Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
5 příspěvků •Stránka 1 z 1

HTC P3470 nejde zapnout

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
JMM
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
01. 10. 2010 08:33
HTC P3470 nejde zapnout
Zdravím, ráno jsem měl v mobilu zprávu že je problém s kartou a žádost o pin. Potvrzení však nic nedělalo, tak jsem zkusil telefon vypnout. Vypnout ale nešel. Tak jsem vyndal baterku a znovu zandal a už se nespustil vůbec. Občas blikne červeně dioda, ale toť vše. Zkusil jsem SOFT reset ale nijak se neprojevil. Tak jsem našel HARD reset, mobil zobrazil hlášku, poté něco udělal... ukázalo se SMART MOBILITY.. v rohu njaky ONBL, SPL a GSM a za tim čísla.. pak už zase zčernala obrazovka a nic :-( Ani při připojení přes USB kabel nereaguje. :-(

Nevíte co s tím? Mobil už v záruce není. Asi tak před 1-2 měsíci jsem ho vykoupal v bazénu. Vysušil a mobil šel v pohodě doteď.
Mobil Čumil Plus
Ramirez
Moderátor
Zařízení:
iPhone 16 Pro Max
Odesláno:
01. 10. 2010 09:00

Re: HTC P3470 nejde zapnout

Pokial hovoris ze bol utopeny,tak najskor ukoncil svoju zivotnu put. Takze okrem servisu ti nic nepomoze. Mozno ho skus ale na 10minut nechat bez baterky a potom ju tam skus dat.
Moderátor
JMM
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
01. 10. 2010 10:45

Utopeny byl.. ale to už jsou skoro 2 měsíce. Po vysušení fungoval v pohodě po celou dobu až doteď.
Mobil Čumil Plus
Ramirez
Moderátor
Zařízení:
iPhone 16 Pro Max
Odesláno:
01. 10. 2010 11:31

To ze to bolo pred 2mesiacmi je uplne jedno. Na 100% je to tym. Mohol si ho akokolvek osusit,doska zacne oxidovat a uz to ide.Ked si mysliz ze tym to neni tak chod do nejakeho servisu a sam uvidis co ti na to povedia.
Moderátor
ms.nomi
Mobil Plus User
Zařízení:
MDA Compact IV.....WM6.5 CZ.... už dávno NÉ :)
Odesláno:
01. 10. 2010 12:30

JMM píše:Utopeny byl.. ale to už jsou skoro 2 měsíce. Po vysušení fungoval v pohodě po celou dobu až doteď.
Vysušit nestačí. Pokud má být alespoň nějaká šance že bude dál žít tak je ho potřeba řádně vyčistit (ultrazvuk) a zase řádně vysušit.

Ovšem to platí v případě že vše proběhne co nejdříve. Po 2 měsících už skoro není co řešit.

A i když je to "poléčeno" ihned tak nikde není jistota že bude žít i nadále.

Může, ale nemusí...

Pokud jen sušíš tak ve spoustě míst (mikroskopické otvory, prostory pod součástkama) se voda voda sice teplem odpaří ale po vychladnutí opět zkondezuje a pak už to jede.

Je potřeba v ultrazvuku v nějaké lázni (isopropyl) co váže vodu zlikvidovat i tyto malinkaté ložiska vlhkosti a pak teprve sušit.

Obecně je skoro lepší po nedobrovolné koupeli jen vytáhnout baterku, zabalit do igelitového sáčku (ať to nemá přístup vzduchu) a co nejrychleji pádit za někým kdo na to má vybavení.

Ale jak jsem napsal - jistota tam není.
Michal
Mobil Plus User
5 příspěvků •Stránka 1 z 1