Zajímalo by mne, co a jak máš nastaveno, protože já na Mio a701 ROM 6.1 Trtsoft 19701.7 s tím mám problémy. Navigace mi nabíhá bez problémů (mám virtuální com4), bez problémů jsem i s mapami, ale když to zapnu, tak jsem v Indickém oceánu na[/u] na souřadnicích S 09o45,744, W 098o10,188. Mám nastaven WGS 84 a tak bych očekával systém N,E. Kde a jak to přenastavít? iGO8 a OziExplorer mi jedou bezvadně. Dokonce tady i na MioTreu zjišťuji, že ten problém nemám sám. Že by to bylo ROM-kou? To asi ne. Prostě nevím. Poradí někdo? Hlavně mi neraďte způsobem jako, že se mám jít postavit na půl hodiny ven a neřešit to doma za oknem.eLTy píše:to steinham:
Chodí mi to na A701 naprosto bezproblémově a to jak na původní ROM, tak na ROM 6.1 (Jchym 19716, 19839 i 19900). Záleží jaký používáš COM port. Pokud hardwarový COM2 (GPS_HWCOM), tak Garmin jede na intermediate, pokud virtuální, tak COM4. Jede to v pohodě na obou. Mě se osvědčil virtuální, na kterém jedou všechny navigace auto i off-road. Je fakt, že musím před tím spustit CLMApp.exe (součást windows a mám to v autostartu). Už jsem na to téma diskutoval v jiném vlákně, ale mám to dostatečně vyzkoušené a všechny navigace (Iga, Mia, Sygicy, TTomy, Garmin, Automapa, Ozi, SmartMaps, GPs Tuner, GPSDash ....)jedou, najíždí rychleji a využívají ephemeris file. Otevřený port mi nevadí, dávám přednost komfortu.
Tak už mám po problému. Odrazil jsem od břehů Indického oceánu a jsem zpět doma na dvorku. Stačilo to přemáznout starší verzí 42040w a pak updatovat zpět na nejnovější.