Aktuální mapy ke stažení...
124 příspěvků
adrian.gulo
Mobil Guru
Zařízení:
Samsung Omnia2 i8000
Odesláno:
10. 01. 2013 11:50
Re: iGO8 R3 NAVTEQ 2012.Q3 full Europe maps
Chlapi,,,, ja som osobne toto už nahlásil do Navteq-u, že proste sa vyskytli chybi. Tiež mi naplánovalo podivne trasy. A pomohlo ,,,keď som pridal k fbl príslušné FSP doplnky. A čuduj sa svet, začalo to robiť rozumné kalkulácie. A to podotýkam PREKVAPUJÚCO rozumné, ktoré u Navteq doteraz neboli na 1. mieste.
A poviem vám, že so FSP to kalkuluje časovo rôzne trasy, podľa hustoty premávky v tom danom čase. Je to veľmi presné i v reále.
Tak toľko o mojich skúsenostiach !
Mobil Guru
Kynio
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Samsung I9100 Galaxy S II
Odesláno:
10. 01. 2013 13:33

Jak to teda je? dají se tyhle Q3 mapy použít, nebo ne? Někdo píše, že je to OK a někdo zase, že to blbě počítá trasy. Chci jen ČR. Co k ní mám ještě stánhout aby mi fungovaly výpočty správně? Díky

EDIT: stejně jsou pro mě mapy nepoužitelný, stále totiž neobsahují Královopolský tunel v Brně. TomTom 2012.06 to obsahují a fungují snad dobře..
Mobil Čumil Plus
adrian.gulo
Mobil Guru
Zařízení:
Samsung Omnia2 i8000
Odesláno:
10. 01. 2013 14:54

Osobne preferuji CEDA, čiže Topmap. Najviac behám po SK a HU. A sú najviac presné. Lenže, Navteq sa veľmi zlepšil s týmito Q3 mapami. Ale podotýkam, že spolupráci s FSP. Bez ne to tiež funguje, ale dakedy naplánuje trasu nezmyselne. Napýtajte sa prečo je to tak, proste mne to tak ide. Každý tip súborov má svoje opodstatnenie. Každý slúži na niečo iné. Navteq aktívne vyvíja svoje mapy. Doporučujem FBL - čo sú samozrejme samostatné mapy , kombinovať s FSP. Ono je to totiž o tom, že najideálnejšie je mať všetko spolu. FBL,FDA,FPA,fsp,hnr. A kto potrebuje pre TIR , i ftr.

Jedine čo viem vysvetliť je,že s FSP plánuje oveľa presnejšie a i rýchlejšie, ako len s HSP.

K tomuto záveru som prišiel po dlhých testovaniach na cestách.
Mobil Guru
sherdog
Mobil Guru
Zařízení:
HTC ONE M8, HTC ONE V, HTC Wildfire S
Odesláno:
10. 01. 2013 22:57

igo-8-mapy/igo8-r3-navteq-2012-q1-full- ... l#p2539921

Mapy Navteq to je pre mňa stále trochu lotéria, bol som koncom roku v Budapešti niekoľko dní v centre a mapy Navteq (mám kompletnú sadu so všetkými súbormi) a ich systém plánovania trás je pre mňa jedna veľká záhada. Vláčili ma nezmyselne po meste a doslova ťahali cez zapchaté bočné jednosmerky a podobne. S mapami TomTom boli trasy oveľa jednoduchšie a výjazdy z centra (aj do centra) oveľa rýchlejšie. Mapy TomTom považujem stále za kvalitnejšie a presnejšie. Ale to nie je nič nové. V menších mestách a obciach má NQ lepšie uličné pokrytie, ale pri tej nepresnosti a spôsobe plánovania u mňa stále vedú mapy TT.
A ešte jeden postreh, z južného obchvatu Budapešti:

Mapy NQ:
Obrázek
Tu časť obchvatu chýba.
Mapy TT:
Obrázek
Táto časť obchvatu síce existuje ale je uzavretá...dosť nepríjemné...
Mobil Guru
adrian.gulo
Mobil Guru
Zařízení:
Samsung Omnia2 i8000
Odesláno:
11. 01. 2013 06:44

Sherdog......
V Budapesti doprava je strašná.HSP a FSP je tam veľmi účinné.A preto je možné že ti robilo nezmyselné výpočty v závislosti od času. Čo popisuješ (prikladáš obrázky),,,ide o južný obchvat M0. Tá časť cesty vôbec nie je spojená, dokončená.Plánovanie až 2015. No,potrvá to i dlhšie,,,ako ich poznám. :D Ono to vidno keď ideš okolo, že je spravená,ale nie sú nikde spojené.Ale vidno že makajú na tom.
S Navteqom s Q2 verziami v Pešti boli nezmyselné trasy.Teraz s Q3 je to omnoho lepšie. Doporučujem navoliť si rýchlu a zelenú trasu na plánovanie. V týchto prípadoch je to dosť ideálne.
Mnoho ľudí nevie, že HU vláda-štátna sféra používa mapy Topmap(CEDA). Samozrejme o niečo ešte podrobnejšiu. A nakoľko žijem aj v Pešti, tak použitie Topmap je výhodnejšie!!!
Testujem tieto mapy aby som sa presvedčil o pravdivosti mojich slov, ale vždy keď hladám presnejšiu a rozumnú trasu tak si navolím Topmap. :?
Mobil Guru
fanty
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 01. 2013 08:46

