Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
15 příspěvků

WM 6.5

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
Kicker
Mobil Beginner
Zařízení:
ZTE Blade
Odesláno:
03. 11. 2010 22:34
WM 6.5
Caute, chcel by som na svoj SE hodit WM 6,5 atkatiez nejaku novsiu ROMku... Takze mam par otazok.. Je to zlozite? Teda da sa to nejako lahko pokazit?
Myslite ze by to tomu mobilu prospelo, alebo tam mam nehat 6,1 a tu originalnu ROM?

Diky ;)
Mobil Beginner
John2y
Mobil Member User
Zařízení:
Samsung Galaxy Note 4
Odesláno:
03. 11. 2010 23:09

Re: WM 6.5

1) Obvykle je to trochu slozitejsi ale kdyz se to naicus tak je to potom rutina.
2) Pokud se ridis navodem tak se nic moc pokazit neda az na okolni vlivy (vypne se proud nebo omylem vytrhnes kabel z usb) pokud se vsak neco pokazi tak v nejhorsim pripade si z mobilu udelas nepouzitelnou cihlu.
3) Kazdy update je prece dobry ne? hlavni problem pri flashovani je ze tim prichazis o zaruku, ne ze by to neslo vratit tak ze to nikdo nepozna ale pokud tam nebudes mit original rom a pujdes ho reklamovat tak se ti vysmejou.

//Edit jeste koukni sem na nejaky moznosti

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=471
P.S. jak tak koukam tak bys tam mel byt schopnej nacpat i Androida

OT: Kamile proc mam pocit ze sme napsali oba to stejny? :D
Naposledy upravil(a) John2y dne 03. 11. 2010 23:47, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek John2y1...Follow me on Twitter
ObrázekObrázek
Mobil Member User
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
Odesláno:
03. 11. 2010 23:16

Pokusim se ti odpovedet, ackoliv v tomto nejsem az tak fundovany:

1) zmena WM6.1 na 6.5 - tj. instalace jine a neoficialni "uvarene" ROM, ktera sice WM6.5 muze obsahovat, ale samotna ROM ti nemusi vyhovovat. Musis se smirit s tim, jak ji pred tebou nekdo uvaril. Je to jako nosit boty po nekom jinem - treba ti padnou, treba ne. ROM nemusi obsahovat vsechny aplikace, jak jsi byl uz ve sve originalni zvykly, casto ma predinstalovane aplikace, u kterych je pak potiz s jejich aktualizaci.
2) pokud jsi s mobilem spokojen a nemas s nim potize, ROM bych (ja osobne) nemenil, ale nekdo jiny muze mit opacny nazor.
3) instalace ROM neni az tak jednoducha, ale zase neni uplne slozita, kazdopadne to neni jako nainstalovat nejaky program a casto tomu jeste predchazi odemceni telefonu, aby ROM slo prehrat.
4) dojde-li v prubehu instalace ROM k jejimu preruseni (vypadek proudu apod.), neni uz tak pro laika jednoduche system obnovit

Takze pokud ses i ted rozhodl, ze prece zkusis nejakou tu jinou ROM, doporucuji ti:

1) sehnat si puvodni originalni ROM s patricnou CZ lokaci pro pripad "navratu"
2) sehnat si jinou ROM presne pro tvuj typ telefonu, nejlepe nejakou odzkousenou mnoha jinymi uzivateli, tzn. nejlepe se spojit s jinym vlastnikem stejneho mobilu a predat si zkusenosti a pripadne i ROM nebo ji muzes pohledat treba zde:

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/
Moje zkusenosti:

Taky jsem zkousel a hledal nejake jine ROM, ale zadna nevyhovovala, telefon se mi i sekal a zpomalil. Ja mel puvodni od T-Mobile, ale nakonec jsem vlastne nainstaloval originalni ale "zestihlenou" ROM , kterou upravil jeden kamos a jsem nadmiru spokojen.
Moderátor
ondpet
Mobil Profi User
Zařízení:
Motorola Defy+,854X480,512 MB RAM, OMAP 1GHz IP 67
Odesláno:
04. 11. 2010 08:28

