3086 příspěvků
tom$oft
Mobil Extra User
Odesláno:
31. 10. 2014 22:09
Re: Sygic NEW - jak nainstalovat nebo problemy s instalaci
Tak jsem konečně nějak rozchodil TTS.

To co je v Androidu je jiná syntéza hlasu a teda k ničemu. To tam přes Sygic ani není nutné instalovat. Myslím tu volbu v TTS hlasech co je v Sygicu.
Já jsem si tedy i z Androidu ten slavný převod textu na řeč tak vyhodil.

Stáhnul jsem VocalizerEx včetně Zuzany High, stažení zde:

Kód: Vybrat vše

http://tomsoftware.net/_android_/sygic/VocalizerEx.zip
Rozbalil přímo na SD kartu, po rozbalení to vytvoří samo rovnou adresář \VocalizerEx\, ve kterém je již APK balíček. Ten nainstalovat.
Pak přejít v Androidu do Nastavení - Zvuky - Hlasová oznámení zpráv/hovorů - jazyk hlasových oznámení... zde pak přibude volba VocalizerEX TTS, ten zvolit.

Obrázek

V nastavení je důležité nastavit cestu do adresáře \VocalizerEx\

Obrázek

Pak jen vybrat Zuzanu
Obrázek

Dále pak potřebujeme TTS Voice pro Sygic (ini soubor), ke stažení zde:

http://tomsoftware.net/_android_/sygic/TTSCzech.zip
Ten rozbalíme přímo do adresáře Sygic\Res\voices\
Obrázek

Pak už jen spustíme Sygic a musí tam být volba
Obrázek

Než se pustíte do spuštění Sygic, musí Vám fungovat samotná syntéza hlasu v Androidu s hlasem VocalizerEx "Zuzana".

Až bude Android umět LoquendoTTS v CZ, bude to lepší :)
Měl jsem v nějaké staršé verzi TTS přes syntézu SVOX, ale toto je daleko, daleko kvalitnější...

Odzkoušeno a funkční na LG G3 s verzí Sygic 14.6.7 (ten poslední fix 120878 od Jirky K.)
Mobil Extra User
OldStanda
Mobil Guru
Odesláno:
31. 10. 2014 22:39

Vždyť se tu celou dobu bavíme o VocalizerEx (já teda nezmiňoval nic jiného) a nechápu proč tam všichni cpete předpotopní 1.0.2.3g, když je dávno 1.0.2.3n, takže můžete přeskočit všechny písmenka mezi g až n a nainstalovat rovnou poslední.

http://www.edisk.cz/stahni/76542/vocalizer_e.tts_1.0.2.3n.zip_2.68MB.html
Každopádně to vypadá, že to i tak někomu nejede, což je divné, ale píšou to.

P.S. Jinak čumím Tome, že LG G3, nedávno si (jinde) zástaval skoro fanaticky WP.
Odesláno:
31. 10. 2014 22:46

No Stando, nebylo to fanaticky (od toho tam jsou jiní), to jsem nikdy neříkal. A na WP nemám jediné špatné slovo.
Ale v čem je jiná nebo lepší ta verze "N" toho Vocalizeru?
Tohle jsem našel na XDA, vyzkoušel a dal sem, nezkoumal jsem další nějaké verze....

Trochu mám strach tu verzi "n" nainstalovat, protože co jednou funguje, s jinou verzí už to může být horší.
Tady se o tom přesvědčuji pořád (tady - myslím v Androidu :) )
Mobil Extra User
kladovec
Mobil Plus User
Zařízení:
Lenovo A7000
Odesláno:
31. 10. 2014 22:51

Já snad musím být v něčem levý. Postupuji přesně podle návodu krok po kroku, úplně od začátku a nic. Nenaskočí a nenaskočí ten prokletý TTS. Zuzana funguje perfektně. Funguje i v jiném programu. V adresáři Voices mám TTS Czech v něm ini soubor, ale v Sygicu se neobjeví a vůbec nevím proč.
Motorola M3888 - Nokia 3410 - Sony Ericsson S700i - Sony Ericsson W910i - Sony Ericsson X10i - LG L9 - Lenovo A7000 - Xiaomi Redmi 5 Plus
Mobil Plus User
tom$oft
Mobil Extra User
Odesláno:
31. 10. 2014 22:58

Tož jsem zkusil ten VocalizerEx 1.0.2.3n od Standy a přeinstaloval jsem stávající... OK, funguje, ufff :)

kladovec,
v systému píšeš že je to OK, ale v Sygicu tam tu volbu "TTS systém" nemáš?
A máš tu poslední verzi Sygicu?

