přebírám z jiných zdrojů a jsou funkční. Na požádání (přes SZ) požadovaný soubor případně vyjímečně přeuložím na ULOZ.TO nebo WEBSHARE.
Linky na Hellshare budu rovnou mazat!
(Placené servery nejsou pro toto warezové forum vhodné. Dáváme zde placené aplikace ZDARMA a nikdo nebude na jejich stahování vydělávat.)
Uživatelský avatar
Kamilos
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 33189
Registrován: 24. 12. 2006 00:13
Zařízení: SG S7 EDGE + SG Note 4 + SG S5 mini + SG Gear S
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Kamilos » 11. 02. 2014 09:48

marian66

Navod na instalaci pouze casti uzemi mapy Evropy - prevzaty z polskeho fora:

INSTRUKCJA INSTALACJI FRAGMENTU MAPY EUROPY

Co jest potrzebne:

- Instalka AutoMapa na windowsa która nie ma zablokowanej podmiany map np: 6.10

- Pliki mapy Europe na Androida (pobrać z urządzenia lub dział Download)

1. Jeśli pobrany plik jest z rozszerzeniem ".exe" rozpakowujemy go żeby uzyskać folder z zawartością:
config, Europe lub Poland, program i setup.exe a następnie w tym folderze usuwamy folder Europe lub Poland i zamiast niego wklejamy folder Europe z folderu Maps pobranych na androida
2. Instalujesz windowsową Automapę na komputer w trakcie instalacji po wyborze mapy powinna ukazać się dostepna nasza mapa Europe Androidowa, odznacz Rejestrację mapy a w następnym okienku wybierz "Wybranie nowego fragmentu mapy i jego instalacja"
3. Instalujesz na windows wybrany fragment mapy (dwu klik na mapie zaznacza cały kraj) po zakończeniu instalacji fragmentu map wycinasz/kopiujesz folder Europe z:

C:\Program Files\Automapa\Maps....

i przenosisz do folderu z mapami czyli:

/storage/extSdCard/AutoMapa/Maps.... ( pamięć karty pamięci - SD )
/storage/SdCard0/AutoMapa/Maps.... ( pamięć wewnętrzna urządzenia )

Nie wolno nic patchować na komputerze !!!



Vcera jsem ten polsky navod louskal.
Ackoliv bydlim cca 10 km od polskych hranic, nejak jsem ho presne nepochopil.
(No sedim v kanclu s IT polske narodnosti, tak snad to spravne rozlusti on.)

V prekladu se mi nezda treba to: "rozbalit EXE soubor".

Delavalo se to spise naopak, ze se ten hlavni vice nez 2GB instalacni EXE soubor (urceny pro PC) prejmenoval na RAR - ten se po rozliknuti da editovat (mazat ci menit jeho obsah) obsahuje slozky:

CONFIG
MAPS/EUROPE
setup.exe

.... apod.

Tady bych v tom EXE prejmenovanem na RAR teda vymenil slozku EUROPE za slozku EUROPE vytazenou z mobilu, ve kterem je jiz Automapa nainstalovana a byly stazene vsechny mapy.
Po vymene slozky zpatky prejmenovat priponu RAR na EXE a nainstalovat do PC.
Pak v PC spustit instalaci a neinstalovat cele uzemi map, nybrz jen pozadovanou oblast z uzemi mapy Evropy - to v Automape lze, oblast se da vybrat mysi (pri instalaci klasicky zrusit zatrzitko "Registruj" a po instalaci NEPROVADET PATCH!!!)