Ahoj,moje zkušenosti-dlouhou dobu jsem hledal stabilní ROM WM 6,5 aby byla rychlá,nežrala moc ram a nežrala baterku,nekousala se nebo neměla jiné nešvary,abych nemusel dělat stále softresety a nepozoroval,jak mi rostou nehty když jsem chtěl nějakou aplikaci spustit..měl jsem asi šest verzí ROM WM 6,5,ve finále jsem se naštval a nahrál jsem tam WM 6.1 a ejhle,telefon se nekouše,běží rychle,nejmíň žere baterku a hlavně je stabilní a spolehlivej,když pominu,že hromada aplikací WM 6,5 nepodporuje a naopak,tak pro mně jednoznačně vyhrál WM 6.1,být Tebou neměním,ale pokud Ti jde o to,aby telefon vypadal hezky po grafické stránce a nebudou Ti vadit občasné SR a pokud se v tom moc nešťouráš,tak si tam WM 6,5 nahrej,ale upozorňuju Tě,že první co pocítíš bude znatelné zpomalení telefonu,hlavně pokud budeš používat Senze,to je drsná věc,to udělá s rychlostí founu takový brikule..ale nejlepší je si to vyzkoušet,přehrání ROM je ve finálůe záležitost deseti minut,pokud Ti nevypnou během flashování proud,můžeš být v klidu..pokud vypnou..no..o tom jindy :)
Nokia 5110 :) - Nokia 3310 - Nokia 6310 - MIO A501 - HTC Diamond 2 - HUAWEI U8850 Vision - Samsung Galaxy mini - Motorola Defy+
Mobil Profi User
Kicker
Mobil Beginner
Zařízení:
ZTE Blade
Odesláno:
04. 11. 2010 09:06

No ako pozeram tak sa do ROMky asi pustat nejdem.. A WM6.5 mi pojde preinstalovat aj bez novej ROMky? Ja som tam chcel povodne dat Sense 2.5 ale asi kaslem na to. A neviete o nejakej stranke na skiny pre SPB Mobile Shell 3.5 ale aby boli ako CAB?

Diky ;)
Mobil Beginner
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
04. 11. 2010 09:24

WM_jakykoliv je soucasti ROM, samostatne nainstalovat nejde (teda alespon ja o tom nevim :) ).
Jinak naprosto souhlasim, co psal ondpet, mam naprosto stejne zkusenosti.
Stejne pak nakonec budes pouzivat SPB Shell (to jen tak tipuji), takze ti vzhled WM muze byt ukradeny.

Takze: pokud se ti ted telefon neseka, funguje normalne, radeji bych se na experimentovani s ROM vykaslal.
Ale je to na tobe.
Moderátor
Kicker
Mobil Beginner
Zařízení:
ZTE Blade
Odesláno:
04. 11. 2010 14:21

Tak diky za radu.. nejdem sa do toho pustat.. mobil ide zatial v poriadku (akurat sa mi v poslednych dnoch prestavuju hodiny o hodinu menej...

Akurat mi islo aj o tie skiny.. tak ak by ste niekto mali nejake pekne na WM6.1 ako CAB tak to sme pls postnite ;)
Mobil Beginner
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
04. 11. 2010 14:27

Skiny ceho presne?
Nainstaluj jSPB Shell a uvidis sam.
Moderátor
Kicker
Mobil Beginner
Zařízení:
ZTE Blade
Odesláno:
04. 11. 2010 14:44

No ja mam SPB Shell a chcel by som ci sa tam da zmenit skin toho TODAY..
Mobil Beginner
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
Odesláno:
04. 11. 2010 15:43

pro zmeny vzhledu muzes pouzit zmenu skinu (u tlacitek) a k tomu zmenu pozadi a mas to.
Moderátor
15 příspěvků