Tak to asi neporadím, bude ti tam něco chybět nebo to může být kombinace umístění (SD vs. interní paměť.)
Já mám Sygic v interní paměti a Vocalizer na SD kartě.
Možná tu někdo napíše jak to má a jestli to funguje nebo ne.
Naposledy upravil(a) tom$oft dne 31. 10. 2014 23:04, celkem upraveno 1 x.
Mobil Extra User
kladovec
Mobil Plus User
Zařízení:
Lenovo A7000
Odesláno:
31. 10. 2014 23:02

Sygic poslední verze, už jsem přeinstaloval i ten Vocallizer a nic. Sygic je na SD stejně tak Vocallizer. Android 4.1 LG L9
Motorola M3888 - Nokia 3410 - Sony Ericsson S700i - Sony Ericsson W910i - Sony Ericsson X10i - LG L9 - Lenovo A7000 - Xiaomi Redmi 5 Plus
Mobil Plus User
OldStanda
Mobil Guru
Odesláno:
01. 11. 2014 00:05

K těm novým verzím VocalizerEX není žádný log co vylepšili, takže netuším Tome v čem se přesně liší, ale přibližně co 2-3 měsíce vychází nová verze a předpokládejme, že minimálně opravují bugy.

Já mám v Sygicu i adresář se slovenským TTS a ten taky nevidím, ale to dávám za vinu tomu, že nemám v systému nainstalovaný slovenský TTS tzn. že u těch co jim to nejde, tak si nejspíš Sygic myslí, že není v systému nainstalovaný český TTS. Proč to tak je, těžko říct, ale klidně se to může v dalších verzích opravit a pojede to.

P.S. Ty jsi tam Tome instaloval (tady někde) zmíněný "Android TTS resource" ?
Odesláno:
01. 11. 2014 00:26

Ne, neinstaloval jsem nic takového do systému. Navíc jsem ten co byl v Androidu vyhodil a mám tam vlastně jeden jediný a tím je ten VocalizerEx.
Když jsem to zkoušel poprvé, tak jsem měl v OS ten Androdí TTS (převod textu na řeč) a samotný TTS v systému mi nikdy nemluvil.
Tak jsem vyhodil ten základní TTS, co tam byl a pak znovu nainstaloval Vocalizer a už to mluvilo.
A až jsem přidal do \voices\ tak to už viděl i Sygic.
Podle mě se to tam nějak "pere" s tím výchozím nebo není ve Vocalizeru ta správná Zuzana.
Ale těžko říct....
Mobil Extra User
kladovec
Mobil Plus User
Zařízení:
Lenovo A7000
Odesláno:
01. 11. 2014 09:07

Tom má asi pravdu. Ten Sygic zřejmě TTS nevidí. Dnes zkouším komplet od začátku. Smazal jsem všechny TTS až na Vocalizer. Smazal Sygic. Když jsem u výběru hlasu v Sygicu dal "menu-Android TTS settings" tak na malou chvíli se objevilo "čekejte prosím" a pak nic. Takže si myslím že ten Sygic to opravdu nevidí.
Mobil Plus User
Zdenek34
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Huawei P9
Odesláno:
01. 11. 2014 10:13

Nevíte někdo, proč mi nejede na Windows 7 downloader na mapy? Stáhnu, rozbalím, vyberu mapu, dám stahovat a nic se neděje... Na XP mi to jede normálně, děkuji za radu.
Huawei P9, Android 7.0
Mobil Čumil Plus
3086 příspěvků