Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
6 příspěvků •Stránka 1 z 1

Problém s GPS na N95

Pokud si s něčím nevíte rady, napište nám a my Vám poradíme.
maraaaaa
Mobil Guru
Zařízení:
Ajfíček 8gb
Odesláno:
04. 03. 2008 22:03
Problém s GPS na N95
Pořídil jsem si novou N95, mám v ní nejnovější firmware. Všechno funguje jak má, jsem z toho úplně nadšenej. Ale nemůžu přijít na to, jak mám spustit GPS navigaci. V N95ce je několik programů které mají něco společného s GPS (poloha, GPS data, mapy atd.) KDyž zapnu aplikaci mapy, jak poznám že telefon hledá satelity? Stejně tak když chci v aplikaci GPS data zjistit např. nadmořskou výšku, jak poznám, že telefon už vyhledává satelity a nečekám zbytečně? Nikde jsem nenašel žádou volbu jako "zapnout GPS modul" nebo "vyhledat satelity" nebo něco podobnýho. Díky za rady
...:::Nokia N95 + KOSS SPARK PLUG:::...
Mobil Guru
UncleCz
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
05. 03. 2008 12:35

Zdravim, mam take n95 .

1. Bohuzel se budes muset smirit s tim, ze je zde na *** gps, opravdu vetsinou trva mooc dlouho nez najde satelity, jednou jsem jel pul hodiny autem a zapnul jsem navigaci aby mi pomohla, jenze se satelity nacetly az kdyz jsem dojel na misto...

2. Programy co tam mas, vetsina z nich, funguji jen pokud jsi s telefonem pripojen na internet.

3. TomTom navigacni software nefunguje na n95 , tak to ani nezkousej, ale napriklad Sygic mobile mi plne vyhovuje a ma skvele pokryti.

Holt vse pokupe se ne vzdy vyplaci, ale jinak n95 docela ujde :-)

P.S. GPS je umisteno pod klavesnici, takze telefon musi byt otevreny, a pokud nemas primy vyhled na nebe, tak se asi taky nedockas :D

Doufam ze jsem ti pomohl a verim ze si poradis.....
Mobil Čumil Plus
maraaaaa
Mobil Guru
Zařízení:
Ajfíček 8gb
Odesláno:
05. 03. 2008 21:47

Děkuju za rady, vydím, že N95 má i své mouchy.:)

Jen by mě zajímalo, jestli je tohle problém všech N95, že se satelity hledají tak dlouho. Dneska jsem čekal asi 5 minut, nenašlo se nic. Je pravda, že jsem stál sice venku, ale obklopenej budovama. Přesto si myslím, že i v takové situaci by navigace měla fungovat.
Až nebudu mít FUP, stáhnu si mapy do Sygic mobile. Doufám, že to pomůže.
Mobil Guru
Dragon777
Mobil Beginner
Zařízení:
HTC EVO 3D
Odesláno:
06. 03. 2008 00:43

Je pravda, že u N95 programy na navigaci, které umí pracovat s interní GPS, at je to GARMIN, nebo SYGIC, které mám odzkoušené, trvá hledání satelitů relativně dlouho, ale vždy je najde. Asi bude i trochu záležet na poloze, kde se právě nacházíš, mezi domy s tím hledáním bude mít asi trochu více práce.
HTC quietly brilliant

Obrázek
Mobil Beginner
maraaaaa
Mobil Guru
Zařízení:
Ajfíček 8gb
Odesláno:
06. 03. 2008 08:24

A ještě bych měl otázku, když teda třeba pojedu autem někde mezi polema a loukama, najdu si satelity a pak vjedu do města mezi vysoké budovy, tak pravděpodobně ztratím signál satelitů. Ale co potom? Potom to zase bude hledat satelity 10 minut nebo to už půjde rychleji?
Mobil Guru
Dragon777
Mobil Beginner
Zařízení:
HTC EVO 3D
Odesláno:
06. 03. 2008 08:57

Nejdele trva první hledání satelitů, a pokud ztrati sigál a program se neskončí, tak opětovné nalezení satelitů je téměř okamžité.
HTC quietly brilliant

Obrázek
Mobil Beginner
6 příspěvků •Stránka 1 z 1