Čaw,
zajímal by mě názor Vás, kdo mají G1ku na ni jako na stroj (displej, rychlost, parametry,...).
Taky s odstupem času, jestli byste brali něco jiného, co se Vám na ni nelíbí, proč jste si ji vzali...??
Názor bych chtěl znát taky na OS Android, jestli byste raději nechtěli zpět něco s Windows Mobilem, nějáké aplikace na něj, jste s ním spokojeni nebo jste si představovali něco jiného, co se Vám na něm nelíbí, co nová verze 1.5 (je instalace složitá? při nepovedené se zablokuje mobil jako u flashování, budou mi aktualizace chodit i když nebudu u T-mobilu) , myslíte, že Anroid je revoluce nebo slepá větev?Co je to ten "ROOT" instalace??
Taky mě zajímá názor Vás, co jste měli zkušenosti předtím s WM nějáké plusy, mínusy, srovnání... (skooopo...)
PS: Promiňte mi ty tupé otázky, ale začínám vážně přemýšlet o G1ce a operačním systému Android, a chtěl bych znát nějáká fakta, abych potom třeba nelitoval.
S pozdravem Majky
8 příspěvků •Stránka 1 z 1
exMód
Zařízení:
iPhone 4 + iPad
iPhone 4 + iPad
1232
24. 10. 2008 21:39
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
13. 05. 2009 17:36
13. 05. 2009 17:36
Mobil Plus User
Zařízení:
T-Mobile G1 + Xperia X10 mini + Nexus S
77
09. 12. 2007 13:10
Odesláno:
13. 05. 2009 18:57
13. 05. 2009 18:57
Re: Hodnocení G1 & Android
Asi bych mel odpovedet nejak takhle:
jenze to je k nicemu. Bud se zeptej konkretne, nebo jdi na androidforum, kde se na takovouto otazku odpovidalo nescetnekrat.
Spis to reknu takhle.
V soucasnosti je to spise telefon pro nadsence nebo geeky (poznavat neco noveho, ladit, testovat, ..).
Noobove at radeji vezmou neco se Symbian nebo WinMobile (sirsi podpora, ustaleny OS,...).
Kód: Vybrat vše
Ano, ne, ne, bla, bla, ano, ne, nevim,...Spis to reknu takhle.
V soucasnosti je to spise telefon pro nadsence nebo geeky (poznavat neco noveho, ladit, testovat, ..).
Noobove at radeji vezmou neco se Symbian nebo WinMobile (sirsi podpora, ustaleny OS,...).
exMód
Zařízení:
Nexus 7 / Motorola BackFlip
1796
04. 05. 2008 21:14
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
13. 05. 2009 19:42
13. 05. 2009 19:42
displej
-Spokojenost (oproti ppc ,,dobre" citelny i na slunci) Velkej, po tom co si zvyknes na kapacitni displej i kvalitne reagujici (i pres folii)
Pokud te zajima jak funguje kapacitni displej zde je male info a obrazej z ceho to je
http://www.android-google.cz/pristroje/2-telefony/67-jak-funguje-dotykovy-displej.html-se mirne po Updatu na 1.5 zvisila..Prilezitostne delsi navratova doba na hlavni ploch (zavisle na mnozstvi programu,ikon, widgetu na plochach)
parametry
-Myslim ze se daji snadnbo najit..Co by te zajimalo?
Dost kvalitni popis je na wiki:
http://wiki.androidforum.cz/index.php/G1Kód: Vybrat vše
http://wiki.androidforum.cz/index.php/Kategorie:FAQZa prve me stal bozich 699 a za druhe jsem ho chtel uz od vanoc ale cekal jsem na konec snlouvy ..proč jste si ji vzali...??
No ja mam jeste i Pocket Pc takze je to idealni kombinace ale i G1 jiz postupne nybizi sirokou skalu programu a her (a myslim ze ze je to neco mezi ani revoluce ale ani slepa vetev!)Názor bych chtěl znát taky na OS Android, jestli byste raději nechtěli zpět něco s Windows Mobilem, nějáké aplikace na něj, jste s ním spokojeni nebo jste si představovali něco jiného
co se Vám na něm nelíbí=Po Cupcake ktery pridal soft klavesnici je pro me jiz Hw jen dolnek,Relativne mala vydrz baterky (ale jak jsou na tom ppc....)a malinko provedeni konstrukce.Sice to je asi vymyslene ale ten kdo to vymyslel byl peknej koumak:-)
Po nejakech 2-3 mesicich je ,,vyvyklani" nebo jak to nazvat minimalni (zakezi jak drsne G1 zavirate.)
Bud ti Prijde sama (je jedno co mas za operatora s tim to nema relativne nic spolecneho....) a nic neresis ...samoinstalace jen porvrdist stazeni nebo je tu moznost 2 :o nová verze 1.5 (je instalace složitá?
