Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
4 příspěvky •Stránka 1 z 1

nedostatek paměti - hledám řešení

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
kromano
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
06. 01. 2014 09:43
nedostatek paměti - hledám řešení
Zdravím,
mám dotaz na vyřešení neustálého boje s dostatkem paměti. Jakmile dosáhnu 200MB volných, tak si Android žádá o více místa.
Mám SGS2 (android 4.1.2) - bez jakýchkoliv zásahů, bez ROOTu,...
Poslední dobou se mi až příliš často stává, že mi dochází paměť, kterou využívají aplikace. Takže musím stále prohledávat, co odinstalovat nebo odinstalovat a instalovat znovu (např. chrome a facebook se svými neustálými aktualizacemi dostaly na poměrně vysoká čísla).
Jak to mám řešit? Mám se pustit (nebo radši požádat někoho zkušeného) do ROOTu telefonu, abych např. odstranil aplikace typu "časopisy google play, kobo,..."? V životě jsem obdobné aplikace nepoužil a nepředpokládám, že se to změní...
Jsou i jiné cesty než je ROOT?

Předem moc díky za názory a pomoc!!!
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Odesláno:
06. 01. 2014 10:10

Re: nedostatek paměti - hledám řešení

Jiné cesty než root nejsou, po rootu si můžeš rozdělit paměťovou kartu a použít nějakou aplikaci na automatické přesouvání aplikací na SD kartu. Odinstalaci nepoužívaných systémových aplikací bez rootu stejně neuděláš a navíc ti to nepomůže, je to jiná část paměti.
Jak na root jsem odpovídal zrovna tady post2570211.html#p2570211 a platí pro tebe to samé
Moderátor
kromano
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
06. 01. 2014 11:53

Děkuju,
ještě bych se zeptal na toto:
ROOT je ROOT (prostě je jen víc postupů a víc programů, jak na to) je to tak?
Další o čem bych mohl uvažovat je alternativní ROM. Tady už je asi víc možností, že? U ROMky (pokud jsem to dobře pochopil) se jedná o něco jako "verze operačního systému" resp. androidu, je to tak? Takže vychází něco jako aktualizace?
Díky
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Odesláno:
06. 01. 2014 13:38

Postupů na root je několik, ale výsledek je vždy ten že získáš systémová práva, pomocí Kingo root je to bezpečné a vratné. Alternativních rom je mraky, jen dodržet postupy, tady už se dá hodně pokazit, například smazat si systémový soubor s IMEI telefonu a to je konečná. Bez jeho zálohy nelze obnovit, pouze výměnou základní desky. Pokud se do něčeho budeš pouštět, jako první po rootu siudělej zálohu systémového adresáře EFS. A chce to hlavně nepjrve hodně číst než se do nečeho pustíš.
Moderátor
4 příspěvky •Stránka 1 z 1