Já na prohlížení netu (mimo jiné) mám multimediální přehrávač Archos 705, známý zase nějaký linuxový minitabletek od Nokie, ale všechno to má dotykáč.
Zařízení, co mě napadají a mám s nimi nějakou zkušenost:
HTC S730
Qwerty je výsuvná a její konstrukce není špatná, ale celkově má S730 příliš málo RAM a tak na prohlížení větších stránek není moc vhodná (často IE, ale i Opera prostě z čista jasna zpadne). S710 je na tom lépe, klávesnice je trochu jiná...
Samsung Blackjack (i607) I/II
Kvalitní displej i pěkná tvrdá klávesnice pod displejem, relativně dost paměti. Podle tvých požadavků se mi zdá ok.
Motorola Q9h
Nevím jak starší Motorola Q, ale Q9h má suprovou klávesnici. Displej je v porovnání s ostatníma trošku menší a barevně taky trochu odlišný. Touhle Motorolou si nějak nejsem jistý.
HTC S620 / S630
Slušný kompromis mezi cenou, kvalitou... Dá se naflashovat i novějším firmwarem. Stojí za zvážení
Nokia E61
Jsem příznivce Windows Mobile, ale tohle je (pro mě) nejlepší Symbianový telefon. Navíc kryt z hořčíku a gumová klávesnice, na které se skvěle píše. Možná by stálo za to vyzkoušet právě Symbian, aspoň si budeš moci hrát s novým systémem.