!!!Cupcake!!! Necekejte nez si vas aktualizace nejde
http://4allmobile.eu/viewtopic.php?f=102&t=17437
Ja na nic necekal a asi hodku poi uvolneni dle uvedeneho postupu provedl a vse v poho...Snazzsi nez nejaky flashe rom...
Na toto te opravdu odkazu na :Co je to ten "ROOT" instalace??
Androidforum.czNeni to vec co se da popsat par vetami a uz me boli prsty
Takze mam stale PPC HTC Touch Elf p3450 (128/256 ram) a to se nemuze vubec srovnavat.Taky mě zajímá názor Vás, co jste měli zkušenosti předtím s WM nějáké plusy, mínusy, srovnání.
Ale treba :
-Softwerova klavesnice podle me lepsi nez na ppc (kvalita psani)
-displej lepe citelny (hlavne na slunci)
-baterie take nevydrzi nijak dlouho jako na PPC...
-Velice me vyhovuje ten oladaci prvek zvany TRACKBALL
-Pohybovy senzor funguje take bezvadne
-Jiz funguje i stereobluethoth...a pracuje se na cupcake 2.0
Pokud te jeste neco zajima jen se ptej tet uz nejak nevim co jeste probrat...
PS:Projdi si ty odkazy Hlavne ty FAQ.I kdyz chpu ze tech informaci jsou mraky (taky jsem to studoval hroznou dobu co to vlastne mam ...ale da se to v poho i po 5 letech jen s PPC...)

A mnohe dalsi
exMód
Zařízení:
iPhone 4 + iPad
iPhone 4 + iPad
1232
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
13. 05. 2009 20:59
13. 05. 2009 20:59
Asi bych už G1ku bral, ale pořád mám strach z té GoldCard a hlavně Flashování.
U WM jsem se toho bál / bojím, co když se to nepovede, tak mám pěknou cihličku
Právě z toho mám strach, protože u G1 jsou ty flashování důležité, protože každé něco přinese.Taky mi hodně vadí to posílání přes Bluetooth a natáčení videa.
Pak jsem narazil na toto:
Asi bych do toho investoval, nerad bych něco pokazil.
PS: Teoreticky se dá z G1 taky udělat cihla?? A taky jsem detailně studoval Android + studoval Android.forum
A díky za tvoji vyčerpávající odpověď !!
U WM jsem se toho bál / bojím, co když se to nepovede, tak mám pěknou cihličku
Právě z toho mám strach, protože u G1 jsou ty flashování důležité, protože každé něco přinese.Taky mi hodně vadí to posílání přes Bluetooth a natáčení videa.
Pak jsem narazil na toto:
http://aukro.cz/item633159515_gold_card_root_na_cz_verzi_telefonu_t_mobile_g1.htmlPS: Teoreticky se dá z G1 taky udělat cihla?? A taky jsem detailně studoval Android + studoval Android.forum
A díky za tvoji vyčerpávající odpověď !!
Mobil Plus User
Zařízení:
77
09. 12. 2007 13:10
Odesláno:
13. 05. 2009 21:16
13. 05. 2009 21:16
Stejne jako z HTC s WM ani z G1 nejde udelat cihla, pokud je jiz zmenem bootloader.
A protoze na G1 mame moznost tvorby tzv. "GOLDCARD" je to o to jednodussi.
Video funguje bez problemu - jeste DivX a XviD kodeky pro prehrani je to uplne dokonale.
Posilani pres BT stale neslape, ale tento telefon je stejne primarne urcen pro ONLINE zivot, takze tu stale mame moznost posilani pres E-mail
A protoze na G1 mame moznost tvorby tzv. "GOLDCARD" je to o to jednodussi.
Video funguje bez problemu - jeste DivX a XviD kodeky pro prehrani je to uplne dokonale.
Posilani pres BT stale neslape, ale tento telefon je stejne primarne urcen pro ONLINE zivot, takze tu stale mame moznost posilani pres E-mail
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
13. 05. 2009 21:21
13. 05. 2009 21:21
No ja ROOT zatim namam (co a jak uz vim ale nevidim pro me moc duvodu krom instalace aplikaci na kartu.) Ale jednou na to dojde
Ano to co je na aukru ja mozna varianta, dela nekdo z android fora a cena je takova ze na tom nic moc nema a nevim o stiznostech.
Jinak na tom nic zas tak hrozneho neni navody jsou jiz podrobne vic nez dost...(Hlavne kvalitni a v cz... coz pomuze..)
PS: Take ti doporucuji (nejspis uz mas ale i tak) android emulator na kterem se daji nejep aplikace otestovat ale take je dulezity pri praci (flash atd ) G1 a PC.
Emulator OS AndroiD Google (1.5) na PC! + navod
A kamera (nataceni videa) byla v cupcake na 1.5 i se zrychlenim fotaku a moznosti primeho uploadu na picasaweb
Ano to co je na aukru ja mozna varianta, dela nekdo z android fora a cena je takova ze na tom nic moc nema a nevim o stiznostech.