A melo by byt hotovo.
Ted uz jen z pocitace vykopirujeme slozku MAPS ( C:\Program Files\Automapa\Maps ) a nakopirujeme ji do telefonu tam, kde mate Automapu nainstalovanou:

/storage/extSdCard/AutoMapa/Maps
nebo
/storage/SdCard0/AutoMapa/Maps


Principem tedy je v instalacnim baliku (urcenem pro Windows) zamenit slozku s mapapa urcenymi pro Android.
Provedena instalace pouze vybraneho uzemi do slozky MAPS (v PC) za nas sama nakopiruje vsechny potrebne soubory, ktere my rucne neumime odmazat, protoze nevime, co vse smazat muzeme.
Obrázek Obrázek Návod, jak stahovat ze zahraničních serverů - ZDE

Linky pouze přebírám z jiných zdrojů a jsou funkční. Na požádání (přes SZ) požadovaný soubor případně vyjímečně přeuložím na ULOZ.TO nebo WEBSHARE.
Linky na Hellshare budu rovnou mazat!
(Placené servery nejsou pro toto warezové forum vhodné. Dáváme zde placené aplikace ZDARMA a nikdo nebude na jejich stahování vydělávat.)
Uživatelský avatar
Jirka Krokodýl
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1423
Registrován: 25. 03. 2008 21:18
Zařízení: Honor 7 - root, android 6
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Jirka Krokodýl » 11. 02. 2014 11:01

Jo tak takhle to bude fungovat .. už jsem zapoměl na tu podmínku jakéhosi "INI" souboru, který nese informace co vše je instalováno za mapy. Proto nejde "tupě" odebrat z instalace pouze soubory map. Pro běžného pohodlného uživatele, který chce jen instalovat a používat, to bude zdlouhavé, ale funknčí .
marian66
Mobil Profi User
Mobil Profi User
Příspěvky: 283
Registrován: 15. 02. 2011 15:11
Zařízení: Nokia E66

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od marian66 » 11. 02. 2014 11:03

EXE súbor som v minulosti stále rozbaľoval pomocou niektorého z AM patcherov, už nepamätám ktorý som používal. Ale je možné, že pôjde aj premenovaním na rar.
Kamarát s Garminom
Uživatelský avatar
Kamilos
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 33189
Registrován: 24. 12. 2006 00:13
Zařízení: SG S7 EDGE + SG Note 4 + SG S5 mini + SG Gear S
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Kamilos » 11. 02. 2014 11:49

2 Jirka Krokodyl:
Pokud to bude opravdu principialne fungovat tak, jak jsem popsal vyse z PL navodu co tu dal Marian (je treba to samozrejme odzkouset), nemyslim, ze by to melo byt nejak zdlouhave. Je to pak uz jen vec rutiny.
Kdyz vis, jak na to, pak je to uz brnkacka - protoze vis, co delas.
Prejmenujes RAR, vymenis v nem slozky MAPS, nainstalujes do PC a nakonec z PC prekopirujes slozku MAPS do founu.

2 marian66:
No neni EXE jako EXE, to zalezi na tom, jake stahnes zdroje pro instalaci.
Ja nekdy stahl instalacku, ktera uz byla rozbalena, tj. instalacni SETUP.EXE a slozka EUROPE uz byla vyextrahovana - v tomto pripade prejmenovani EXE na RAR nepomuze, vlastne ani nejde.
Kdyz jsem ale stahl instalacku jinou, kde byl jen Patcher a instalacni EXE, ten pak prejmenovat na RAR sel - pak v nem treba pres Total Commander vidis vsechny soubory, ktere se pri instalaci pouzivaji a tudiz mi sly i vykopirovat.
Nkdy jsem neotviral EXE pomoci Patcheru (to ani nevim, ze lze). Tim jsem jen patchoval nainstalovanou aplikaci a mapy - tak to nemohu komentovat (ale netvrdim, ze to nejde).
Nikde vsak volbu otevreni EXE nevidim, jen jeho PATCH - viz screen

Obrázek

Kazdopadne jsem zvedavy, jak se bude tato debata dale vyvijet a zda-li se nam nakonec zdarne povede najit postup na instalaci pouze casti mapy EU.
Obrázek Obrázek Návod, jak stahovat ze zahraničních serverů - ZDE

Linky pouze přebírám z jiných zdrojů a jsou funkční. Na požádání (přes SZ) požadovaný soubor případně vyjímečně přeuložím na ULOZ.TO nebo WEBSHARE.
Linky na Hellshare budu rovnou mazat!
(Placené servery nejsou pro toto warezové forum vhodné. Dáváme zde placené aplikace ZDARMA a nikdo nebude na jejich stahování vydělávat.)
marian66
Mobil Profi User
Mobil Profi User
Příspěvky: 283
Registrován: 15. 02. 2011 15:11
Zařízení: Nokia E66