Tu sa dajú stiahnúť najnovšie -- Hsp - UNAV --

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozto.cz/x1ksNUJ/histspeed-unav-60-2012-12-121217-rar
Mobil Plus User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 01. 2013 21:31

adrian.gulo píše:Osobne preferuji CEDA, čiže Topmap. Najviac behám po SK a HU. A sú najviac presné. Lenže, Navteq sa veľmi zlepšil s týmito Q3 mapami. Ale podotýkam, že spolupráci s FSP. Bez ne to tiež funguje, ale dakedy naplánuje trasu nezmyselne. Napýtajte sa prečo je to tak, proste mne to tak ide. Každý tip súborov má svoje opodstatnenie. Každý slúži na niečo iné. Navteq aktívne vyvíja svoje mapy. Doporučujem FBL - čo sú samozrejme samostatné mapy , kombinovať s FSP. Ono je to totiž o tom, že najideálnejšie je mať všetko spolu. FBL,FDA,FPA,fsp,hnr. A kto potrebuje pre TIR , i ftr.

Jedine čo viem vysvetliť je,že s FSP plánuje oveľa presnejšie a i rýchlejšie, ako len s HSP.

K tomuto záveru som prišiel po dlhých testovaniach na cestách.
Koukal jsem se a mám tam u Czech republic:

FBL
FPA
FDA
FSP

a pak HNR pro západní a východní evropu. Dnes jsem jel Praha, Pelhřimov, JIhlava. Už v Praze mě to navigovalo prapodivně, v Pelhřimově nesmyslně a v Jihlavě jsem to nakonec radši vypnul.

Můžu tě poprosit, napsal by si mi jaký máš soubory týkající se české republiky včetně jejich velikostí?
Mobilní telefon: "NOKIA Lumia 920" Navigace: "PNA vestavěná made in China, Window CE 6.0, 7" - 800×480"
Mobil Plus User
adrian.gulo
Mobil Guru
Zařízení:
Samsung Omnia2 i8000
Odesláno:
12. 01. 2013 00:37

CZ - - fbl - 37129kB , fpa - 13697kB , fda - 241kB , fsp - 10175kB
Všetko sa jedná Q3 !. Ale ja popusujem moje skúsenosti, južné Slovensko, smerom na Košise a Budapešť.
Takže naozaj neviem ako je to u vás v CZ. Nechodím moc tade. Ale skús CEDA-Topmap, a môžeš posúdiť
Mobil Guru
sherdog
Mobil Guru
Zařízení:
HTC ONE M8, HTC ONE V, HTC Wildfire S
Odesláno:
12. 01. 2013 10:28

adrian.gulo píše: V Budapesti doprava je strašná.HSP a FSP je tam veľmi účinné.............
Vďaka za tvoje skúsenosti.
Zažil som dopravu v Paríži a povedal by som, že je to ešte horšie ako v Pešti. Jazdil som dookola ako Griswoldovci v tom filme... Zaujímali by ma tie súbory .hsp pre Maďarsko ja mám len .fsp. TMC mi funguje v Maďarsku tiež dobre. A aj napriek tomu čo popisuješ, Navteq mapy pre EEU u mňa jednoznačne nie. Ale poznám ľudí, ktorým vyhovujú a aj ten spôsob plánovania. Moja skúsenosť z D je trochu lepšia ale neriskoval som to s NQ vo väčších mestách, jedine menšie mestá. TopMap sú síce len pre EEU, ale je to niečo podobné ako TT v niečom lepšie v niečom horšie. A ak chceš zažiť dobrodružstvo tak doporučujem mapy NQ v Paríži.... :D

Obrázek

A už sa objavila aj nová mapa TM Maďarska:
igo-8-mapy/igo8-r3-topmap-2012-10-local ... l#p2550404
Mobil Guru
baron_cz
PPC Moderátor
Zařízení:
HTC Touch Cruise WM6
Odesláno:
13. 01. 2013 21:57

Histspeed Navteq 2011.Q3-120314 - 27 států
Obrázek
Doplňující info
HSP files working with all map from different provider (TT, NQ, TM). FSP only with NQ, with other maps will be red in content. (But intreresting, you see red warning in content "Missing map datas" not "Incompatible maps") This pack has some Eastern EU countries, against older NQ release (2010.Q2) what is contained only some Western EU hsp files. Against UNAV hsp, the NQ has hsp files for some EEU countries and all files sizes significantly larger than the UNAV files, therefore I think more data inside.

Kód: Vybrat vše

Andorra, Austria, Belgium, Croatia, Czech_Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, Slovakia, Spain, Sweden, Switzerland, Ukraine, United_Kingdom

není můj upload

http://www.speedyshare.com/VttD4/HSP-11Q3-NQ-MP.rar
Heslo: MP
PPC Moderátor
124 příspěvků