Jinak na tom nic zas tak hrozneho neni navody jsou jiz podrobne vic nez dost...(Hlavne kvalitni a v cz... coz pomuze..)
No asi jo ale to bys byl jeden z prvnich cetl jsem toho na android foru dost a vetsina i dost silenejch veci co se podarila (lidi co prehravali update updatem, neodinstalovali nejake aplikace pred updatem atd...)PS: Teoreticky se dá z G1 taky udělat cihla??
PS: Take ti doporucuji (nejspis uz mas ale i tak) android emulator na kterem se daji nejep aplikace otestovat ale take je dulezity pri praci (flash atd ) G1 a PC.
Emulator OS AndroiD Google (1.5) na PC! + navod
A kamera (nataceni videa) byla v cupcake na 1.5 i se zrychlenim fotaku a moznosti primeho uploadu na picasaweb

A mnohe dalsi
exMód
Zařízení:
iPhone 4 + iPad
iPhone 4 + iPad
1232
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
14. 05. 2009 06:01
14. 05. 2009 06:01
Kua tak ted si mě celkem načal... 
Emulátor jsem tu na foru videl, ale nestahoval - díky
A když kamera taky jde, tka to je dobré, celkem to používám, ještě ten BT a bude to super...
Taky jsem na Android.foru narazil na datový tarif od VF pro studenty(15-26let)...119 (Nabito 119) + 89 (100MB NET), teďka 1.června mi končí u O2 tarif pro studenty (7-15let), tak asi přestoupím, protože je to slušná cena...
Přemýšlel jsem nad barvičkama G1ky
bílá - je pěkná, je to neobvyklá barva, ale nesedí tam skiny
černá - není tak nápadná, ale ani není hezká a jelikož stojí Black G1 8,500 tak bílá bude jasná volba (našel jsem za 5,000-6,000)
PS: Ještě jsem slyšel, že Android nenabízí čtení + editaci dokumentů Office (Word, Excel, PowerPoint) - to já docela potřebuji, používám to každý den (hlavně word).
Emulátor jsem tu na foru videl, ale nestahoval - díky
A když kamera taky jde, tka to je dobré, celkem to používám, ještě ten BT a bude to super...
Taky jsem na Android.foru narazil na datový tarif od VF pro studenty(15-26let)...119 (Nabito 119) + 89 (100MB NET), teďka 1.června mi končí u O2 tarif pro studenty (7-15let), tak asi přestoupím, protože je to slušná cena...
Přemýšlel jsem nad barvičkama G1ky
bílá - je pěkná, je to neobvyklá barva, ale nesedí tam skiny
černá - není tak nápadná, ale ani není hezká a jelikož stojí Black G1 8,500 tak bílá bude jasná volba (našel jsem za 5,000-6,000)
PS: Ještě jsem slyšel, že Android nenabízí čtení + editaci dokumentů Office (Word, Excel, PowerPoint) - to já docela potřebuji, používám to každý den (hlavně word).
exMód
Zařízení:
1796
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
14. 05. 2009 13:22
14. 05. 2009 13:22
Penos souboru (mozna jsem to uz psal se chysta v dalsim cupcake...Takze toho bych se nebal ze to nebude (bude jen jde o to kdy...)
K tomu Wordu: s tim ti moc nepordim tohle jde mimo me ja moc mepouzivam (natoz v mobilu)
Ale je jiz nejaky program Quick Office ktery umi otevirat (myslim i editovat) tyto soubory.
Nevim jak mooc to je pouzitelne takze v tom jedinem bych to videl jako pro tebe neidealni (ale o5 je to otazka casu jelikoz hodne lidi to chce na G1 -World.office atd...)
Docela se mi i bile G libi vice (ta cerna neni moc hezka neni to takova ta opravdu cerna jako maji treba HTC vydel jsem ho na prodejne a nic moc a cenovi rozdil jak pises je a to docela podstatnej (pokud nekoupis cernou z US)
Tak jsem zvedav kdy se k andoid grupe pridas
Budes si nechavat i PPC nebo prechazis na G a PPC prodas?
K tomu Wordu: s tim ti moc nepordim tohle jde mimo me ja moc mepouzivam (natoz v mobilu)
Ale je jiz nejaky program Quick Office ktery umi otevirat (myslim i editovat) tyto soubory.
Nevim jak mooc to je pouzitelne takze v tom jedinem bych to videl jako pro tebe neidealni (ale o5 je to otazka casu jelikoz hodne lidi to chce na G1 -World.office atd...)
Docela se mi i bile G libi vice (ta cerna neni moc hezka neni to takova ta opravdu cerna jako maji treba HTC vydel jsem ho na prodejne a nic moc a cenovi rozdil jak pises je a to docela podstatnej (pokud nekoupis cernou z US)
Tak jsem zvedav kdy se k andoid grupe pridas
Budes si nechavat i PPC nebo prechazis na G a PPC prodas?

A mnohe dalsi
8 příspěvků •Stránka 1 z 1