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od marian66 » 11. 02. 2014 12:16

Myslím, že aj ten patcher som používal. EXE sa rozbaľuje stredným tlačidlom "ROZPAKUJ". Vytvor si na ploche zložku kam ti to má rozbaliť , v patcheri zadaj hore cestu a "rozpakuj".
Kamarát s Garminom
Uživatelský avatar
Kamilos
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 33189
Registrován: 24. 12. 2006 00:13
Zařízení: SG S7 EDGE + SG Note 4 + SG S5 mini + SG Gear S
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Kamilos » 11. 02. 2014 12:38

Aha, tak mas pravdu, lze to asi rozbalit i takto, ale vysledek je asi stejny jako s tim prejmenovanim.

No konec teorie a cekame na vysledky pokusu.
Obrázek Obrázek Návod, jak stahovat ze zahraničních serverů - ZDE

Linky pouze přebírám z jiných zdrojů a jsou funkční. Na požádání (přes SZ) požadovaný soubor případně vyjímečně přeuložím na ULOZ.TO nebo WEBSHARE.
Linky na Hellshare budu rovnou mazat!
(Placené servery nejsou pro toto warezové forum vhodné. Dáváme zde placené aplikace ZDARMA a nikdo nebude na jejich stahování vydělávat.)
Uživatelský avatar
Jirka Krokodýl
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1423
Registrován: 25. 03. 2008 21:18
Zařízení: Honor 7 - root, android 6
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Jirka Krokodýl » 11. 02. 2014 12:54

Už jdu na to, vše stažené za chvíli bude jasno.

Edit: Tak kombinace PC instalátor 6.15 a mapy stažené verzí Android 1.7.0 (0442) nakombinovat šly, do PC se instalovalo pouze vybrané území, přenesl jsem obsah adreáře MAPS z PC do telefonu a po spuštění v telefonu hned na úvodCHYBA: Nepodporovaná verze mapy ...
marian66
Mobil Profi User
Mobil Profi User
Příspěvky: 283
Registrován: 15. 02. 2011 15:11
Zařízení: Nokia E66

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od marian66 » 11. 02. 2014 14:53

Omyl Krokodýl, dobre že si opísal ako si to robil. Spolu s nami sledovali našu debatu viacerí a výsledok je jednoznačný.

FUNGUJE TO :?

Poliak jasne píše, že co jest potrzebne:

- Instalka AutoMapa na windowsa która nie ma zablokowanej podmiany map np: 6.10

- Pliki mapy Europe na Androida (pobrać z urządzenia lub dział Download)

Ty si použil 6.15, to je zle, tak dopadol aj kámoš, nedávno mi písal že nula bodov. Ty si to len potvrdil. Takže 6.15 ne nepoužiteľná!!! Ale dvaja ostatní moji kámoši použili 6.10d a funguje im to. Jeden robil na XP, druhý na win7, robili nezávisle. Ak mi donesie všetky súbory na kľúči, tak ešte dnes upnem celý matroš. Ale uvažujem nad tým, že ani nie je treba ak niekde nájdeš čistú inštalačku 6.10d final. Mám už funkčnú mapu CZ SK POL, píšem to za horúca, teším sa z toho. Budem ju popoludní testovať, či niečo neblbne. Ale aj tak si to celé urobím sám a dám vedieť.

Stiahni si 6.10d final a veľa zdaru. :good

PS: Na rozbalenie EXE bol použitý patcher, ktorý Kamilos zobrazil v príspevku, konkrétne patcher 3.4.2.exe
Kamarát s Garminom
Uživatelský avatar
Jirka Krokodýl
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1423
Registrován: 25. 03. 2008 21:18
Zařízení: Honor 7 - root, android 6
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMAPA - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci

Příspěvek od Jirka Krokodýl » 11. 02. 2014 15:03

No tak pokus č. 2

Edit: Staženo 6.10 final, rotpakovávám (ta funkce používá zabudovaný 7zip program , je tedy jedno jakým způsobem se rozpakuje)
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti